Mafia II

Ahoj,
asi bych to nebyla já, kdybych zase neměla nějaký problém :-)

Zrovna jsem nainstalovala Mafii II, hra šlape, vypadá to dobře, ale když jí vypnu a najedu zpět na normální Windows, tak je všechno najednou šedivé (plocha, veškerá okna atd.). Jas ztlumený přitom není, je normálně na maximu. Tento problém jsem vyřešila restartováním systému, pak se vše vrátilo do původního stavu. Chtěla bych ale poradit, jak by se to dalo řešit jiným způsobem. Přece jen nechci po každém hraní Mafie restartovat počítač. Děkuji moc

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[50718] Mafia II

Tím šedivým prostředním asi myslíte deaktivování Aero prvku - hrajete to na Windows 7?
Šel by udělat screen a vložit nám ho sem?

Obrázek uživatele fizzi
[50719] Mafia II

no..abych byla upřímná, tak nevím, co tím myslím, protože se v tom nevyznám. ano, hraji to na Win 7. screen se pokusím udělat, momentálně ale musím pryč, takže ho sem vložím později. moc ale na tom není co vidět, vše je pak šedivé, žádný eror to nenapíše, ani žádné jiné upozornění

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[50720] Mafia II

měl jsem stejný problém na HD5770.. nemám ponětí, čím to bylo, ale očividně pomohly novější ovladače.. a jako dočasné řešení? kliknout na plochu pravým -> rozlišení -> změň na jiné -> použít -> NE -> vrátit původní.. nevím čím to je, ale prostě se to takto "sekne".. teď už mi to nedělá, jedu na Catalyst 10.9

Obrázek uživatele fizzi
[50721] Mafia II

ehm? co když tam nic takového není? mám Win 7 právě, ono je to jiné než u XP

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[50722] RE:

:)) Tobík to na vás trochu rozjel...

Nebojte, určitě to dáme dohromady.
Budeme potřebovat, abyste nám řekla, jakou máte grafickou kartu.
Catalysty se integrují do kontextové nabídky, takže vás nebudu hnát do správce zařízení - postačí, když kliknete na plochu pravým tlačítkem a potvrdíte nám, že bude první položka něco jako "Catalyst(TM) Control Center".

Pokud ano, klikněte na ní a v otevřeném okně klikněte do levého sloupce "Nastavení grafiky" na položku "Informační středisko - Grafický software".
Zde bude nějaké číslo "Verze balení ovladače". A to nám sem napište... ;)

Obrázek uživatele fizzi
[50723] Mafia II

na mě se musí pomalu, přece jen nejsem "ajťák" :-D

grafická karta je ATI Mobiliti Radeon HD 5650, takže po kliknutí pravým tlačítkem na plochu se zobrazí ten Catalyst(TM) Control Center

no...když jsem to otevřela, tak jsem nic takového bohužel nenalezla. našla jsem to ale někde jinde, snad je to ono, všechno to je totiž v angličtině a taky jsem to vlastně nenašla tam, kde jste psal, že by to mělo být.
pokud je to tedy ono, tak to číslo je: 8.742-100601a-101311C-Dell

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[50724] Mafia II

TOBík to nerozjel :)) tak to právě je u W7 - třetí odspodu je v kontextové nabídce "rozlišení obrazovky", nahoře je sice CCC, ale ten nechme spát.. klikni pravým a dek "rozlišení obrazovky" a hned jsi tam, kde jsem myslel.. a tam už snad z pohledu pochopíš, že v nabídce čísel zvol něco jiného a pak to vrať zpět.. :)

v Catalystech se pracuje tak, že vlevo nahoře je takové menu, na to klikneš a durhá položka v nabídce je Information Center a tam je Catalyst Version :))

Obrázek uživatele fizzi
[50725] Mafia II

tak další možné čísílko by bylo 2010.0601.2152.37421, je to Catalyst Control Center Version. To první, co jsem uváděla, bylo Driver Packing Version

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[50726] Mafia II
Obrázek uživatele fizzi
[50727] Mafia II

A co když to tam nemám?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[50728] Mafia II

jediné, co mohu poznat je, že máš starší verzi.. jdi na www.ati.com, vyber svoji grafiku, a pokus se vyhledat "previous versions" a tam si vyber 10.9.. můžeš zkusit 10.10, ale mě z ní zčervenal monitor.. a 10.11 asi ještě není venku..

Obrázek uživatele fizzi
[50729] Mafia II

tak jsem to asi našla. našla jsem verzi 10.10. co mám pak dělat, až to nainstaluju?
jen nechápu, proč se mi nezobrazuje ta verze teďka v tom okně, jak to máš ty. čím to bylo, že ti zčervenala obrazovka, jestli se můžu zeptat?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[50730] Mafia II

ovladač CCC 10.10 si s něčím v mém systému nerozumí.. takže počkám na 10.11

no nejlepší bude odinstalova současné ATI ovladače, ve správci zařízení odebrat i samotnou grafickou kartu, restartovat počítač a pak nainstalovat ovladače.. znovu restartovat a zkusit Mafii

Obrázek uživatele fizzi
[50731] Mafia II

co když mi pak taky zčervená monitor? jiné ovladače jsem tam neviděla na těch stránkách. jak to vrátím do původního stavu?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[50732] Mafia II

v nejhorším případě bych ti ten ovladač nahrál k sobě a poslal link ke stažení, ale na stránkách, kde jsi stahla nový by mělo být "previous versions"..

když se to stane, tak holt ovladač odebereme a nahrajeme 10.9 jako mám já.. nemusíš se tak bát :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.