Everest nezobrazuje údaje GK ?? (*VYŘEŠENO*)

Po instalaci nové GK - Sapphire 4890 1 GB Vapor-X jsem chtěl zapnout zobrazení teplot a dalších údajů GK na klávesnici (LCD G15) a ejhle - Everest (verse 4.60.1500) který to u starší karty dříve spolehlivě zobrazoval, údaje o nové GK nezobrazuje (ani nemůže, protože je z nějakého důvodu nezná).

Nevíte čím to může být, všechno je čerstvě nainstalované, Everest jsem pro jistotu několikrát přeinstaloval - ale nic, jen údaje o CPU, Zákl.desce, HDD atd, ale GK jako by neměla ventilátor ani čidla teplot.
Teploty sice měřím náhradně GPU-Z, ale ten nemá podporu zobrazení údajů na LCD.

Ještě dodávám údaje z GPU-Z - v Crysis (na vysoký výkon) max.hodnoty teploty: GPU temp 76°, DISPIO 77°, MEMIO 83°, Shadercore 84°. Nevíte co to je za údaj ten Shadercore ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jak jsi sám napsal, staré karty znal, ale takhle je NOVÁ.. :)

chce to čas a aktualizace.. vývojáři musí nejprv Everesta tuhle grafiku "naučit" a pak vydat aktualizaci, díky keré bude tvuj Everest tuhle grafiku detekovat ;)

Obrázek uživatele rezn

Tak to jsi mně uklidnil, už jsem myslel že mám něco zase špatně nastavené. škoda že GPU-Z nemá podporu LCD...

Ještě aby to nezapadlo - nevíš nebo nevíte někdo co je to za údaj teploty v GPU-Z, ten ShaderCore ? Nejsou to napěťové regulátory ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

shader je druhý typ výpočetních jednotek GPU a zabírá větší část jádra.. teoreticky by to tedy měla být přímo teplota čipu grafiky, možná že to je ještě rozdělené a zvlášť je senzor pro shadery a zvlášt po druhou část jádra, to by mělo mít název přímo CORE, pokud ne, tak je toto to samé..

Obrázek uživatele rezn

Aha, dík za vysvětlení. Jinak s tím Everestem jsi měl pravdu, stačilo stáhnout nejnovější Everest v.502 a už to ukazuje teploty i GK 4890 a zobrazuje je na LCD klávesnice.