Grooveshark - vyhledávání

Ahoj, velmi rád používám online radio grooveshark. Potřebuji ale poradit. Nedokáži vyhledat písničky nejslavnějších hudebních skupin. Například při zadání hesel BEATLES nebo PINK FLOYD mi vyhledávač najde pouze coververze od jiných interpretů, ale nikdy ne původní tvorbu. Jako by tam žádné písně od těchto umělců nebyly.

http://listen.grooveshark.com/#/search?q=pink%20floyd

Pokud zadám např. samotného Roger Waterse, vše pracuje, jak má, i.e. najde to samotného interpreta i jednotlivá alba, případně všechny písničky dohromady. Co dělám špatně u Beatles či Pink Floyd? Znamená to, že na grooveshark jejich písně nejsou?

Díky za vaše postřehy.

Waawe

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Zdravíme,

Grooveshark je takový typ projektu, který zrovna nevoní ochráncům autorských práv. I když se tvůrci tohoto projektu snaží s nahrávacími společnostmi uzavírat různé domluvy a smlouvy, řada firem tento projekt již odmítla a dokonce zvažuje podat proti němu řadu trestních oznámení.

Takže se opravdu může stát, že některé nahrávky, které podléhají určitým právům u konkrétní instituce, tak skutečně v systému Grooveshark nenajdete.

Roger Waters z PF natočil i řadu sólových desek, které právně mohou náležet jiné společnosti - proto je na Groovesharku najdete.

Zkoušel jsem různé kombinace, ale ani našeptávač interpretů/alb/děl můj vyhledávací dotaz nepotvrdil. Bude to zřejmě skutečně kvůli tomu, že nahrávky v systému zatím nejsou...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.