2 windowsi

Dobrý den.
Právě sem si koupil nový počítač a v něm nainstalovaný Windows XP, ovšem ilegální.
Na harddisku ze starého počítače mam windows, který sem používal předtím a je legální. Teď mam v počítači dva Windowsy a chci se zeptat jak nastavit - jestly to jde - načítání toho legálního abych mohl ten ilegální co nejříve smazat.
Děkuji za odpověď

Obrázek uživatele TheALuminium
[38010] 2 windowsi

Ten legální stejně budete muset přeinstalovat, protože jak sám říkáte, je v novém PC, což znamená, že se ten operační systém musí nainstalovat znova, jinak nepojede. Pokud tedy vaše stará sestava nebyla stejná jako je ta nová, což předpokládám, že asi ne.

Obrázek uživatele tatik
[38011] 2 windowsi

Váš problém je trochu složitější na odpověď, proto ji rozdělím na 2 části - licence Windows a dvoje Windows
1. licence
licenční politika Microsoftu je, dle mého názoru, velmi složitá. Zkuste se podívat na jeho stránky a uvidíte. Pro Vás bych se to zkusil shrnout velmi jednoduše. Vaše legální instalace bude buď OEM nebo krabicová. Pokud je OEM, bude se patrně vztahovat k nějaké HW komponentě. Pokud je krabicová, je důležité licenční číslo, ani ne tak originální CD. Chcete-li (a také doporučujeme) mít Windows legální, je třeba více informací k posouzení.
2. dvoje Windows
Nepíšete, jaká jsou druhá Windows. Pokud také XP, je zbytečné mít dva stejné OS v jednom počítači. Další problém může být s registry. To, že jsou Windows, resp. instalace, legální, neznamená, že všechny programy budou fungovat dobře. Stálo by za zvážení, jestli neprovést formát a následně čistou instalaci. Pokud ne, nelze vyloučit možné problémy s během programů. Chtělo by to více informací jako jaké programy jsou na jednotlivých discích.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.