automatické dokončování formulářů IE6

Dobrý den mám problém s automatickým dokončováním formulářů. Vyčistil jsem PC programem CCleaner (ne poprvé dělám to pravidelně) a od té doby mi nejde automatické dokončování formulářů. Našeptávač na seznamu,webové adresy v roletce to všechno jede, jen ve formulářích mi to dvojklikem nezbrazí dřívšjší udaje.Přečetl jsem si vše v tématu Našeptávač v IE7 (*UZAMČEN*) . Zkusil jsem všechny postupy co tam uvádíte - všechno jsem povolil (Možnosti sitě internetu) a taky nic. Dokonce jsem i reinstaloval IE. Najde se ještě nějaká možnost (registry,windowsi),nebo je to zbytečná námaha ? Děkuji

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobrý večer ...

Na to uzamčené téma si pamatuji, ale bohužel si přesně neuvědomuji, co jsme v něm všechno zmínili. Často tuhle blokaci způsobuje "automatické dokončování" ... Zkoušel jste jej také? V nastavení - obsah - automatické dokončování - nastavení - (zaškrtnout) webové adresy a hlavně formuláře? Máte to tak?
Jestli ani teď to nejde, tak pak už by snad chyba byla jen v nějakém tom doplňku, co IE má fakt "suprové" nebo ve vašem zabezpečení .. Máte nějaký alternativní firewall??

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

"V nastavení - obsah - automatické dokončování - nastavení - (zaškrtnout) webové adresy a hlavně formuláře" - ano tohle všechno znám a mám to zaškrtnuté.Firewall nemám takže tady problém nebude. Cookie povoleny-prostě vše v základním nastavení mám dobře.Aktivní skriptování a scriptování v jazyce java povoleno.Zajímavé je ,že našeptávač na sezmamu a webové adresy si to pamatuje,jen v těch formulářích mi to dvojklikem nezbrazí dřívější udaje a musím stále psát znovu což mě nebaví. - a dosud to fungovalo - zřejmě jsem si něco vymazal tím čištěním počítače.Nahrál jsem screen toho programu kterým čistím a možnosti které tam jsou - jestlůi Vám to trochu pomůže.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ano, CCleaner.
Je to velice dobrý program a skutečně jste pomocí něj si soubory smazal. V obrázku jde jasně vidět, že máte mazání historie formulářů a datové soubory zaškrtnuty. Ale dle mě by se měly znovu vytvořit při používání prohlížeče. Jaký používáte přesně prohlížeč? IE7 asi ne, když máte W98, ale nejsem si teď jistý, jestli je IE7 kompatibilní s těmito staršími Windows, takže se raději ptám.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jo,jo zřejmě jsem fakt něco smazal a to jsem ještě použil i některé ty možnosti co jsou na obrázku dole a některým vůbec nerozumím - ale jaké to byli,to už si nepamatuju možná, že všechny :shock: . No ještě,že vím,že nemám strkat prsty do věcí kterým nerozumím,ale když já byl zvědavý co se bude dít.Jinak používám Win 98 a prohlížeče mám v PC dva IE5 a přeinstalovaný na IE6 - aktuálně používám IE6 -udělal jsem přeinstalaci a update,ale nic se nezměnilo- dokončování form. pořád nejde

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Zkoušel jste si i tom automatickém dokončování zaškrtnout tu možnost s těmi hesly? Dneska jsem se dostal k IE6, tak jsem chvilku do toho koukal, jak to tam funguje. Kdybyste zkusil mít všechny možnosti zaškrtnuté (v tom automatickém dokončování stále myslím), ale pak prostě jen u toho hesla dát ne, až by se to zeptalo, možná že alespoň to vaše uživatelské jméno by mohlo pak jít.
Pak už fakt mě nenapadá nic chytřejší než dát na záložce upřesnit - obnovit výchozí nastavení a když ani to, tak pak výchozí nastavení celého prohlížeče na záložce "Programy". Skutečně jinak už nevím ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Přiklám obrázek,jen pro jistotu,aby bylo vidět,že mám vše zaškrtnuto.Pokud u toho hesla dám ne,tak se vlastně nic nezmění - na nic se mě to nezeptá a vše je při starém.Až budu mít čas zkusím Vaší radu : "záložce upřesnit - obnovit výchozí nastavení a když ani to, tak pak výchozí nastavení celého prohlížeče na záložce "Programy". To jsem pro jistotu nedělal. Mám trochu obavu,abych tím nezměnil nějaká nastavení a neomezil funkčnost zase něčeho jiného. Já s tím nemám zkušenosti - tak co myslíte mám to udělat ?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Přesně to, o čem jsme hovořili. Máte to dobře. Poslední možnost - tedy výchozí nastavení, zkuste to, nic hrozného se stát nemůže ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jsem to tedy udělal.....ano obnovilo se mi různé nastavení, které jsem zřejmě měl vypnuté. Žadný problém,co nechci zase vypnu.Různá okna s výzvami upozornění ,zabezpečení atd...Je evidentní,že se tímto krokem prostě vše vrátilo do původního nastavení AŽ---až na to co jsem potřeboval. Dokončování formulářů stagnuje pořád. Takže to vidím,tak,že se s tím asi budu muset smířit,až do doby,než provedu něco extra a bude to na zformátovaní disku. Jak to vidíte, uzavřeme téma ? 8-)

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Moc mě to mrzí.
Tak před námi je poslední možnost a to přeinstalace prohlížeče.
Buď na novější verzi (tedy IE7, ale nejsem si jist tou kompatibilitou s Windows98, které máte) a nebo aktualizovat IE6 na svou stávající verzi, tedy úpravou registrů.
Ale koukám do vlákna, že to jste již také dělal, ale povedlo se vám to bez problémů?

Skutečně jestli nepomohlo ani to výchozí nastavení a posilující firewall nemáte, tak skutečně mě už nic jiného nenapadá, než doporučit jiný prohlížeč a nebo reinstalace Windows, což ale není příjemná záležitost a kvůli IE asi i trochu zbytečné, ale musím se přiznat, že nevím co dál ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No IE7 dávat nebudu.Také si nejsem jist tou kompatibilitou s Windows98 a navíc jsem někde na tomhle Vašem Webu četl příspěvky jiných uživatelů,kteří s tím měli různé problémy a pok nevěděli,jak to zas odinstalovat. Takže IE7 - ne.Co se týče toho přeinstalování stávajícího IE6 (verze 6.00.2800.1106) -- já vlastně udělal jen to,že jsem prostě znovu otevřel instalační soubor ie6setup a podle pokynů to prostě odklikal a jakoby znovu nainstaloval. Já vlastně ani nevím jestli je to správný postup ? Nebo co mám udělat ?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Postupujete správně, dnes večer budu mít snad trochu čas, tak se kouknu ještě do staršího počítače, kde mám W98, jestli s tím něco nepůjde udělat.
Být vámi, tak bych zkusil ještě úplnou přeinstalaci programu, tedy s jeho odebráním, ale nevím, zda-li to bude lehké. Přes "přidat nebo odebrat programy" byste měl mít možnost i "odebrat systémové součástí" nebo něco takového, a zde je asi umístěný ten explorer, protože na první záložce mezi ostatními programy myslím není. Tak jedině jej takto odebrat a pak zkusit znovu nainstalovat.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No nevím,našel jsem tam to co je na obrázcích,abych řekl pravdu bojím se do toho sahat

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Aha, myslel jsem si, že to bude spíš v součástech OS, ale jestli je to i takto v nabídce nemusíte se bát odinstalace, jestliže máte již novou instalačku po ruce ...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jsem se k tomu konečně dostal a teď už tomu nerozumím vůbec.Nejprve jsem chtěl odinstalovat ten IE 6,po otevření mi to nejprve nabídlo možnost OPRAVY systému,tak jsem to zkusil...nic se nezměnilo.Potom jsem tedy IE 6 odinstaloval,automaticky se systém nastavil na původní verzi,tj na IE 5. Zkusil jsem to tady a opět dokončování nešlo.Tak jsem znovu komletně nainstaloval IE 6 zpátky a teď je to takhle: např. na seznamu (obr 2) roletka s nabídkou vyjede. Webové adresy jdou taky,ale např. na bráně na SMS u Vodafonu (obr 1) a ani u o2 si to dříve zadaná čísla NEPAMATUJE a musím vše pořád zadávat znovu.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ano, to jsou totiž dvě rozdílné funkce.
Našeptávač na seznamu je totiž řízený serverem (klíčová slova uživatelů), ale čísla (na sms.cz) jsou řízená pamětí počítače - tedy vaším zadáním. Předpokládám tedy, že náš oblíbený formulář v IE (automatické dokončování ) máte vše zaškrtnuté? Vámi zadané adresy stránek si pamatuje? A co například historie stránek, je povolená a ukládána dočasně? Možná by to s tím také mohlo souviset .

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

1) formulář v IE (automatické dokončování ) - ano je to zaškrtnuté
2) A co například historie stránek, je povolená a ukládána dočasně? - Dočasné soubory ve složce "Temporary Internet Files" se ukládají a historie taky funguje
3) Vámi zadané adresy stránek si pamatuje? Ano viz obrázky

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dodatek
Já to vidím spíš tak,že jsem něco smazal buď ve Windowsech,nebo v registrech..což ale,je nad mé možnosti...

Obrázek uživatele Honza

Dobrý den,
problem jsem četl, po vyčíštění registru to nejde? Nic jiného tomu nepředchazelo? Obnova systemu nejde - tedy, ale pokud jste již opravoval windowsy, tak je to zbytečné. Jestli sem to pochopil, tak jste zkoušel IE5, IE6, IE7? a nic?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.