Adobe photoshop

V tomto nejpoužívanějším programu se dá dělat grafika všech typů.Poslední dobou v něm dělám grafiku webu a jeho ovládání je opravdu jednoduché, výhodou jsou zkratky pod kterými se schovávájí různé funkce, což opět zrychlí práci.Menší mínus je, že se nekteré funkce zkrývají pod jinými, takže jsem je objevil až po roce používání a kdybych se to nedozvěděl od mých kolegů z Customu, tak je nepoužívám dodnes.Opět můžu doporučit a otázka pro vás : Co všechno děláte přes tento program a jak ho hodnotíte. Verze tohoto programu není pořád stejná, já používám 7.0 CE

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Já osobně jsem mu na chuť nějak nepřišel. Je fakt, že jsem skončil u šesté verze s českou lokalizací, která mě nijak neoslovila ...
Já osobně používám pro rychlou práci různé freewarové editory, kde na špičku mezi nima patři PhotoFiltr a IrfanView . Pro již profesionálnější tvorbu, pokud se tomu tak dá říci, jsem si vybral Jasc Paint Shop Pro 9. S tím jsem velice spokojen. Dělám v něm veškerou grafickou úpravu fotografií, grafiku pro školní akce či práce. Hodnocení: 9/10
Tím ovšem Photoshop nijak neschazuji. Vím, spousta lidí jej milují a umí v něm fakticky kouzla. Mě ovšem neoslovil. Dávám mu tak: 6/10

(Chválím za hezké téma! :???: )

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[9336] RE:

Bez urazky ale v nezkusenych rukach je PhotoShop vyhozeny potencial. Jak uz napsal Jome vetsine amateru staci FotoFiltre.
Krom toho pochybuji ze bys na Photoshop mel.
Zkratky pouziva kazdy program a beru je jako samozrejmost a ne jako plus nejakeho programu.
Plusem Photoshopu jsou pluginy, podpora tabletu, vysoka variabilita, profesionalni a po nekolik let stale zdokonalovane filtry a optimalizace. Siroka podpora formatu. Atd. atd. masky, orezove cesty atd. to budes jinde hledat stezi.
Nicmene se s nim doopravdy musi umet. :)

Obrázek uživatele TheALuminium

Jones: Ale no tak :wink: , nepochybujte, když někoho neznáte, a pokud někdo neumí ve PhotoShopu, tak to neznamená, že na něj nemá, a že se to snad nemůže naučit. Já jsem s PhotoShopem opravdu též nepřišel moc do styku, ale jak vím od známého - fotografa. Využívá jej velmi často a je s ním velice spokojen. Já jsem velice spokojen s PhotoFiltrem a dále jsem zkoušel efektovat obrázky v Adobe After Effectu, což není vůbec špatný program, ale je hlavně pro úpravu videí a dále moji známí rádi využávají Adobe Illustrator a Corel Draw. Toť vše k této záležitosti. :???:

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[9338] RE:

Sry soudim dle praci na CustomMagu...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[9339] RE:

Tim nechci nikoho urazit... mozna ze za rok dva a nejakem tom studiu to bude super. Talent tam zrejme je.

Obrázek uživatele TheALuminium

Jones: Jasně v pohodě. Taky můžu tvrdit, že nemáš na Reason (program na tvorbu hudby), protože sem si prošel hudebním vzděláním apod., ale nedělám to :-) a Salabova grafika se mi celkem líbí, každýmu se také líbí něco :wink:

Obrázek uživatele TheALuminium

Jones: Mimochodem, teď mě tak napadá jestli se k nám nechceš přidat a dělat u nás moderátora. Jestli máš zájem tak se mi ozvi na ICQ nebo na mail (kontakt na mě seženeš na hlavní stránce v kontaktech :-) ).

Obrázek uživatele LeeL

Tak ale nekomu, se muze stat, ze je v rodine, kde sou freewarove editory zakazany...jako je to u me....ja uz sem zvykli pravou rukou opustit mys a mackat tablet a zapinat photoshop....ovsem opravdu nejlepsi jen to co ma ten uzivatel financne zajistene...nemam rad cracky seriova cisla apod....;-) at kazdej dela v cem se mu libi.....

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[9343] RE:

To LeeL: Moje rec. Cena Photoshopu vypovida o tom co ten program umi, jak to umi, a jak je pro sve moznosti cenen odbornou spolecnosti. Od ceny a oblibenosti programu se odviji moznosti vyvojaru atd.
Tudiz neni pochyb o tom ze Photoshop potazmo Adobe je absolutni spickou v oboru a programy jako PhotoFiltre nebo Gimp! (myslim ze jeste nebyl zminen) proste logicky nemaji v moznostech sanci.
Moje pripominka ke pozadim na WEBMAGU byla mysle spis tim smerem ze toto lze vytvorit i v PF nebo G! a moznosti P to proste nevyuziva.

Jinak s Photoshopem umim pomerne hodne. Musim znat presne moznosti mnoha programu potrebuji to k praci a celkovemu rozhledu.

Navic v teto oblasti neni obvykle limitujicim faktorem kvality vysledku znalost programu nebo moznosti programu ale talent. Coz je bohuzel i muj pripad. :)

Muzu program znat jak dobre ale to co kamarad nikdy neudelam pac na to nemam bunky. A on by na tom byl zrejme stejne kdyby se pokousel o spravu site s 1000 pc. :)

Obrázek uživatele Dj Chromik

No podle meho nazoru dela salab grafiku slusnou, ma svuj styl. My dva jsme ve "fotošopu" zacinali spolecne, on na 7.0 CE ja na 8.0 CS. On zustal na stejne urovni, ja jsem pak upgradoval na 9.0 CS2. Byla doba, kdy jsme spolu pracovali v Customu spolecne, ale tam jsme toho moc neudelali, web byl udelany uz od jomea, takze tam s grafikou bylo na praci minimum. Pak jsem od Customu odesel do Tuning-Czech.net a tam si az do ted "řádím"... Delam pro ne vsechny ruzny bannery a ted nedavno jsem nadesignoval web CoolRadia... Na kod jsem vsak uz nemel cas, tak to uz si Sir Pierre dodelal sam. Photoshopu bych kazdopadne dal 10/10, protoze po vice jak 2 letech praci v nem uz toho dosti umim a verte mi, daji se v nem delat kouzla!

Obrázek uživatele Sir Pierre

Presne to co rikal Chromik musim rict taky, ale zase naopak o programu Corel Photopaint. Kdysi sem začínal na 7čce. Když jsme pak zkoušel Photoshop tak jsem si na něj nemohl zvyknout. Co se týče uspořádání, efektů všech takovýchto věcí. A tak jsem zůstal věrnej Corelu. Dnes používám 11ku a jsem s ním více než spokojenej. Každopádně si myslím že Corel umí minimálně 95% věcí co umí Photoshop. Sice má sposutu funkcí pod úplně jinejma názvama, ale myslím že umí to samé.
Takže v tady tomto ohledu si myslím že spíš záleží na po čem člověk šáhne dřiv. :shock: Možná kdybych poprvní začínal na Photoshopu tak bych v něm dělal do dnes. :???:

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobrý den. Když chci ve Photoshopu CS2 vytvořit fotogalerii pro web napíše mi to ."There is no template folder to run web photo gallery" Nevíte co mám udělat? Díky

Obrázek uživatele Honza

Je to problém s češtinou, po nahrání češtiny se tato funkce znepřístupní, takže to už nejde...

Obrázek uživatele Gollumek
[9348] RE:

Pracuju s Adobe Photoshop CS2 a jsem naprosto spokojená. Není to nijak jednoduchý program, nicméně pokud se tomu člověk nějakou dobu věnuje, tak v něm dokáže dělat doslova kouzla :) Začínala jsem na AP 7.0. V Photoshopu dělám převážně bannery na stránky, popřípadě si hraju s a učím nové věci pomocí tutorialů. Rozhodně si nestěžuji. Prostě fajn program ;)

Obrázek uživatele TJ

Adobe Photosho (moje verze 7.0) ... jen 9 slov : Absolutně nepřekonatelný a nenahraditelný program pro úpravu pevných formátů ... S pozdravem TJ

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ok, tak oživíme i trochu starší téma.

Adobe je špička na poli grafiky (absolutní špice je pro mě After Effects - též od Adobe) a Photoshop perfektně zapadá do rodinky - myslím, že je (s Corelem na rastry) nejlepším programem na úpravu a tvorbu grafiky (tedy z programů, co jsem měl možnost vyzkoušet). Jeho ovládání není nejlehčí - sám jsem se v něm ještě (narozdíl od AAE CS4) pořádě nenaučil, ale je to jedním z mnoha předmětů mých dalších aktivit. Jen tak dál Adobe :)).


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.