Problém s WIFI a lagy při hraní her i prohlížení stránek

Dobrý den,
mám problém s wifi připojením co mám doma.
Rychlost připojení mám cca 10-15Mb ( mám mít 10 ale uhádal jsem to aby mi to o něco zvýšily)
Mám router TP-link TL-WR543G 54Mbps AP client router.
Vlastně už od té doby co mi internet udělali jsem měl problém s lag spiky neboli s tím, že jsem hrál nebo prohlížel stránky a najednou mi ping vylítnul třeba na 3 tisíce například ve hře LoL nebo v Counter-strike Source tento lag trvá například 5-15s potom mám najednou ping 20-35 a po 10s opět lag. Ze začátku to nebylo tak strašné ale postupem času to bylo čím dal častěji a více.
Dnes když jsem to zkoušel.Měl v CSku ping 150 což jo opravdu docela dost oproti normálním 24cca.
Poskytovatel mi napsal, že u nich problém není a že mám zkontrolovat PC.
Celé windowsi jsem přeinstaloval aby byli krásně čisté ale problém přetrvává tak mě jedině napadá, že by to bylo routerem? Původně mi sem chtěli dát router taktéž od TP-linku ale na 100Mb což mi přišlo zbytečné když mám připojení jen 10Mb. Tak jsem si sem dal od táty ten výše zmíněný, který nebyl ani používán.
Poradil by někdo co s tím? Moc prosím a smutně koukám :))

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, přijímáš internet od providera vzduchem, nebo kabelem? Zkus zapojit kabel co je zapojen do wifirouteru do WAN přímo do PC, tím pak budeš vědět jestli je chyba v routeru, nebo u providera.

Obrázek uživatele Anumkek

Michal Čížek wrote:
Ahoj, přijímáš internet od providera vzduchem, nebo kabelem? Zkus zapojit kabel co je zapojen do wifirouteru do WAN přímo do PC, tím pak budeš vědět jestli je chyba v routeru, nebo u providera.

To jsem chtěl právě že zkusit, samozřejmě kabel je krátký tak jsem vzal propojku ale poté co jsem to zapojil mi to nechtělo internet vůbec najít
PS: Vzduchem příjmám.

Obrázek uživatele Michal Čížek

pak to bude zřejmě ten zádrhel, příjem vzduchem je v některých oblastech problematický.
Jdi do nastavení wifirouteru a opiš si hodnoty v nastavení WAN, nebo nyní na PC do příkazového řádku napiš CMD odentruj a do černého okna napiš IPCONFIG /ALL
Vyhledej připojení k místní síti a opiš si ty hodnoty, dál je v nastavení sítě manuálně zadej a připoj kabel od providra, pak to musí jít napřímo.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.