Stream přes OBS

Zdravím, mám procesor i3 4170 a GTX 950 OC a k tomu 8GB RAM. CS:GO dávám od cca 220-300FPS. Bylo by možné na výše uvedené sestavě streamovat, pokud kódování v OBS nastavím na grafiku NVENC? Bude to dropovat FPS při CS:GO, které je spíše závislé na CPU? Na kolik % bude vytěžovat OBS procesor, když je kódování na GPU?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,

tohle je ten typ otázky který nejlépe zodpovíš vyzkoušením. Fakt nevím.
Každopádně bych se spíš zeptal kam chceš streamovat. Tvoje grafika totiž podporuje ShadowPlay s velmi malým vlivem na FPS, a dá se jím streamovat přímo do Twitche...

Obrázek uživatele ErionX

Právě na Twitch. Ale nechci aby mi to zalagovalo PC.
Když budu nahrávat pomocí toho NVENC, tak drop FPS bude minimální že? Ale když budu chtít streamovat online na Twitch, tak bude karta více vytížená ne? Ten procesor není na streamování a hraní zároveň, ale kdybych nastavil kódování na tu grafiku, tak by to mohlo jet celkem slušně ne?
Shadowplay a OBS nastavené na NVENC výjde na stejno ne?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nepovedlo se mi to dohledat ale vsadím se že ShadowPlay jede přes NVENC pokud ne přes něco lepšího. :)
Shadowplay je celkem prokazatelně prakticky bez vlivu na CPU I GPU výkon, protože jde o přímé stínování výstupu do online stream bufferu.
Shadowplay je navíc spravovaný přímo z prostředí ovladače GeForce Experience, takže úplně nevím proč do toho tahat nástroje třetích stran. :) Zkus to a uvidíš.

Obrázek uživatele ErionX

GeForce Experience nechci instalovat, kvůli problémům. Hází mi to potom error při každém startu PC a vůbec se mi ten SW nelíbí, hodně lidí ma něj nadává. OBS mi přijde na to streamování lepší a jednodušší na nastavení. Kámoš co má i5 a GTX 750 při nastavení v OBS na NVENC mu OBS bere 15% na CPU.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Taky jsem na google našel spoustu článků typu "OBS žere mnohem víc jak ShadowPlay". Na to ti ale nemám co říct. Chyba je v OBS, ne v NVENC ani ShadowPlay.
GF Experience je naopak velmi dobrý a užitečný tool a za dob GTX660M jsem s ním neměl nejmenší problem (Snad jedině že mi radil snížit detail u WoW).
Vyzkoušej AMD Gaming Evolved a pak suď... Já jsem si z něj málem hodil mašli.

Ze zvědavosti, jaký error ti to hází?

Obrázek uživatele ErionX

Vždy při startu PC mi to psalo "Při spuštění souboru C:\Windows\system32\nvspcap64.dll došlo k problému
Uvedený modul nebyl nalezen."

Edit: Tak jsem ten NVIDIA Experience nainstaloval znova, zvlášť a funguje to. Žádný error, nic. Zkusil jsem zapnout stream přes ten ShadowPlay na Twitch a funguje to :) Nebere to výkon CPU, což je super.

Mám dvě otázky:
1)Nastavil jsem HD 60FPS a 2,5Mbps, mám ty Mbps zvýšit? Je tam na výběr max 5Mbps. Kolik zvládne Twitch max?
2)V nastavení tam je volba "Zachytávat plochu" nebo něco takového, ale je to zaplněné (nejde zaškrtnout). Velice bych to ocenil.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.