vytvoření makra

dobrý den
mohl by jste mi poradit, jak vytvořím v excelu makro, aby se mi otavřela záložka NAJÍT a přeplo by se mi to na možnost SEŠIT. když si zkouším vytvořit makro, tak musím začít Ctrl + F k otevření položky Najít. jenže mi to nechce fungovat.
Moc děkuji :D

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobrý večer,

jste si jist, že by to mělo fungovat a umět? Já mám pocit, že makra neoperují s funkcemi, které nelze implementovat do buňky (jako matematické funkce). Nebo jste to někde viděl, že to lze?

Obrázek uživatele medvidek180

:(
Neviděl, mně se jedná o jednoduchou věc. Mám v excelu seznamy různých věcí a když mi přijde nová VĚC, tak už si nepamatuji, jestli jí v seznamu mám a nebo ne a potřebuji jí vyhledat, jestl tam je. Jenže když si kliknu na Hledat tak musím vždy ještě otevžít záložku Možnosti a tam změnit z Listu na Celý sešit a pak dát kurzor do okénka pro psaní toho, co hledám. Tak jsem myslel, že jen otevřu sešit a zadám klávesovou zkratku a kurzor bude blikat v okénku co hledám. Vše jde, ale ten začátek (přepnout se na záložku Hledat) ne. Prosím poraďte. Děkuji. Kříž

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobře, děláte to ve vývojáři a nebo v grafickém rozhraní normálka v excelu?
Co už máte hotovo, co makro nyní dokáže?

Obrázek uživatele medvidek180

já tomu takhle nerozumím. poraďte, kde to dělat a jestli se dá použít myš a já to zkusím a popíšu vývoj. dík, Kříž

Obrázek uživatele medvidek180

vždyť jste mi nic neodpověděl. mám to zkusit raděj ve vývojáři??? ale mě to nechce zaznemenávat pohyby myší.
moc děkuji

Obrázek uživatele medvidek180

Já to zjednoduším
Spustím záznam makra (krokování zatím nerozumím) a hned mám problám s prvním povelem, protože potřebuji zadat Ctrl+F (otevřít hledání) a to mi makro nechce zaznamenat. Dál už by to dle mých pokusů pračovalo asi správně. Moc děkuji za radu, jak povel Ctrl+F zaznemenat.
Děkuji, Kříž

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Aha, už rozumím, chápal jsem to trochu odlišně.

Bohužel vás ale zklamu, takhle makra nefungují. Nelze do nich implementovat nějaké vnitřní volání po již hotových řešení - tedy volání "CTRL+F".

Musí se to pojmout trochu jinak - tedy použít pouze funkci hledat ve vlastním makru. Bude nutné si napsat vlastní funkci hledání s vyhledávacím políčkem, které bude ve výchozím nastavení vyhledávat v celém sešitě. Pokud vám to za to stojí, můžeme se pokusit sepsat nějak ten zdrojový kód makra pro VB.

Obrázek uživatele medvidek180

To by jste byl moc hodný. Já až to jednou uvidím, jak se to vlastně dělá, tak myslím, že další pochopím. Html taky pomalu chápu. Jsem technik. Jen neznám možnosti a nikdy jsem to nedělal a neviděl, takže ani nevím, jestli makro umí zapisovat pohyb myši. To by totíž taky bylo řešení.
Čím mám tedy začít???
Moc a moc Vám děkuji.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.