nejde spustit hra

Defragmentoval jsem HD a něco se nepovedlo.PC se vypnul a nešel znovu zapnout,nemohl najít HD.na tvrdo jsem ho vypnul a nechal pár hodin.po zapnutí se naštěstí znovu rozběhnul. ale když jsem chtěl spustit hru,nejde to a píše mi to:poškozený soubor a ať spustím Chdsk.co s tím mám dělat? A může být defragmentace disku nebezpečná,jeden HD mi už při ní pošel...díky za odpověď.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud dojde při defragmentaci disku k chybě, dojde ke ztrátě integrity:
Disk je složen z vlastních dat a z tabulky, která říká "ty data tady začínají, tady je díra, tady zase pokračují a tady končí" A při defragmentaci dochází k přesuvání dat fyzicky jinam, je potřeba změnit i zápis v té tabulce, ale nejde to naráz. A pokud chyba, výpadek proudu, nebo cokoliv zruší přeos mezi těmito okamžiky, máš smůlu, protože tabulka ukazuje na uplně cizí data, jejich spuštěním není definováno, co se stane.
Na tohle neexistuje žádný lék, snad kromě redundance - zdvojení, zálohy dat, kopie.. Ale aktiví ochrana je jen dávat pozor a udržovat počítač v dobrém stavu.
Pokud se to týká jen hry, asi nejlepší řešení je prostě ji přeinstalovat. Pokud se to týká více souborů, naformátovat disk a vše nainstalovat znovu je jediným východiskem. A ideálně udělat to pořádně ( www.PCPoradenstvi.cz/jak-rozdelit-pevny-disk-hdd )

Obrázek uživatele tonenimozny

takže ani spuštění toho doplňku Chdsk mi nepomůže? nemám to ani zkoušet?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pravděpodobně ne - může to spravit pár věcí, ale je prakticky nemožné, aby sw zjistil, jestli data, na které ukazuje tabulka jsou ta, která to být mají, nebo ne - je to jen hromada jedniček a nul.. Přeinstalovat hru je přitom naprosto jednoduché..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Je možné že se z HDD smazal nějaký důležitý soubor pro hraní hry.
Doporučuji hru nainstalovat znovu.
Jinak další hry u kterých zábava vydrží na dlouho jsou zde: http://spidla.cz/.

Obrázek uživatele rischard

Zdravím, po instalaci pc hry f1 se mi ukazuje hláška chybí soubor d3dcompiler43.dll. Po stažení tohoto souboru z Stahuj.cz nejen, že hra nejde spustit, ale jako "bonus" jsem si do počítače stáhl myformsfinder.com. Prosím o radu co s tím. Díky rischard

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

V případě chybějících DX DLL doporučuju Microsoft.com
https://support.microsoft.com/cs-cz/kb/179113
Nebo se ptáš na ten myformsfinder?

Obrázek uživatele rischard

Omlouvám se asi za špatně položenou otázku. Ptám se kde nainstaluji chybějící soubor na jak se se zbavit toho viru beze strachu, že si do počítače stáhnu další s.račky. Počítač včetně softweru je z Alzy, takže nic nelegálního. Díky za seriozní odpověď.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ve výše zmíněném článku se přímo zminujě tebou postrádané DLL a odkaz na opravnou instalaci
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?displaylang=en&id=...
Zkus a dej vědět.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.