ako spustit DVDrip subor (*VYŘEŠENO*)

caute, nevedel by mi prosim vas niekto poradit?cez torrent som si stiahol film, tam bol opisany akoze v dvdrip formate.obsah mal okolo 440 mega,co sa mi zdalo malo, ale kedze sa v tom nevyznam tak som ho i tak stiahol.a potom sa uz objavil predpokladany problem a to ten ze neviem ako to prehrat. ked nan idem sipkov tak mi vyhodi, ze je to nejaka mp4.niekde som sa docital, ze to ide pomocou MV2 playera, tak som ho stiahol,ale ak to aj ide,neviem to cezen spustit.
este by som sa chcel spytat, ako potom pripadne spustim titulky.
diky moc a poprosil by som, keby ste mi to mohli vysvetlit polopatisticky, lebo som z compu trochu lavy.

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[9667] re:

Ano, to co jste si stáhl je DVDrip -> tedy konvertovaný DVD formát do formátu nového, ve vašem případě tedy formát MP4. MP4 je formát používaný v moderních MP3(4) přehrávačích nebo moderních mobilních telefonech. Na počítači jej myslím spustíme pomocí programu QuickTime.
S titulky si bohužel nevím rady. Vůbec netuším, jak to u tohoto formátu je ...

Pro příště tedy doporučuji nestahovat soubory menší, než 700 MB ( pokud se bude tedy jednat o DVDrip) a zkotrolovat si, jaký typ vlastně stahujeme. Optimální jsou *.avi, *.mpg, *.mpeg či *.wmv ...

Obrázek uživatele TheALuminium

Já bych ti poradil ještě trochu jinak. To co napsal Jome je správné, ale mám své zkušenosti, tak se o ně s Vámi podělím. Stáhni si K-Lite Codec pak od nás :
http://www.pcporadenstvi.cz/download.php?sekce=6
poté ho nainstaluj a nemusíš instalovat už žádný QuickTime, nýbrž tento balík kodeků v sobě již kodek od movu má a hlavně má v sobě starý media player classic, což je velmi dobrý přehrávač videí. Poté až tento balík nainstaluješ tak spusť film v tom novém Media Playeru Classicu a titulky stačí jen přejmenovat jako ten film, samořejmě s tím že jejich přípona zůstane taková jaká je, tedy někdy .txt , .srt anebo třeba .sub . Doufám, že je to srozumitelné, ale zdá se mi to lepší varianta než jomeho, protože získáš kvalitní kodeky + dobrý přehrávač videí.