PC se mi vypíná

Zdravím, přeji všem š'tastné a veselé Vánoce a šťastný nový rok.Nerad Otravuji ale mám problém který se mi polední dobou stává čím-dál častěji.Mám 1 rok starý PC(všechny požadavky pro danné hry mám) a když jsem nedavno hrál "El Matador" tak se po cca hodině hry PC sám vypnul a už jsem ho nenahodil (jakoby se něco přehřálo nebo tak něco),zkoušel jsem ho zapnout cca po 2 hodinách a proběžné aplikace jako Word,IE apod.se to nestává)to samé se mi stalo včera když jsem pařil COD5.PC byl zaplý cca 3 hod,z toho poslední hodinu a čtvrt jsem hrál a PC se o5 vypnul. Mohl by mi prosím někdo poradit čím by to mohlo být a co bych s tím měl dělat? :-( Děkuji mockrát

Obrázek uživatele Jiří Moos

Tohle vypadá na teplotu - zkuste jí měřit při hrách programem Everest a třeba po dvou hodinách se podívejte kolik Everest ukazuje teplotu komponent a pošlete nám jí.

PS: Děkujeme a přejeme také Veselé Vánoce.

Obrázek uživatele Horatio

Dík moc,zkusím to.Teď jsem se snažil COD hrát znovu a při načítání se hra vždy "kousla" tak jsem jí musel vypnout ručně stručně :)) . Nechám PC odpočinout a pak to ještě zkusím.

Obrázek uživatele Dick

Zkusil bych vyměnit pastu mezi procesorem a chladičem. Může být už vypálená a špatně převádět teplo. Ověřte teploty v Everestu nebo po restartu v Biosu. Můžete mít také chladiče a pc plné prachu. Takže případně vyčistit.

Obrázek uživatele Horatio
[26859] Teploty

Změřil jsem teploty a hrál jsem 2 hodiny COD5 a po dohrání cca 3 misí se při dalším načítání Pc kusnul-restartoval jsem ho a potom jsem znovu změřil teploty. Poslal jsem to jako přílohy.Snad z toho něco vyvodíte :-) ...Děkuji L. Kukla

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkus spíš v momentě, kdy se pc vypne sahnout na chladiče, jesi sou horký, je to stoprocentně teplota.. rovnou tim zjistíme i jakej komponent hřee.. měření teplot když CP padá je nepříliš přesné, páč pokud se nevypne, tak ještě nemá tu kritickou teplotu..

Obrázek uživatele Dick

Docela dost vysoká teplota na grafice. Zkontrolujte prach a pokud má na sobě větrák, jestli běží.

Obrázek uživatele Horatio

Ok, vyluxuji ale mám jen pasivní chlazení

Obrázek uživatele Horatio

Vyluxoval jsem,mírně se to zlepšilo , ale hra se o5 při načítání kousla, tak jsem sáhl na chladiče a chipset a grafika byly uplně horké.mám přidat ještě njaký větrák k těmto komponentum?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud je chladiš horký, ještě to moc neznamená, pro lidské tělo je 40°C horké, musí to bejt opravdu vařicí, ale což o to, budeme to brát jako že je to dost teplý..
takže zkus na to třeba i foukat studenej vzduch z fénu, jesi to pomůže..
nepřetaktovával jsi? když byl pc nový, bylo to v pořádku?
jestliže je chladiš horký, tak je pasta ok, takže problém bude spíš někde v čipu.. hodil by se přesný popis sestavy, víme akorát desku a že grafika je nVIDIA..
dělá to jen v těchto hrách? máš ještě nějakou náročnější? ta funguje ok?

To Admins: teploty budou spíš HW problém - move

Obrázek uživatele Horatio

Když byl nový nestávalo se toy ale to jsště nebyly takovéhly hry,ale když hraji vcelku nenáročného "El matadora" tak se to už kolikrát vyplo. Je to nějaká herní sestava LYNX,nevím už přesně jaká. Vím jen tohle: AMD X2 2.1GHz 4000+,NVidia MSI 8500GT 256,1GB RAM,250 GB HDD,motherka je MSI K9 Neo V2/V3.Nepřetaktoval jsem.Je ale zajímavé právě to, že např. 2 mise po zapnutí PC odehraju uplně vpohodě a při načítání 3tí se to kousne a je to v*** a když chci začít hrát např. až 2h po zapnutí tak se hra nenačte vůbec, tu uplně 1. misi ve hře to načte uplně vpohodě a například po uložení to tu osmou nenačte.

Obrázek uživatele Dick

Zkus hrát při otevřené bedně. Přidal bych případně větrák na odtah vzduchu z bedny. Jo a mrkni se, asi to bude v pořádku, jestli nemáš zanesený větrák u zdroje a popř. jestli se točí. Jestli jiný větrák na odtah vzduchu z bedny nemáš, tak ten vzduch vlastně tahá větrák zdroje.

Obrázek uživatele Horatio

zdar.vetrák sem zatim nekupoval,otevrená skrín nepomohla,a pricházim s dalsim faktem.Dnes jsem byl ráno na netu,předtím jsem nic nehrál, a po 2 hodinách se PC vypnul sám,aniž by mi to zahlásilo nějakou chybu.po spuštění to také nic nehlásilo a normál šlo ,než jsem ho vypnul.cim to je?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

máme tu tolik topiců, že se v tom ztrácim, kde jsme co zkusili..
projeď paměti memtestem (viz homepage/návody) chladiče jsou horký, nebo naopak ne a přesto se HW hřeje?

Obrázek uživatele Horatio

No chladič od Chipsetu a Grafárny je horkej,mám PC cca 50 cm od topení. skusim tda ten test pameti.

Obrázek uživatele Dick

No 50 cm od topení, pokud topí, taky není dobrá věc.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.