Opožděný zvuk u HD filmů

Zdravím, jeden můj známý má problém s přehráváním HD filmů. Po spuštění jakéhokoliv filmu v HD kvalitě se mu za chvilku začne opožďovat zvuk, ale "video" část jede bez problémů dále. Problém je v tom, že i když se posune přehrávání třeba do poloviny filmu, tak je zvuk neustále pozadu. Prosím o radu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a jaký má počítač? aby byl schopný to HD video zvládat.. pokud má integrovanou zvukovku, tak je hodně obtěžován procesor a ani sama zvukovka to nemusí stíhat a opožďuje se.. řešením by pak byla koupě pořádné zvukovky Creative X-Fi MX, ale chtělo by to nejprve ověřit..

Obrázek uživatele Peca

Taky v jakém přehrávači to přehrává, to je důležité.

Obrázek uživatele sahig

Přehrává to v MPC, jaký má PC zjistím a pak sem zase napíšu.

Obrázek uživatele Peca

MPC znamená Media Player Classic nebo co? Media player není zrovna dobrý program na přehrávání HD filmů. To opoždění bych klidně přisoudil jemu, ale počkáme ještě na konfiguraci.
Za mě pro bezproblémové přehrání zkus BSplayer Pro (nevím jestli free verze přehrává .mkv soubory, asi ano ale samozřejmě vyšší verze), nebo Cyberlink PowerDVD 10.

Obrázek uživatele TheALuminium

Media Player Classic patří k jedním z nejlepších na přehrávání videa a to proč? Protože vůbec nezatěžuje operační systém (minimální požadavky, žádné přídavky) a využívá nainstalované kodeky, své nemá. Pokud to nejde v něm, tak v BSPlayeru to na 99% taky nepůjde. Zkusil bych možná odinstalovat všechny kodeky a dát nové z www.codecguide.com , nebo bych zkusil přehrávače jako KMPlayer, VLC player, ty mají své kodeky. Záleží pak na sestavě samozřejmě :???:

Obrázek uživatele Peca

No mě třeba HDčka v mediaplayeru škubou. BSplayer i PDVD 10 úplně vklidu... :???:

Obrázek uživatele TheALuminium

V Classicu jsem fakt ještě neviděl, že by se něco škubalo, ale to není jen zkušenost z mých PC, divím se :???:

Obrázek uživatele sahig

Tak toto je jeho PC:

CPU: AMD Athlon 64 3200+ (2.01 GHz)
RAM: 1,93GB
Graf. karta: NVIDIA GF 6100, nForce 405
OS: WinXP SP3
A má integrovanou zvukovku.

Obrázek uživatele TheALuminium

A ještě o jaké rozlišení videa a zvuk se jedná?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jedná se o Full HD .mkv soubor s AC3 pětikanál nebo dvoukanál zvukem, že?

mě tedy MPC nikdy problémy neměl, ale FullHD jsem přehrával třeba i ve WMP11 naprosto bezproblému.. avšak ne s integrovaným zvukem a grafikou, jako je tato.. má integrovaný Realtek a poměrně slabou grafiku, která rozhodně FullHD akcelerovat naplno nedokáže.. procesor se asi musí hodně ohřívat, jak vypadá jeho zatížení ve správci úloh a které procesy jej způsbují?

Obrázek uživatele sahig

Jsou to soubory .mpg. Zatížení procesoru zjistím, ale bude to až asi zítra. Ale asi to bude tím, že má slabou grafiku, jak píšete. Má ten počítač už dost dlouho a všechny možné operace, co provádí (start win, otevírání souborů, přihlašování), trvají dlouho.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

grafika nee, ta to nezvládá, ale procesor jí pomáhá.. ale to yb se zpožďoval obraz.. ale asi to nezvládá i zvukovka a procesor jí buď nestíhá nebo nemůže pomáhat a tak se zpožďuje.. snad jen zkusit nějakou Creative tam hodit a budeš mít jasno..

Obrázek uživatele sahig

Tak tady je správce úloh:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jasně, tady je vidět co říkám, grafika ani zvukovka neumí (byť architektura by jim to umožnila snáze než procesoru) akvelerovat ani obraz ani zvuk.. vše odedře procesor a ten to nezvládá.. zkus ještě jiný přehrávač - bs player, wmp, gomplayer, vlc.. pokud všechny budou takto ukazovat 100% cpu, je to jasné, budeš se muset s FullHD rozloučit :(

Obrázek uživatele sahig

Tak jo, díky za rady a za pomoc.
BTW já se s full HD loučit nemusím, ale můj známý ano.
(za 1. moje PC to zvládá, za 2. máme full HD LCD TV. :)) )

Obrázek uživatele husky68

já mám obdobný problém...ale u mě to asi bude tím, že mám integrovanou zvukovku, protože jinak mám celkem slušný počítač si myslim ->
procesor: AMD Phenom X4 Quad Core 9550
grafická karta: ATI Radeon HD 4870 1GB
RAM: 3,25 GB
OS: Win XP SP3

a mám i dobrý přehrávač -> KMplayer (popřípadě i Power DVD)
poradíte?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Prověř ještě alespoň přehrávání ve WMP, MP Classic (součástí K-Lite mega codec packu který stáhni a nainstaluj jako první s volbou "lots of stuff"), BS Playeru.. Pokud bude problém stále stejný, přestanee z toho podezřívat programy a vinu dáme zvukovce.. Konkrétně jakou máš základní desku (podle ní zjistíme zvukovku)? Zkoušel jsi aktualizovat ovladač zvukovky? Ono ty integrované bývají dosti neschopné, ale samostatná zvukovka je investice 1000 korun (a není to špatná investice)..

Obrázek uživatele husky68

teď právě zkouším, jeslti nevyšel nový ovladač pro zvukovku....jinak základní deska je -> Gigabyte Ga-ma790x-ud4....a ještě něco, kodeky mam Codec pack - All in 1 6.0.3.0

Obrázek uživatele husky68

tak vypadá že po instalaci ovladačů zvukovky, novýho BIOSu a odinstalování Codec packu - All in 1 a posléze nainstalovaném MP classic s K-Lite mega codec packem to všechno jde! :-) dík moc, kdyžtak se zas ozvu ;-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ach, ty počítače... :D Teď ještě vědět, jak dopadl sahig, abychom mohli uzamknout..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.