2 operační systémy na jednom PC

Zdravím, mám takový malý (pro mě velký) problém a potřebovala bych poradit. Mám Windows 7 a chtěla jsem si nainstalovat k němu i Win. XP. Ale tady nastal problém. Samozřejmě jsem si rozdělila disk na dvě části a začala s instalací XP. Nainstalovala jsem ho na ten druhý disk bez problémů. Jenže jeden velký problém nastal, že už jsem se nedostala do win. 7. Spouštělo mi to neustále jen XP až jsem musela "sedmičky" přeinstalovat. Ted mám zase sedmičky a nedostanu se do XP. řekne mi někdo prosím kde je chyba? Já jsem už zoufalá

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nejprve nainstaluj Windows XP
když pak začneš instalovat W7, oni provedou na disku detekcia oznámí ti, že na tomhle oddílu je nainstalován jiný OS a to Win XP.. a měly by ti nabídnout nainstalovat se jako sekundární OS..

nevím tedy ale, k čemu to je toto plané, W7 jsou vpohodě samotné..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Určitě to zkusím ale nechce se mi znovu přeinstalovávat systém... Jde o to, že tam nerozjedu určitý program který potřebuji k práci

EDIT by TOBiAS: citace není potřeba, přečti si pravidla pro vkládání příspěvků

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a zkoušela jsi jeho náhradu, virtual XP mode nebo alespoň režim kompatibility pro systém XP?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Zkoušela a právě to vůbec nefunguje... nevím co s tím

EDIT by TOBiAS: citace není potřeba

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

o jaký se jedná program?

Obrázek uživatele Jiří Moos

Když už to máš nainstalované, tak musíš upravit zavaděč aby ti šlo vybírat mezi operačními systémy.. Vždycky jsem na úpravu používal EasyBCD, funguje výborně:
http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enhancements/EasyBCD.shtml

Stáhneš si to a nainstaluješ normálně v XP, veškeré změny provedeš v XP a potom restartuješ (EasyBCD tě navede) a půjde vybrat při spuštění počítače mezi XP a Seven (nastavíš si i jejich názvy)..

Obrázek uživatele dopravak
[48949] rada

Než aby si W7 uplne preinstalovala tak si mela W7 pouze opravit (oprava pri spusteni), ale ted uz je to jedno, jak uz bylo zmineno stahni si program zmineny vyse. Jeho obsluha je jednouduchá zvládne to snad každý :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.