Výmena mechaniky za SSD disk

Chcel by som sa spýtať, či môže nastať nejaký problém, ak vymením mechaniku na notebooku za SSD disk. Za odpovede vopred ďakujem.

Obrázek uživatele Darkmor

Jake problemy mate na mysli..?
Kupoval jsem tento ssd disk -http://ru.ocz.com/consumer/vector-150-sata-3-ssd. Jsem s nim naprosto spokojen, dobra podpora.. Soucasti koupe je - 2014 Acronis True Image HD Cloning Software. Dobry pomocnik pri migraci ( klonovani ) na ssd...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

OCZ jsou jedny z neporuchovějších, ale to jen tak mezi řečí.
K problému s výměnou neni úplně důvod. Pozor ale, potřebuješ speciální box/bracket tvaru mechaniky určený pro 2,5" disky.
Osobně taky preferuju dát SSD namísto HDD a HDD namísto mechaniky - někteří výrobci připojují mechaniku k pomalejšímu SATA.

Obrázek uživatele Darkmor

To Tomáš
kamarad si koupil fungl novyho "medara", behem tydne mu odesla predni naprava...
Ale to jen tak mezi reci...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

https://www.google.cz/?gfe_rd=cr&ei=6MnOVdHAGeWI8Qeq4r_YCg&gws_rd=ssl#q=...
https://www.google.cz/?gfe_rd=cr&ei=6MnOVdHAGeWI8Qeq4r_YCg&gws_rd=ssl#q=...
Nejlepší SSD dělá Samsung, Intel a Crucial - co do výkonu I spolehlivosti jasně vede Samsung 950 PRO.
V minulosti byl velice populární web kde záměrně ničili SSD extenzivním používáním a tehdá vyšel jasně nejlíp Samsung 640 PRO, vydržel 6x tolik přepisů co konkurence.

Obrázek uživatele Darkmor

Na trhu je spousta jak kvalitniho tak i nekvalitniho zbozi. Kazdy spotrebitel si muze vybrat takovy vyrobek, ktery mu vyhovuje. Ja svoji volbu ovsem nikomu nevnucuji! Az budete vlastnit nejaky z vyse popsanych disku tak budu rad, když prispejete vlastnim nazorem podelite se o vlastni zkusenosti...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak já si zásadně vybírám jen prémiové věci. :-)

Kingston HyperX 3K 90GB - Šlo o teprve druhou generaci SSD, navíc ořezaný model s proklamovanou nižší životností (a cenou). Myslel jsem že do 3 let ho oddělám, protože životnost je největší otazník SSD. Rychlost sice pocitově spadla asi na polovinu, ale už je mu 6 let.
Crucial M4 128GB mSata - notebooková kartička co z něj udělala dělo. I na dnešní poměry jeden z nejrychlejších. Po 3 letech bez známek degradace.
Cucial MX100 256GB - výborný poměr cena/kapacita (256 GB za cenu 128GB) plus výkon a spolehlivost od Crucialu. Ale už nedostahuje kvalit předchůdců co do rychlosti. Tady jsem I s Crucialem skončil.

Samsung 850 PRO 256GB - nejlepší z nejlepších, ten mám teď jako primár.
Samsung 850 EVO 120GB - krapánek ošizená verze Samsungu o řádek výše, ideální SSD do kompu v práci. Ten pohled kolegů (IT) vždy když musí otočit workstation kvůli Windows Update a pak čekat 10 minut až to nabootí. :))

Proti OCZ jsem nic neměl, ale když se to provalilo tak jsem byl šťastný že jsem si ho nekoupil. Stejně jako SSD od AData, Patriot, SuperTalent, Transcend nebo Kingston, který si to teda posral nejvíc ze všech a jejich nové SSD jsou na zblití.
PS koukám že jsem se malinko přepsal, 950 ještě neexistuje, jenom 850. A dle všech testů vychází naprosto nejlíp...no až na cenu. :(


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.