ICQ/QIP ...

Mám spíš jen takovou otázku ani ne tak problém.

Na internetu na spoustě serverů když při registraci zadáte číslo ICQ tak pak ve výpisu profilu se zobrazuje kytička podle stavu červená/zelená offline/online jenže to funguje jen když jsem přihlášený na qip když jsem online na qip tak se zobrazí zeleně ale když jsem na ICQ tak je šedivá, nemáte někdo ponětí proč tomu tak je?? Já to trochu nechápu vzhledem k tomu že když jsem to já poprvé použil na svém webu tak to fungovalo i pro icq ale tet už dlouuho ne.

To jen tak pro zajímavost
předem děkuji

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[43883] ICQ/QIP ...

Tenhle typ zobrazení se skutečně bude odvíjet od klienta, kterého používáte. Je zcela určitě možné, že oficiální klient nepodporuje odesílání informací o stavu uživatele, kdežto qip přes určitý protokol ano. Nikdy jsem to nezkoumal, ale myslím si, že to rozhodně bude v použití klienta. Možná, že se někde v samotném ICQ dá někde nastavit něco jako "odesílat informace o mém stavu" nebo tak. Sám ofiko klient nepoužívám, tak nemohu říci...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[43884] ICQ/QIP ...

sdílení stavů je v ICQ nastaveno implicitně, avšak ne vše funguje optimálně.. osobně jsem už dlouho neviděl, že by tato indikace fungovala a to už třeba jen v interním vyhledávači lidí v ICQ (přidat kontakt)..

jedním z problémů je také velmi starý IP protokol, který používá ICQ i QIP (QIP jich ale používá více najednou) a který už je léta nevyvýjený a prostě není stavěný pro tyto moderní "výmysly".. ani na QIP tato indikace nefunguje na 100%..

podle mě je po systémové stránce QIP lepší, ale třeba mě vyhovuje zejména GUI ICQ..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.