Nelze nainstalovat Xp na PC kde byl LINUX

Potřeboval bych poradit, jak nainstalovat WIN Xp do PC, kde byl před tím linux. Úspěšně spustím instalační program, zformatuji disk a kdyz se zkopírují soubory z disku a průvodce vyzme k vyjmutí disku a restartuje PC, místo aby se spustil instalační průvodce a vyzval mě k opětovnému vložení instalačního CD, napíše se pouze chyba operačního systému. Boot nastavím z disku, pokud dám s CD začne vše na novo. Zkoušel jsem tedy připojit disk ze staršího PC, kde mám xp nainstalované, ale objeví se obrazovka že nastali potíže se spuštěním systému a dole mám volby zpustit stav nouze, spustit s posledním známým funkčním stavem, normálně atd. Ať dám cokoliv zase se PC restartuje do tehle nabídky. Známý mi poradil pár změn přes příkaz fixboot a fixmbr a zkoušel jsem i restartovat BIOS. Nic nepomohlo. nevím si s tím už rady. Peru se s tím už 2 dny. Fixboot a FIXmbr jsem provedl a presto to nebezi. Díky za radu.

Obrázek uživatele Launcher

Me teda normalne behalo kdyz sem hdd kompletne zformatoval. Dal sem normalne do mechaniky instalacni CD windowsu smazal sem vsechny oddili a vytvoril uplne nove, dal formatovat NTFS naformatoval sem, nakopcili se soubory a v pohode mi bezela instalace. nebo skusit jestli mas spousteci disketu od win 98, a pustit to a jenom napsat format c: ... nevim jak to presne je ale takhle nejak :)

Obrázek uživatele DeNNI

To nepomaha, kdyz dam nove oddily v NTFS po zkopirovani souboru a restartu to napise chyba operacniho systemu, kdyz vytvorim nove oddily ve FAT, tak to napise operacni system nelze nalezt. Nevim co s tim, fix mbr a fixboot taky nepomohlo.

Obrázek uživatele Launcher

tak strc hdd do jineho PC a naformatuj. A nebo potom vyzkouset jine Instalacni CD

Obrázek uživatele alterego

nemáš u disku nastaven atribut active nebo boot, ale to neudělá formát, musíš diskovým manažerem nebo to udělej pomocí instalačního cd linuxu v sekci rozdělení disku, což je vlastně nastroj na manipulaci diskovými partitiony gl

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkus jininý CD, nebo zkusit instalovat na jinym kompu ( s jinou deksou a všim) změna prostedí třeba pomůže, vyloučímte tim chybu disku nebo instalačky..

Obrázek uživatele sos

zdravim.
skus resetnut BIOS , a to tak, ze vyberies bateriu zo zakladnej dosky na 20-30 sekund, alebo podla navodu k zakladnej doske prevedies reset CMOS ( prepojenie jamperov podla navodu k zakl. doske). Obvikle toto zvyklo pomoct.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.