Úprava filmu ze satelitu (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, mám satelitní přijímač TOPFIELD TF 7700 HSCI a k němu mám připojen externí harddisk.
A chtěl bych poradit, jak mám nahrané pořady ze satelitu na HDD převést do formátu, který lze upravit i na pc, aniž bych ztratil kvalitu pořadu.

děkuji za odpověď

Obrázek uživatele TheALuminium

Záleží na tom v jakém formátu je na tom externím HDD.

Obrázek uživatele EasyHB

no právě že to je v divným formátu... když nahraju jeden pořad tak se tam vytvoří několik souborů a ten filmovej(největší) má příponu 001

Obrázek uživatele TheALuminium

A ty ostatní mají podobné přípony? Je to dost divný formát tedy. Hledal bych to asi na googlu - zkušenosti ostatních lidí.

Obrázek uživatele EasyHB

například jsem si nahráli Po přečtení spalte. posílám jak se to zobrazí na HDD

Obrázek uživatele EasyHB

super děkuju, jen se ještě zeptám...jsem zvyklý pracovat v NeroVison...neztratí film nahraný z digitální televize svou kvalitu když ho upravím NV??

Obrázek uživatele EasyHB

aaa ještě jeden problém, nefunguje zvuk...když to načtu do NV tak sice de obraz ale beze zvuku....co s tim?:(

Obrázek uživatele TheALuminium

Bohužel víc nevím, než je v tom článku. Musíte to správně převést a pak už to půjde se zvukem přehrát jak normálně, tak i v NV případně v WMM. Kvalita se bude odvíjet podle použitého kodeku a formátu, to je poměrně složité ale doporučím kodek MPEG2 a formát AVI, případně Xvid a kodek MPEG4.

Obrázek uživatele EasyHB

Omlouvám se, že připisuju do vyřešenýho topicku ale mám malý problém a přišlo mi zbytečné zakládat nové téma....
vše funguje jak jsme vyřešili akorát my dělá problém přímé nahrávání programů a nevím čím by to mohlo být...
mám k tomuto "satelitu" připojený externí HDD Western Digital MyBook s externím napájením(ze sítě). Je připojen přes USB přímo do Topfieldu.

tak a ten problém:) :
na tomto zařízení jde nastavit tzv "časovač" který v určitou dobu,určitý den začne nahrávat...to funguje akorát když dáme nahrávat "každý den" tak jeden den se program nahraje, ale druhý den se zapne nahrávání..asi se to nahrává ale "něco" se tam stane a po spuštění "satelitu" nejdou číst data z HDD.
přesněji to nejdřív píše něco jako "kontrola dat" a poté to hodí hlášku "chyba při verifikaci" a HDD musím naformátovat abych ho mohl dále používat...odpojení od sítě nepomohlo,nové naformátování nepomohlo..prostě nic nepomohlo :'(

Obrázek uživatele TheALuminium

Takže HDD je nyní kaput? :))

Obrázek uživatele EasyHB

nn HDD není kaput :D normálně funguje jen když to prostě začne nahrávat tak se tam vytvoří asi nějaká chyby která nejspíš zabrání celýmu nahrávání a čtení z HDD

Obrázek uživatele TheALuminium

:-) tak to vážně nevím tam může být více příčin a spíše ze strany nahrávacího zařízení. Vy jedině můžete zkusit zapojit externí HDD k PC a tam jej pomocí programu HD Tune otestovat na vadné sektory a když bude v pořádku, obrátil bych se na obchod kde vám jej prodali.

Obrázek uživatele EasyHB

tak sem na to pustil ten HD Tune a vubec nevim co jsem zjistil :D můžete mi prosím dát nějaký návod jak v tom něco vyluštit?

Obrázek uživatele TheALuminium

Dejte tam položku Error Scan, ujistěte se že NENÍ zaškrtnuté políčko Quick scan a dejte start. Nechte to dojet dokonce a jestli všechny obdélníčky budou zelené, tak chyba v HDD není :???:

Obrázek uživatele EasyHB

sakra projel sem to cely 2x a vše je zelený..takže hdd je v pohodě...na co to mam teď svist? :D

Obrázek uživatele TheALuminium

Na nahrávací schopnosti zařízení. Zkuste se poradit v obchodě kde jste jej koupil případně zkuste hledat podporu v Čr, případně napsat výrobci.

Obrázek uživatele EasyHB

takže...problém s "pádem" hdd jsem nevyřešil, ale podařilo se mi konvertovat a editovat nahrané pořady...pro každého koho by to zajímalo tu popíši mou metodu..možná existují i jednodušší ale tvořil jsem s prostředky které mám k dispozici.

1.V nejnovějším VSO ConvertX to DVD otevřít soubor s příponou *.rec a převést na DVD - aby se neplýtvalo DVDčkama navrhuji to nevypalovat, ale jen konvertovat do DVD formátu uloženého na PC.

2.Tuto vytvořenou složku převést na image soubor - doporučuji DVD Shrink a převod do *.iso

3.Tento image soubor připojit pomocí jakéhokoli správce imaginárních jednotek k virtuální DVD mechanice

4.V programu NERO 9 otevřít Nero Vision, zvolit funkci "Vytvořit DVD/DVD video" poté funkci "Importovat/Import disku..." vybrat imaginární DVD a nechat načíst.

5.Pak už jen vesele upravovat(stříhat,kombinovat,mazat...) a poté stéle pomocí Nero Vision vytvořit(nebo nevytvořit) menu a vypálit nebo exportovat do *.avi.

doufám, že je návod pochopitelný a že někomu pomůže...

Obrázek uživatele TheALuminium

Děkujeme za návod :???: