Tiskárna Canon i250 přestala tisknout ...

Od r. 2004 mi bezproblémově sloužila malá tiskárna Canon i250. Byla využívaná v domácích podmínkách a tak nebyla přetěžovaná enormním počtem tisků.
Ale v těchto dnech přestala tiskárna tisknout = a začala blikat oranžově kontrolka napájení …

V Uživatelské příručce je uvedená diagnostika k určitému počtu bliknutí oranžové kontrolky.
A v mém případě se jedná o 7 bliknutí této kontrolky …
A je zajímavé, že se tiskárna stejně chová již při pouhém připojení na síť = tj. bez napojení na USB PC.

A pro tento počet bliknutí tam není uvedené co toto signalizuje …
Pro 5 bliknutí je tam uvedené, že se jedná o vadnou tiskovou hlavu – určitě to není můj případ ... Pro 8 bliknutí …… že je téměř plný zásobník odpadního inkoustu, ale že jde dotisknout …

A tak bych potřeboval radu k těmto problémům:
1/ - Co diagnostikuje 7 bliknutí oranžové kontrolky … 2/ - Vaše zkušenosti z řešení podobné závady 3/ - Kde získat informace o nejbližším servisním středisku společnosti Canon – jsem z Moravskoslezského kraje

Můj zájem o obnovení funkčnosti této tiskárny umocňuje i to, že těsně před vznikem popisované závady jsem si zakoupil obě sestavy inkoustových náplní a … a tak bych je rád využil.
Mám sice i multifunkci Canon MP 270, ale v ní bych určitě nemohl využít ink. náplně určené pro Canon i250 …

Díky za názory a za doporučení …
:-( -----> :))

Obrázek uživatele TheALuminium

Bohužel s tímto zkušenosti nemám, případně můžu pohledat na internetu, ale 7bliknutí mi vážně nic neříká. Předpokládám, že asi tiskárna netiskne :-)

Obrázek uživatele Fiksnko

Nevím jestli je od Canonu nějaká podpora, ale jestli ano. Tak jim zkus napsaat. S Canonem jako takovým sem neměl zkušenost.

Obrázek uživatele Stinger

A už jsem trochu v obraze:
- Ve specializovaném servisu mi sdělili, že tiskárna má plný absorber odpad. inkoustu, že ho jde vyměnit - i po domácku - ale že pak tiskárna ještě vyžaduje reset paměti eeprom a ten jde zajistit pouze v servisu ... a celý ten "špás" vyjde na cca 1200 Kč !!!

Reset eepromu se provádí pomocí progr. 350tool, který však neumím najít ... neví někdo z vás, kde by ho šlo dohledat či získat ??? :-(

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[42116] Canon i 250

Mě ta mrcha teď začala dělat přesně to samé. Už nějakou dobu hlásila, že nádobka s inkoustem je téměř plná a včera přestala tisknout a začala sedmkrát oranžově blikat... Rozebral jsem, co se dalo, nádobku s přebytečným inkoustem jsem tam nenašel, pouze na dně tiskárny je nějaká houba a ta je inkoustem nasáklá. Pokud jsi to už vyřešil, tak uvítám jakoukoli dobrou radu. nejlépe na mail...
Horra@seznam. cz
Díka moc.

Obrázek uživatele TheALuminium

I kdybyste ten program sehnal tak nevěřím, že bude jednoduchý na obsluhu. Ale za 1200,- už se dá pořídit tiskárna nová :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[42118] reset eeprom

Tiskárna zřejmě obsahuje softwarové počítadlo, které po určitém počtu čištění hlav odhadne, že absorbér na odpadní inkoust je celý nasáklý a tiskárnu zablokuje. Jinak by vám inkoust mohl vytéct na stůl. Pokud by výrobci umožnili jednoduchý způsob resetu tohoto počítadla, bylo by to dobré pro uživatele, ale takto vás spíš donutí koupit novou tiskárnu.

Možná je řešení zde: http://tricks-collections.com/reset-counter-canon-i250-i255-i350-i355/


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.