internetové stranky HElP

Chtěl bych se zeptat, schanim nějake zahraniční internetové stránky kde by se dalo nakupovat přez internet. Třeba mobily nebo PC komponenty nebo nějaka jiná elektronyka. Duvod v určitych statech třeba jako amerika jsou takovedle věci prý levnější. Tak pokud mi někdo poradí budu rad.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nevím, jestli tam někde prodávají elektronyku.. :) podle tohoto tě tipuji na nižší věk a to bych ti nedoporučoval kupovat ze zahraničí - ano je to tam levnější, jelikož se to sem musí dovézt - i tebe by stál případný dovoz.. komplikace nastanou v případě reklamací..

Obrázek uživatele TheALuminium

Nejsem zrovna touto otázkou nadšen, ale budiž. www.ebay.com

Obrázek uživatele tatik

Je pravda, že mnoho lidí nakupuje v zahraničí zboží kvůli cenám, zejména pak v případě výhodného kurzu Kč/USD. Osobně nepatřím k tém, kteří tito nákupy preferují. Na druhou stranu je třeba uvážit (jak tu již bylo napsáno) jistá rizika a další náklady
- doprava
- reklamace
- technické problémy jako regiony u DVD, pásma u telefonů, ...
- porovnání cen s ohledem na dopravné
Obecně se oplatí nakoupit "větší kousky" nebo méně větších. Nevím, jak je to s otázkou DPH. To jeale dotaz úplně jinam.
Osobně doporučuji zvážit uvedené faktory, zejména pak možnou reklamaci. Neberte to jako snahu Vás od zahraničních nákupů odradit.

Obrázek uživatele vlada5

diky za ty odpovědi.. ty rizika si uvědomuju a o tom že by sem si něco obědnaval vo tom sem přemyšlel zatim jenom malo

Obrázek uživatele VENY_RICO

dal bych radši přednost zájezdu do anglie a tam si určitý výrobek vybrat....pořádně vyzkoušet....a hlavně si zkontrolovat jakou to má "šnůru" do zásuvky....pokud vím, tak v anglii (nejen v anglii) mají jiné zásuvky než u nás....a sehnat u nás redukci je celkem boj....člověk spíše sežene redukci na naše "šnůry", které sedí do jejich zásuvek.....

....hlavně mi přapadá nákup po internetu jako kupování zajíce v pytli....ale to je věc názoru a asi i vkusu :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ono to někdy holt jinak nejde, ale když kupuješ z důvěryhodného zdroje, tak je riziko minimální.. já třeba z internetu nakupuju komponenty do počítače, jelikož je to jednodušší, levnější a výhodnější než si tam dojet.. (do Prahy, nejsem Pražák)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.