Dotaz na disk Vermatim

Dobrý den. Mám prosím dotaz a prosím o radu. Mám externí disk Verbatim. model 53021 500 GB. Byl jsem s ním spokojen. Převedl jsem na něj data a používal jako zálohu. Při uklidu dat, převáděním některých souborů z jedné složky na jinou se mi stalo, že mi počítač sdělil, že neodpovídá. Vstoupil jsem do správy počítače a úkol zrušil.Potom jsem počítač normálním způsobem vypnul, nebo spíše rezetoval. Po naběhnutí operačního systému jsem chtěl pokračovat v práci, ale po otevření tento počítač se mi sice objevil místní disk C, ten pracoval normálně, ale nenabízel se mi disk Verbatim, jako disk F, ale místo toho se mi změnil název na místní disk F, který se pokoušel po klepnutí na ikonku otevřít, několikrát zablial, ale potom se zase jenom trvale rozsvítil a bylo mně sděleno, že není znám, případně po klepnutí na možnosti vlastnosti, dostal jsem po chvíli hlášku, že program neodpovídá. Stejně se tento disk chová i při připojení k jinému počítači.
Může mi prosím někdo poradit co mám dělat. Předem děkuji za ochotu a pomoc
S pozdravem Honza

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Vypadá to, že disk se nějakým způsobem poškodil, je možné že přílišnou zátěží.. Vypadá to na elektroniku disku, takže data se dají zachránit, ale za to si asi zaplatíš.. Pokud je disk v záruce, pak reklamovat, ovšem bez zálohy (zadarmo ji neudělaj) o data přijdeš..

Obrázek uživatele Honza43

Přeji dobrý den,
Děkuji za odpověď. Disk je ještě v záruce, ale o data bych přijít nechtěl. Uložil jsem si tam nejen potřebná data, ale hlavně jsem na něj dal data (fotografie, písemnosti, atd ) která jsou pro mě dosti důležitá.
Chtěl bych se ještě zeptat, kam bych s ním měl přijít pro záchranu dat a kolik to tak může stát, případně zda budu moci potom disk reklamovat. Mám ho tak asi 4 měsíce.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

http://www.pcporadenstvi.cz/zachrana-dat-prvni-pomoc-pri-ztrate-dat

Udělá to asi každý šikovnější PC servis, ceny se asi budou lišit a důvěryhodnost (zda si data také skopírují pro sebe) také.. Můžeš zkusit kontaktovat prodejce, resp výrobce, zda provádí zálohu on (výrobce disku to umí) a kolik by za to chtěl..

Obrázek uživatele Michal Čížek

Je podivné, že disky v záruce at jsou interně v PC/NTB, nebo jako exterák, při záruce disk bude vyměněn, ale nikomu se nechce zadarmo zachranovat data, počítej stím, že si za tu záchranu řeknou.

Jinak výbornej program na záchranu dat, ale placená licence je GET DATA BACK FOR FAT/NTFS
http://www.studna.cz/getdataback-for-fat-p-13323.html
http://www.slunecnice.cz/sw/getdataback/

Obrázek uživatele LeeL

hádám, že je to 2,5 store'n'go. ta se dá velice pěkně otevřít. Když použiješ nějakou kreditku nebo tak, tak výrobce ani nepozná, že si do toho lezl. Možná ti odešel jen USB řadič, takže když disk odpojíš od USB a zapojíš na satu, tak by to mohlo být v pohodě.

Obrázek uživatele Honza43

Přeji dobrý den
Děkuji všem za odpověď a snahu pomoci. Skusím s tím něco udělat, ale bohužel neumím anglicky a tak je pro mě stažení některých programů problémem, protože jsou právě v angličtině.
Snad se vše povede. Bohužel jsem si data nedal aspoň na dvě media, měl bych zálohu,
Prozatím všem, kdo jste byli ochotni poradit děkuji
S pozdravem Honza


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.