JAK NA VLASTNÍ WEB ???

Dobrý den, kvůli velice dobrým zkušenostem svámi se na vás znovu obracím. Chtěl bych si založit svoji vlastní internetovou stránku(svůj web), chtěl bych mět na ní svůj přehrávač na svoje videa, potom aby tam bylo možno dát nějaké obrázky, a nějaký text. Prostě takovou trochu multimediální stránku. Tak bych chtěl poradit jaká je nejlepší cesta. Za každou odpověd děkuji.

Obrázek uživatele Ondřej Čepelák

Hezký večer přeji. Nejlepší cesta, kterou se můžete (jako samouk) vydat, podle mého názoru, bude přímo přes stránky www.jakpsatweb.cz

Obrázek uživatele Vojta

No tak vidím že to není nic jednoduchého :???:
Mě spíš jde o ty videa, kam bych je mohl uložit abych je z toho svého webu mohl přehrát.. vím že by to šlo i z youtube.com ale tam začali zakazovat zvuky ve videích :( a když jedno video má kolem 500MB tak to nikam moc uložit nejde .."všude je nějakej limit" Akorát vím že data z mého webu musí být někde uložena.. a mě jde jenom o to kam to uložit.. vím že existují nějaké servery co tohle umožnují ale za to se nějaká částka platí... tak nevím co je dobré 8-)

Obrázek uživatele Jiří Moos

Prakticky se dá tvorba webu rozdělit do dvou kategorií.

První kategorie, je náročnější - sám si celý web napíšete. To má hned několik výhod - víte přesně, co se na webu děje, co který skript dělá a umožňuje to jednoduchou modifikaci webu. Musíte se však naučit webový jazyk (doporučuji několik webových jazyků). Hodně se toho dozvíte na jakpsatweb.cz, jak upozorňoval Exitus. Celkově doporučuji znalost HTML, CSS, PHP. Pro design se hodí také JavaScript.

Druhá kategorie je podstatně jednodušší - použít nějaký template pro web. Existují přímo stránky s naprosto jednoduchým nastavením, které vám umožní tvorbu webu v v několika minutách. Pouze zvolíte design, který se vám líbí a jde jen o obsah, který budete na webu prezentovat. Jedná se o stránky: blog.cz a mnohé další.

Trochu složitější variantou, založenou však na stejném principu je použít nějaký kód volně dostupný na internetu. Jedná se většinou o webová fóra - SMF, PHPbb nebo redakční systémy - Joomla!...., které nahrajete na nějaký free webhosting - wz.cz. Všechny mnou doporučené kódy mají bohatou dokumentaci, umožňující jednoduchou obsluhu a instalaci.

Můžete samozřejmě využít také placených služeb - placený hosting, nabízející mnohem větší prostor pro uložení dat, emaily, domény 3. řádu (www.neco.pcporadenstvi.cz) a mnoho dalšího. Ceny se pro úschovu 2GB dat na 1 rok pohybují od 1000KČ a výše.

Jako další vylepšení, pokud byste to myslel s webem vážně nebo vám nevíte, co s penězi, je zaplatit si doménu (*.cz, *.com, *.net, *.de....). Ceny domén se pohybují kolem 250-300 KČ na rok.

K vašemu problému:
Video můžete mín na jakémkoliv typu webu, co jsem psal výše, pokud vám jde jen o video, tak doporučuji si založit účet na webgarden nebo blog.cz a tam je prakticky všechno už integrované - pouze si zadáte, které video chcete použít.

Bohužel tyto free "template webhostings" :)) mají málo uložitelného prostoru - kolem 100 MB, teď přesně nevím jestli je možné si za nějaký malý poplatek místo zvětšit, nejspíš ano. Videa můžete hostovat klidně na youtube.com, ten zvuk, jak jste se zmiňoval, mažou jenom pokud porušuje autorská práva. :wink:

Obrázek uživatele Vojta

No takže se mě podařilo jedno video zmenšit na cca 60 MB :-) Tedka bych akorát chtěl vědět nějakou dobrou stránku kde se dá udělat web zdarma.. abych tam mohl vložit odkaz na videa (jako že videa budou např na youtube.com ale odkaz bude na mém webu tak aby se to na mém webu z toho youtube i přehrávalo) potom aby ten web byl celkově přehlednej a tak. takže potřebuju nějakej dobrej odkaz na web zdarma :???: Díky moc

Obrázek uživatele Jiří Moos

http://www.webgarden.cz/

Od té doby, co jsem tam byl naposledy se toho mnoho změnilo, takže nezaručuji plnou podporu toho, co chcete. Alternativa - www.blog.cz

Sice jsem to již jednou psal výše... :))

Obrázek uživatele Vojta

Dobrý den, ten webgarden je velice šikovný web zdarma. Je tam taková funkce přidáním Flash. Znamená to tedy že když bude video uložené na youtube.com tak je možné že se mě bude pomocí toho flash, video přehrávat na mém webu? Jinak je tam takové nastavení toho fleše a vůbec nevím co to znamená. URL (vybrat na serveru), Id, Třída stylu, Pomocný titulek, Styl... snád vám pomůžou foky které sem přiložil. Za každkou radu velice děkuji PCP. :-)

Obrázek uživatele Vojta

Zdravím, no takže už sem na to došel, stačilo najit někde HTML kod a vložit tam odkaz na video a tedka už to hraje na mém webu jak má. Ale mám ještě dotaz, neví někdo nějaký html kod na online hry? Že by se hra dala hrát na mém webu, ale zdroj hry by byl například na superhry.cz
za odpověd děkuji!

Obrázek uživatele Bonetti

Zdravim, pokud máte zájem o tvorbu vlastních www stránek koukněte tady

http://www.pcporadenstvi.cz/vlastni-www-1-cast-seznameni-s-html-index-ht...

Budu Vám postupně dávat složitější návody na tvorbu vlastních www
Po přečtení všech dílu si budete určitě schopni vytvořit vlastní luxusně vypadající web.
Odpověď na ty hry: kódy si musíš sehnat přímo od zdroje (zobrazíš si jejich zdrojový kód a v něm najdeš požadovaný script se hrou). Ovšem to pro vás bude asi obtížné protože s programovacími jazyky nemáte moc zkušeností. Proto bude pro vás nejvýhodnější uvést na své stránky odkaz, který povede ke hře.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ano, ale hra musí být podle mě na vašem serveru, takže takhle jednoduše to nepůjde. Rozhodně jde o flash - tedy "vložit flash", ale nejsem si jist jestli to v rámci možností webgarden.cz půjde.

Obrázek uživatele psychocowboy

jestli ten web podporuje embbed tagy, tak neni potreba mit hry na serveru... kazdopadne brakovani jinych webu s hrama se muze negativne projevit na zpetnych odkazech, v pripade, ze se to tomu brakovanemu webu nebude libit, respektive jeho autorum ;)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.