Chby Wine jak odstranit Linux+Mac OS

Chci se zeptat ohledně emulace na Linuxu a Mac OS X v Macu se mi pod Wine stává že v mnoha hrách nefungují různé klávesy. Například v carmageddonu 2 na numerice jde jen osmička a na hlavní klávesnici polovina nejde a ve hře NFS Underground Two nejde Enter plus dalších 8 kláves. Při přechodu na novější verzi Wine NeedForSpeed jde ale ten Carmáč pořád nic a the sims 2 hlásí D3D Error invalid call a někde jsem četl že se mají patchnout vertexy z 256 na 1000, ale našel jsem playonmac a playonlinux a stáhl jsem Wine označené slovy vertex blender ale pořád nic ačkoliv The Sims 3 fungují vždy a všude.

Další chyba když přes Wine spustím midi hudební aplikaci a vyberu výstup midi hraje všude jen piano jako by Wine nepropouštěl informace o nástrojích.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jo, tohle je bohužel nevýhoda emulací, nikdy nejsou stoprocentní. Z praxe nemohu moc mluvit, emuloval jsem jen na winu, Mac nemám, ale je to přesně důkaz krásy a hnusu Apple Macu - ze strany prodejce je to uzavřená platforma, na kterou si všechno vytvoří prodejce a prodává samostatně za nechutné částky. To je skvělé, moc na tom vydělá. Ze strany uživatele je to horší - pokud chce, aby mu něco fungovalo, freeware programy ho moc nezachrání, všechno si to musí poctivě koupit za svoje.. Ať žije MAC!

Obrázek uživatele Jiří Moos

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=803

Ve verzi 1.0 by měl Carmáč šlapat, zkus Googlit Wine Carmageddon :wink:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.