Explorer 7.0 - mazání vybraných www adres (*VYŘEŠENO*)

Existuje v Exploreru nějaký chytrý nástroj, který by mazal jen adresy, které chci - tedy ne všechno jako v "Nástroje - Historie procházení - Odstranit vše"?
Smazal jsem vybrané soubory z Temporary Internet Files i historii z levé lišty (historie otevřených webových stránek dle data). Přesto mi název stránky na horní liště zůstává (bohužel jsem jej tam předtím naťukal). Jak by se dal inteligentně smazat, aby přitom okolní historie zůstala zachována? Díky za odpověď.

Obrázek uživatele psychocowboy

ani nevim jestli to jde... stryc google nic nenasel?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Myslíte našeptávač v panelu adresa?

V IE8 je na pravé straně již mazací buttonek - v IE7 by to mělo jít také: najeďte na nabídnutou adresu a stiskněte Delete.

Obrázek uživatele juura

V IE 7 je vedle "rámečku pro naťukání www adresy" (panel Adresa? nevím) pouze tlačítko Aktualizovat a Zastavit.
Strýc Google našel pouze poradny jako je tato + návod samotného Microsoftu (který nabízí pouze totální výmaz - ať už cookies, nebo historie prohlížení, dat ve formuláři či hesel); vím o tom, že lze selektivně mazat vybrané dočasné internetové soubory (Temporary Internet Files), podobně lze selektivně mazat z historie prohlížení konkrétní adresy, ale jak se dostat k seznamu z horní lišty a vymazat konkrétní adresy? Když tam např. napíšu "goog" a dám enter, tak se toho řádku v budoucnu dost těžko zbavuji a musím napsat aspoň "googl", aby mi vyskočila adresa "www.google.com" (to je samozřejmě příklad, strýček Google už má své vlastní okýnko vpravo nahoře...)

Obrázek uživatele Jiří Molnár

No a o tom se přeci právě bavíme - o panelu adresa.

Já mám tedy IE8, tak berte můj screen jen orientačně, ale jestliže v tomto řádku zůstane nějaký "nepatřičný link", dá se smazat tak, jak jsem psal výše - najedete na něj kursorem a zmáčknete Backspace nebo Delete. Teď si nejsem nějak jist, ale myslím si, že Delete, a řádek se vymaže.

Obrázek uživatele juura

IE 8 je již pokrokovější, uživatelsky přívětivější záležitost... Na Internet Explorer 7 bohužel budu potřebovat buď vývojáře Microsoftu nebo nějakého jiného softwarového šílence...

ale jinak, jome, díky za prezentaci jedné dobré vychytávky v IE8... :-)

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[31380] Řešení

Máte pravdu.
Nedalo mi to a šel jsem se podívat na NTB, kde je ještě IE7, a skutečně tato "vychytávka" zde nefunguje. Ovšem mám řešení: u IE7 se historie ukládá do souboru Index.dat. Pokud tedy nechcete mazat celou historii, kvůli překlepům v adrese, mám pro vás elegantní řešení. Program, který zanalyzuje tento soubor, a vy si v intuitivním prostředí vyberete adresy, které chcete z nabídky odstranit.

Program je již ke stažení z našich stránek na této adrese: http://www.pcporadenstvi.cz/index-dat-analyzer-v2-5

Obrázek uživatele juura

super, vyzkouším... zatím díky! :-)

Obrázek uživatele juura

vyzkoušel jsem prográmek - a sice to cíleně mazalo různé skryté a dočasné soubory ve vztahu k té webové stránce, které se našly v indexovaných souborech, a pravděpodobně to mazalo i jiné webové adresy z horní lišty, ale ne ten, který jsem chtěl (asi se ta adresa nějak inteligentně maskovala po jiným názvem, nebo nevím). Takže jsem nakonec musel smazal celou historii - seznam webů pomocí Nástroje - Odstranit historii procházení). každopádně díky za zajímavý SW.