No je to možný? :-(

Před měsícem jsem si koupil nový notebook Acer Aspire 8930-8930G-904G100WN Gemstone Blue(Intel Core 2 Quad Q9000 s frekvencí 2,0 GHz 4GB DDR3,
6 MB L2 cache, FSB 1066 MHz, NVIDIA GeForce 9600m GT 1024 MB)
Celkově můžu tento laptop jenom doporučit. Na hry už tolik nejsem, ale přesto se ke mě dostal MS Simularo X a Silent Hunter 4, a tak jsem se těšil, až to vyzkouším.
První pocity z MS Sim. X byly super! Naprosto plynulý, max. rozlišení i detaily. Ale po 2-3 min. se to začalo dost strašně trhat, bylo po radosti:(. Změny nastavení grafiky ve hře nepomáhaly. To ale nebylo vše!! To samý to dělalo i v tý druhý hře :o
Zkusil jsem stahnout nový ovladače NVIDIA, ale nic. Viry ani jinou havěď jsem nenašel. Tak nevím. Má někdo stejný problém?
Může mi někdo poradit?

EDIT by Mozek: Změňte si, prosím, název tématu na něco, co vystihuje váš problém. Děkujeme.

Obrázek uživatele TheALuminium

To je naprosto jednoduché. Notebooky prostě nejsou na hry stavěné, takže ani nemají dobře provedené odvádění tepla oproti PC samozřejmě, takže grafika se po té chvilce pořádně zahřeje a samozřejmě se grafika podtaktuje (nastaví se úsporný režim) aby se "neupekla", takže můžete jen zkusit detaily snížit.

Obrázek uživatele Mark32

Tato odpověď se samozř. nabízí, ale když jsem dal všechno na úplné minimum, jak detaily hry tak i zobrazení monitoru na 800x600 (což je směšný), dělá to stejně. Můj kamarád má taky notebook, starší a mnohem méně výkonný, a ty hry mu normálně jedou! Navíc, celý počítač je naprosto studený a není ani zmínka o nějakým zahřívání.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Hrál jste s notebookem zapojeným v síti nebo na baterce? Existují notebooky, třeba ty herní od MSI, které jsou na baterce naprosto nevýkonné a přímo vyžadují připojení do sítě.

Btw: Po nějakém čase hraní MS Flight Simulator X na max. detaily nemohl být notebook studený i když je pravda, že po 3 minutách by se asi neměl přehřívat. Zkuste pokus znovu opakovat a měřte pečlivě čas.

Obrázek uživatele Lee77

Tohle mi na notebooku delaji hry jen kdyz se prehreje, vyresil sem to bud podzvednutim notebooku kvuli lepsimu pristupu vzduchu anebo aktivni polozkou pod NB.

Obrázek uživatele MBlask

Na mém neherním NTB MSI hraju taky jednu hru, po pár minutách se začné hřát, NTB to vyrovnává zvýšením otáček větráku. Celkem by to asi utáhnul ale radej když na něm hraju podložím do ještě jedním větrákem - asi by stačila aktivní chladící podložka. Pak je NTB uplně v klidu a nezahřívá se.
Ono dost záleží jak je poskládaný vnitřek, některé modely na to prostě nejsou i když se na to tváří že ano. :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak gemstone je přímo hherní Acer :)) ale já Aceru nikdy nevěřil.. každopádně může být někde "chybička" a chladič nemusí dosedat na čip (zjevně grafický) a tim dojde k přehřátí aniž by se chladiš zahřál.. a vzhledem k tomu jak je to rychlé bych tomu i věřil.. koukni na teploty přes nějaký program - everest, cpuz, gpuz, speedfan,..

Obrázek uživatele MBlask

Souhlasím s Tobiasem herní masínka by to to dělat neměla, pokud ti třeba neupadne na zem.. , nebo pokud tam není naistalováno moc programu nebo tak,
Na mojí kalkulačku jsem nainstaloval AdvancedSystemCare(neco jako čištění od nepořádku pro neznalé) a zapoměl jsem vyškrtnout automatické aktualizace, to jsem se pak divil proč se mi kouše film a ta s...ě aktualizace mi dokonale vytěžovala procák


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.