Webová stránka, možnost úpravy laikem

Dobrý den,

Dostal jsem za úkol vytvořit statickou stránku, prezentující jistý podnik, kterou zvládne aktualizovat průměrný uživatel PC.

Můj profesor mi poradil redakční systém wordpress a tak jsem na své stránce udělal iframy a vložil do nich stránky ve wordpressu, které dále správně upraví můj .css soubor. Funguje to dobře a není to poznat.

Dnes jsem byl však poučen, že většinou se "to dělá" formou updatování určitého .csv souboru, vytvořeného např v Excelu. Znamená to, že musí být založená nějaká (mySQL) databáze? Jak by jste to udělali vy? Cílem by byl například program kina.

Předem děkuji.

Obrázek uživatele harryharry

Opravdu nikdo neví? Není to snad tak složité...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Možná tu zatím nikdo z těch, kteřé ví, nebyl... Já nevím :(

Obrázek uživatele Salab

Zdravím,
děláš to nějak zvlástě. Pokud jsi se seznámil s Wordpress, tak použij pouze čistý wordpress a na iframe kašli. Je to zbytečně složité. Není problém sehnat na WP šablonu zdarma, nebo můžeš upravit CSS. Pokud chceš, aby měla firma profesionální vzhled (což bys měl chtít), tak zadej výrobu profíkovi - částka do 5tis by stačila na velice slušný vzhled.

Ještě mi prosím vysvětli "které dále správně upraví můj .css soubor" - css upravíš jen a pouze ty (tedy člověk) nic samo od sebe css neupraví a nevím co tím přesně myslíš

Snad víš, k čemu slouží Excel. Ve spojení s webem jsem ho tedy ještě neviděl a klidně se něco přiučím :-)

Obrázek uživatele harryharry

Už v nadpisu jsem psal, že chci stránku statickou a ne nějaký wordpressácký paskvil. A seznámen s ním jsem, pár stránek už jsem v něm udělal. Obsah iframu je upraven mnou napsaným .css souborem tak, aby zapadal do vzhledu stránky. A nakonec... nepsal jsem, že se snažím spojit Excel s webem ale že chci updatovat .csv soubor, který slouží webové stránce jako "nadefinovaná tabulka" a už jsem párkrát viděl, jak se to dělá.

Teď TĚ prosím, abys ses mě už nesnažil zesměšnit a dále sem nepřispíval, nevíš-li odpověď.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Salab wrote:

Ještě mi prosím vysvětli "které dále správně upraví můj .css soubor" - css upravíš jen a pouze ty (tedy člověk) nic samo od sebe css neupraví a nevím co tím přesně myslíš

Uživatel to pravděpodobně myslel tu větu tak, že ty iframy budou upraveny CSS souborem, formulace byla zvolena trochu nešťastně..
Salab wrote:

Snad víš, k čemu slouží Excel. Ve spojení s webem jsem ho tedy ještě neviděl a klidně se něco přiučím :-)

Častěji se využívá XML, to je nejspíš příhodnější, vzhledem k velikosti EXCELových soubroů..

Jestli chceš program kina a nemáš redakční systém pro automatickou úpravu, tak je možná nejjednodušší ten XML soubor, naplínš ho daty (ID, název, čas, cena...) a můžeš jej updatovat jednoduššeji, než data v databázi..

Obrázek uživatele harryharry

Takže, chápu-li to dobře, si stránka "vezme" obsah .xml souboru a doplní ho do sebe? Lze nastavit, které buňky si má vzít a které ne? .Xml soubor se updatuje skrze FTP klient, je to tak?

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ano přesně tak, pokud je vše správně nastaveno samozřejmě..

http://cs.wikipedia.org/wiki/Extensible_Markup_Language

Obrázek uživatele harryharry

Děkuju, konečně jsem moudřejší... :-) pročtu si nějaké tutorialy a napíšu sem výsledek :-)

Obrázek uživatele Salab

Bohužel jsem to z Tvého prvního příspěvku nepochopil a napsal jsi to, jakobys tomu vůbec nerozuměl a chtěl spojit různé technologi do jednoho. Podstrkování CSS znám, ale to CSV ne. Tedy ve výsledku budeš přiřazovat iframu vlastní CSS a CSV, aby byla stránka statická, byl zachován původní vzhled, ale stránka měla upravitelný obsah přes WP wysiwyg editor? Takže do Wordpressu se bude vstupovat úplně přes jinou adresu, než kde se zobrazuje iframe? -tedy na jiném hostingu?

Z toho bude mít firma radost :-). No naštěstí z praxe vím, jak to pak dopadá...

Obrázek uživatele creds

Zdravím, mám problémy s domovskou stránkou ve FP2003. Když je vytvořena a hodím jí publikovat, ve výsledku se pozmění jednotlivé buňky s textem a menu, resp. jejich šíře. Text to hodí doprava, Menu se roztáhne do široka. Navíc tam skočí reklama webhosting a ještě předtím oznámení, že IE zakázal script a prvek Active X...Po povolení tohoto dojde k roztáhnutí buněk...Poradíte?? Díky, Luboš


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.