PIM - Bluetooth (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, co mohu udělat pro to, aby mi šly posílat vizitky aj. z mobilu do mého notebooku přes Bluetooth? V nastavení v notebooku mi to píše, že nemám nainstalovanou aplikaci PIM - jak jí nainstaluji. Zvuk a grafika mi tam posílat jdou.
Moc děkuji za radu
Michal

Obrázek uživatele medvidek180

Moc díky, program jsem stáhnul a nainstaloval - vypadá moc hezky, ale v Bluetooth nastavení se mi ukazuje, že pro vizitka a kalendář stále není nainstalovaný žádný program - to musím nastavit ještě jinde, aby ho bluetootj viděl??? Michal

Obrázek uživatele Michal Čížek

Nevím co máš za telefon, já na svém HTC používám pro synchronizaci kalendáře a kontaktů POCKET INFORMANT a je jedno jestli jsem připojenej kabelem, Bluetooth nebo wifi, veškerá synchronizace proběhne při jakémkoliv spojení.

Obrázek uživatele medvidek180

Oba telefony mám Nokie X2 a 3110?? Oba mi přes kabel vizitky posílají do obou PC v pohodě, ale já se ptal o nastavení v PC. Tam je v bluetooh, že posílání vizitek nejde, že není nainstalovaná PIM aplikace a přitom už jí mám staženou a nainstalovanou podle Tvé rady. Tak jsem to ani nezkoušel, to nemá smysl. Dokud to bleetooh v pc nebude schopen přijmou. Kde to tedy poladím??
Moc díky Michal

Obrázek uživatele Michal Čížek

jeje nokie, tak tady jsem už krátkej, používám pro spojení s PC Centrum zařízení Windows Mobile, je to součástí W7 a tam se v menu jen zaškrtne jaké spojení používat, mám zaškrtlé všechny, a jede to všechno. Nejspíš budeš používat nějaký jiný SW, PC suite, nebo něco takového a otom já už vím prdlajs, vydrž na kolegy, jestli nemají zkušenost s Nokií.

Obrázek uživatele medvidek180

ano, používám PC suite, ale co tedy stím krásným programem, co jsi mi poradil stáhnout, kdyby to šlo nějak jednoduše, tak bych poslal screny toho nastavaní, ale to nesouvisí s typem mobylu, ta je softtware ovladače PC. M.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Tak pokud ten SW pro přenos vyžaduje, musí tam být. A typ mobilu tam roli bude hrát, už jen proto, že já PC suite nemusím používat. Screen sem dát můžeš vyvolej tu nastavení na monitoru a stiskni PRINTSCREEN, otevři malování a dej vložit.

Obrázek uživatele medvidek180

Já se asi blbě vyjádříl. Já nemyslel dát print screen rovnou sem, ale jako JPG.
Michal

Obrázek uživatele Michal Čížek

však ano, otevřeš malování dáš CTRL+V naskočí ti tam ten screen plochy s nastavením a dáš uložit jako JPG, pak to JPG vložíš sem.

Obrázek uživatele medvidek180

proboha......ty mně vůbec nechápeš......co píšu blbě????? já už nevím!!!!!přeci jak pracovat s printscreen a převést ho na jpg či bmb nebo jaký koli jiný grafický formát není problém!!!!!!! Já nevím, jak nastavit Bluetooth v ¨PC, aby přijímal i vizitky!!!!!!!
Michal

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak psal jsi, že bys poslal screeny toho nastavení. Nejde o nastavení, ale o neschopnost PC přijímat vizitku jako takovou, tady se rozcházíme, já s HTC windows mobile synchronizuji obsah mnou nastavený a kontakty se mi ukládají v outloku, kde si jí vytáhnu a můžu upravovat jako vizitku, stejně tak kalendář, úkoly atd.
Psal jsi, že nemáš nainstalovanou aplikaci PIM, myslel jsem si, že to tato aplikace umí, mít spuštěnou tuto aplikaci a zároven spárovaný a synchronizovaný mobil přes bluetooth. Zmátlo mě, jak jsi psal že zvuk a grafika (obrázky či film ), to stim vesměs nemá nic společnýho, jen komunikační cestu. Když mě trklo jak to myslíš, zkusil jsem poslat vizitku manuálně a to nejde kabelem ani přes bluetooth.
Nevím jak u nokie, ale u mého HTC přijmu z jakéhokoliv mobilu vizitku a uloží se mi jako kontakt, který se následně synchronizuje při spojení s PC v outloku, kde mi zůstane uložen. Myslím, že to nezprovozníš, ale vyčkej na vyjádření i majitelů nokie, pokud se najdou a jestli neznají jinou cestu či aplikaci, která by PC donutila vizitku přijmout.

Obrázek uživatele medvidek180

Moc dík, já už obě Nokie spároval, ele vizitky to neposílá. Mobil píše, že se odeslání nezdařilo. a poslat z PC do Nokie např. obrázek, taky nevím jak. Kabelem je vše v pohodě přes Suite tam i zpět, ale já bych to potřeboval přes Bluetooth.
Moc díky Michal

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Pro práci s Nokiemi používejte určitě jen PC Suite, ten umí všechno. Pokud po kabelu všechno jde, je nějaký problém s nastavením bluetooth. Podívejte se do mobilu, zdali v nastavení bluetooth máte nějakou možnost typu "povolit vzdálené řízení telefonu" a zdali máte počítač ve spárovaných zařízeních nepotřebující uživatelské potvrzení. V tomto případě to spíše vypadá na problém s telefony, počítač disponuje správným softwarem. A jestli kabel jede, chyba bude jen někde v propojení...

Obrázek uživatele medvidek180

Moc děkuji, v telefonu ani v jednom žádné takové nastavení není, tan problém je v PC a já přesně vím kde, ale potřeboval bych Vám poslat print screen a hned by jste věděl o co jde.
Ale taky naumím poslat přes bluetoth opačně třeba obrázek nebo MP3. Nevím, jak se to dělá. Do PC toto jde.
Jen to prosím nezaměňte s kabelem A PC SUITE, to jde u obou telefonů vše. Mluvím jen o bluetooth.
moc děkuji
Kříž

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Chápu, že po kabelu vám všechno funguje, to jsem z vlákna vyčetl. Mám jen takový pocit, že nevíte, že PC Suite umí komunikovat s mobily také přes bluetooth. Pokud si dobře pamatuji, podporuje synchronizaci dat po kabelu, IR (infraport) a bluetooth. Je potřeba změnit způsob připojení v PC Suite, je tam takový fajn průvodce pro navázání spárování pomocí technologie bluetooth.

Obrázek uživatele medvidek180

Moc díky už to jde všemi způsoby. Michal