Vypnutí monitoru

Zdravím všechny, potřebovala bych poradit. Dříve jsem se spuštěním her neměla problémy, ale najednou mi pokud spustím hru a hraji třeba cca5minut najednou vypne monitor, oběví se na němNo signal a nejde opět zapnout až restartem počítače. Hraji stejné hry jako před tím a dělá to opravdu při všech hrách, ale na samotný internet se můžu koukat v pohodě a není problém ani s filmy a videi.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

spíše nežli monitor zkolabuje grafická karta.. asi jí je trochu tepleji, než by mělo být.. počítač máš asi už déle a za tu dobu jej uvnitř nikdo neodprachoval, že? chtělo by to kompresor a pořádně všecko vyfoukat!

Obrázek uživatele petalu

Právě, že údržba jako odprachování a zvětšení paměti a přeinstalování WinXP proběhlo tak přibližně před 4-5 měsíci. Co ještě můžu udělat, aby se holka trochu schladila.
Jínak díky za odpověď.
Jo teď jsem si nainstalovala ten Everest a zkoušela na kolika stupních to vypne a grafika byla na 48stupních, což si laicky myslím, že to zas taková hrůza není na to aby to spadlo.Není možný, že mi ta grafická odchází to věčných lovišť?

Obrázek uživatele TheALuminium

To je taky jedna možnost, ale spíše bych zkusil přeinstalovat ovladače, klidně i za starší. Poté bych se podíval na teploty v zátěži tzn. hrát chvilku hru a přepnout se na plochu a mrknout se, jaká teplota na GPU je (pokud to stihnete).

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

přesně.. ta teplota v klidu není nejnižší, já mám třeba v klidu 33°C, v zátěži mi to pak vyskoří na 65°C..
špatné je kolem 80, krizová a vypínací/zamrzávací hodnota je 95°C.. ale může to dělat taktéž procesor, nebo i jiná, přehřívající se součást počítače..

já tedy PC čistím častěji a doporučil bych to i tobě.. jinak to odprachování - chladič na grafice se hodně blbě čistí, pokud je PC staršího data, bylo v něm hodně prachu a k vyčištění dojde puze po rozebrání a protahnutí kompresorem..

jaká je konfigurace počítače? procesor, grafika, základní deska, zdroj, paměti - abych si udělal obrázek o možnosti přehřívání se..

na ten záznam teploty si dej everest na plochu, spust hru, hraj a pak v zátěži zmačkni Alt+Tab a rychle koukej na teploty.. během pěti sekund bez zátěže klesne teplota až o 10°C, tak se snaž co nejrychleji..

na to odcházení do lovišť bych moc nespoléhal, ale může tam být nějaký problémek, který při vyšší teplotě vypne, klidně ale nemusí vydržet napájeí část karty.. záleží, jak je to staré a při jakých teplotách a vrstvách prachu to bylo provozováno.. také samozřejmě záleží na teplotě v bytě..

není grafika přetaktovaná? nebo jiná část počítače?

eventuelně by mohl mít i zdroj třeba vyschlý kondenzátor a po chvíli zátěže by došlo k vyšťavení a zmrznutí počítače..

když se sekne/vypne ten obraz, pokračuje zvuk dále, nebo se sekne/vypne také?

Obrázek uživatele petalu

Ahojky to změření bylo při hraní hry, je pravda, že jsem hrála tak těch pět minut a cca 2 sekundy před vypnutím to mělo těch 48 stupňů. Normálně se mi to v obyčejném chodu drží na 36-38 stupních.
Jo a když se to vypne tak zvuk běží dál jenom obraz je v tahu.
Zkusím ty ovladače.
CPU typ AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 2800+
Název základní desky MSI K8N Neo3-FSR (MS-7135) (3 PCI, 1 PCI-E x16, 1 AGR, 2 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Čipová sada základní desky nVIDIA nForce4-4X, AMD Hammer
Pracovní paměť 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)Přehled informací Hodnota
BIOS Typ Award (12/31/04)
Grafická karta RADEON X600/X550 Series Secondary (128 MB)
3D-akcelerátor ATI Radeon X600 (RV380)
Zvuková karta nVIDIA MCP04 - Audio Codec Interface
Pevný disk ST3160827AS (160 GB, 7200 RPM, SATA)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud zvuk běží dále, vypadá to na problém v grafice.. máš možnost vyzkoušet ji v jiném počítači? nejlépe aby vše bylo úplně jiné, tedy i jiný monitor, abychom vyloučili jen grafiku.. pokud ji potvrdíme, můžeme zkusit hledat, kde je chyba (může se, jak říkám, přehřívat napájecí část), nebo holt koupit novou.. pokud ne, budeme zkoumat jiná místa, jako druhý připadá v úvahu zdroj, ale to by kiksla celá sestava.. toto spíš vypadá na přhřátí se severního můstku desky, který zpracovává spojení procesoru a grafiky, ale také s jižním můstkem, zvukovkou, disky,.. a to by také kiksla celá sestava.. procesor/paměti totéž, ty to nebudou.. monitor je blbost.. jen ta grafika vadná připadá v úvahu.. chlazení má aktivní? (s větráčkem)

Obrázek uživatele Lennycom

a jaky by byl rozdil kdyby se vypnul monitor a do toho se i sekl zvuk ? jelikoz to je muj problem :-)

Obrázek uživatele Jiří Moos

Tak to asi nepoznáš jestli v tu chvíli reaguje klávesnice nebo myš, že? :-) Žádné chyba nebo něco se neobjeví??

Obrázek uživatele Lennycom

mám naprosto stejny problem a grafikou to neni vymenili mi ji a dela to stale

Obrázek uživatele Jiří Moos

@Lennycom:
Nebudeme oživovat staré téma, tvůj problém budeme řešit v tvém topicu, dík.
http://www.pcporadenstvi.cz/forum/viewtopic.php?t=7304


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.