Internet,download

Mám problém s downloadem. Při stahování nejde výš než 400kb/s a normálně mám 1mb+ nevíte čím by to mohlo být? Počítač jsem před pár dny reinstaloval takže vir to nebude.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Rychlost internetu není garantovaná a často kolísá. Také závisí zda internet s někým sdílíš.
Jak měříš tu rychlost? Přímo stahováním odněkud? Udělej si v tutéž chvíli speedtest.net a pošli výsledek.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Omlouvám se, že jsem neodpovídal nebyl jsem doma. Vážně nechápu čím to je online hry mi jdou bez problému, ale stahováni je strašně pomalé normálně mám 10MB+. http://www.speedtest.net/my-result/5794987900

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Záleží jaké online hry - pro většinu je tato rychlost vice než dost a daleko důležitější je latence, kterou máš zase výbornou.
Bohužel za rychlost (pomalost) tvého internetu) je zodpovědný tvůj poskytovatel (ISP), kterému můžeš službu reklamovat.
ISP s tím ale asi nic nenadělá - třeba bydlíš na nedostupném místě a jiný ISP tam není, takže pomalé je furt lepší než nic...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ale je divné, že to začalo z ničeho nic a nevím proč. A poskytovateli volat nechci protože už jsem minule zaplatit 400kč za spravení na pár dnů.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Na ostatních (aspoň jednom dalším) zařízeních jsou výsledky měření stejné?
Jsi připojen WiFi nebo kabelem? Router je tvůj nebo poskytovatele?
"spravení" znamená že už jsi problémy s rychlostí jednou hlásil? Co bylo za problém? pokud je to chybou poskytovatele, tak bys nic platit neměl..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Problém byl nedávno v neustálých výpadcích zásecích.. Dal jsem obě zařízení do továrního nastavení (ntb,PC) a vše bylo ok, ale download se náhle snížil s 10mb na 4mb a méně, ale upload na 5mb (za co platím) a ping 2-20. A teď mě zase štve, že mám cmd ve kterém se pinguju abych si kontroloval odezvu a mám třeba 10sekund 13ms a pak to skočí na 300+ a pak zase zpátky na 13. Takovéhle freeze ping lagy mi velice kazí herní zážitek. Nejraději bych aby se to dalo vyřešit bez kontaktování poskytovatele velmi špatně se s ním domlouvá a když už tak pošle opraváře, který skoro nic neudělá a ještě po mě chce peníze.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud se všechna zařízení chovají stejně, problem není v nich.
Bohužel ti nemáme jak poradit. Může to být v routeru I samotném internetu, protože bydlíš v nevelké obci a můžeš být rád, že vůbec máš internet. Každopádně 99,9% příčiny je starost tvého poskytovatele. Kdybys mohl pohrozit jinou firmou, jistě by to opravili, ale takhle fakt nevím co ti proadit... :(


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.