Internet Provider v Českých Budějovicích

Ahoj,
stěhuju se do ČB do Riegrovy ulice a hledám nějakého kvalitního providera. V Budějovicích vlastní skoro všechno Starnet, což je poskytovatel, kterého nechci. UPC bohužel na této adrese není. Rád bych se zeptal, jestli má někdo nějaké zkušenosti s ostatními firmami. Chtěl bych optiku, což ale bude asi v této ulici problém. Momentálně mám v jiném městě připojení 100/30 mbps a to mi naprosto vyhovuje, tak bych chtěl i tady něco podobného.

Může mi také někdo vysvětlit rozdíl mezi optikou a připojením k netu pomocí kabelové televize? Nebo alespoň obecně vysvětlit typy připojení v souvislosti s rychlostí? .. DSL mi přijde moc pomalé za tu cenu, optika je asi nejlepší, Wi-Fi mi přijde nespolehlivé. A kabelovou televizi na net neznám.

Btw. je opravdu připojení přes Wi-Fi tak nevýhodné? Rychlosti nejsou nikterak závratné, navíc náchylnost k rušení signálu mě docela vadí. Znamená to, že když se zhorší např. počasí, tak musím počítat s tím, že budu bez netu?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,

dlouhá léta jsem měl WiFi v Písku, a moc nebylo nač si stěžovat. Ale to ještě byly doby, kdy 4/4 bylo považováno za luxus.
WiFi není nutně pomalé ani nestabilní, jeho stabilita závisí hlavně na technickém provedení, tj pevnosti konstrukcí atd.
DSL je bohužel náchylné na vzdálenost od ústředny a jeho limit je někde kolem 40/4, pokud máš fakt štěstí a VDSL+
Kabelový internet je skoro srovnatelný s optikou, ale připlatíš si logicky za tu TV službu. Samozřejmě to taky závisí na dostupnosti přípojky.
Pokud by vás v ulici/domě bylo mnoho, jistě to nejednoho operátora přesvědčí i ke kopání, pokud je kabel/optika nedaleko. Takže to můžeš zkusit.
Jinak bohužel providery v CB neznám, ale co Starnet převzal Písecký Simelon šel náš internet do kopru. :( Je to spíš Srátnet.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.