otevření fotografií z fotoaparátu -jen jako Náhled

Dobrý den, mám fotoaparát Nikon D5100 a po připojení k počítači se automaticky zařadí do souboru Scenery a fotoaparáty. Tady je náhled velmi primitivní a zoufale pomalý. Předchozí foťák se otevíral v ACDSee, kde je EXIF. A o to mi jde. Stáhnout fotky do ACDSee problém nedělá, ale já bych potřebovala mít možnost jen "nakouknout" přes ACDSee, právě kvůli EXIFu. Vím, že se musím vyhnout onomu souboru Scenery a fotoaparáty, aby se foťák hlásil mezi discy, ale nevím jak, jsem laik Prosím o radu.
Moc děkuji. Vlasta

Obrázek uživatele MBlask

já mám Nikona pod zařízeními a jako soft, ve kterým se otevře nebo neotevře se u mě mění v ovladacích panelech v "Přehrát automaticky" tam třeba Zoner studio udělá nějaké ty náhledy...

Obrázek uživatele VlastaH

dostala jsem od mého známého zprávu, že se jedná o nastavení výchozího prohlížeče. asi má ten dotyčný pravdu, ale jak ho nastavit? už jsem se i dívala v ovládacích panelech, jak píšeš, ale "Přehrát automaticky" tam nemám. možná jsem to nepochopila.

Obrázek uživatele MBlask

Nemám ACDSee ale u mě to třeba chodí tak že musím mít Zoner otevřený aby mě to načetlo fotky automaticky, přitom i windows se u toho o něco snaží.

Pokud nemáte Přehrát automaticky v ovládacích panelech tak to máte pravděpodobně system XP?

rozsáhle popsané zakázání a povolení automatického přehrávání má microsoft zde:

http://support.microsoft.com/kb/967715/cs

Je tam i samostatný hoxfix

Obrázek uživatele VlastaH

Systém je opravdu XP. přečetla jsem si ty doporučené stránky, ale opravdu z toho nejsem moc moudrá. a co znamená slovo "hoxfix"? já jsem vážně těžký laik. :-(

Obrázek uživatele MBlask

to je soubor který se jen spustí a opraví automatické spouštění v systému.
Jinak nevím proč by měl být problém že je fotoaparát mezi fotoaparáty a scenery, to spíše nastavit toto spouštění po připojení zařízení. Možná by pomohlo pouze odebrat fotoaparát aby si ho system načetl znovu a nabídl akci.

Obrázek uživatele VlastaH

ježíš, to je dobrý nápad!zkusím fotoaparát odebrat. ozvu se.

Obrázek uživatele VlastaH

klasika, zase to vypadalo jednoduše. prosím o připomenutí postupu. chci foťák jen odebrat a dát zpět. minule jsem to určitě dělala podle návodu u fotoaparátu a takhle to dopadlo. děkuji za pomoc.

Obrázek uživatele Michal Čížek

připojit foták, jdi do správce zařízení, vyhledej ho a dej odebrat

Obrázek uživatele VlastaH

Michale, foťák se odinstaluje, ale jakmile ho připojím, znovu sice nahlásí nový hardware, ale po chvíli to zmizí a automaticky se zase spustí ve Skenery a fotoaparáty. sice se otevře okno s nabídkou programů, ale nevím kde se nastavuje co se bude nabízet. 3 programy jsou v té nabídce nepoužitelné, z toho 2 jsou stejné, takže použitelný je jen ten čtvrtý, tj. právě ten Scanery a fot.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Vložím se k vám do vlákna. Jestli jsem vše správně pochopil, celý problém je v tom, že se vám v nabídce po připojení nezobrazuje volba ACDSee. Pochopil jsem to správně? Vy očekáváte tento manager, který pak po potvrzení ukáže nějaké takovéhle dialogové okno: http://www.digineff.cz/obrdg2011/costim/110526acdsee/acdsee_print_0.png

Změna fotoaparátu skutečně může tuto volbu eliminovat, počítač nějak neví, cos připojeným přístrojem dělat. Jak foťák připojujete - jakou volbu potvrzujete na něm po připojení do USB - velkokapacitní paměť?
Ještě mi řekněte, jakou verzi Windows máte, XPčka? A jakou verzi toho ACDSee - aby podporoval totiž váš model fotoaparátu.

Obrázek uživatele VlastaH

Verze Windows je XP.
po připojení foťáku se objeví okno Připojení fotoaparátu a v něm je ACDSee 10.0, (já mám ACDSee Photo Manager, takže po kliknutí na ten nabízený to nereaguje nijak), dále Microsoft Office Word, 2x Photoshop (který nainstalovaný nemám, je tam jen ikona) a Scanery a fotoap. znovu jsem zkusila foťák odinstalovat a po otevření tohohle okna jsem dala Storno, ale foťák se zase sám nainstaloval do Scanery a fot.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.