Síťovka a Zvukovka

Zdravím chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi Integrovanou Siťovkou a nebo normální nově koupenou Siťovkou

A nebo jaký je rozdíl mezi Integrovanou Zvukovkou a normální nově koupenou Zvukovkou ?

Obrázek uživatele LeeL

Ahoj, dá se říct, že žádný ale i veliký.

U síťovky je to jedno, tam bych řešil jen rychlost.
U zvukovky může být ten rozdíl daleko větší. Levné zvukovky jsou horší než to co je na desce. až tak zhruba od té 1000 tam začíná být nějaká kvalita.

Máš nějaký přesný typ?

Obrázek uživatele ErionX

nn jen sem se chtěl zeptat podrobnějc na tu síťovku když budu mít nějákou koupenou tak bude větší přenosová rychlost ? Nebo jak ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To záleží - i daná karta může mít stejný čip, jako je integrován na desce - zejména síťovky. Ale jsou i lepší a dražší, které jsou rychlejší. U síťovky to znamená menší ping (latenci), u zvukovky lepší kvalitu zvuku, více kanálů, možnosti efektů, lepší zesilovač pro sluchátka, atd. Ty integrované jsou obvykle obyčejné - jako síťovky OK, ale zvukovky jsou spíš špatné. Také jejich kartová ekvivalence stojí kolem 100 korum. Kvalitní síťová a zvuková karta jsou pak od 1000 korun výše, klidně i 10 000 korun.

Obrázek uživatele ErionX

Takže když mám třeba internet rychlost 2 mb/s a budu hrát treba call of duty a budu mít ping například 100 a koupím si lepší Siťovku tak budu mít třeba 50 ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ping internetový hodně záleží na samotném internetu - tedy na jeho poskytovateli. Ale sníží to ping tvého vlastního subsystému, takže budeš mít řekněme třeba 90 místo 100. Tohle se využívá hlavně na LAN party - počítače jsou zapřahlé přímo do sebe, nebo do nějakého rychlého switche, a tam je lepší síťovka cítit a rozdíl je mezi 20ms a 5 ms... Rychlost internetu ti to nezvýší... Navíc takové síťovky jsou od toho tisíce..
Spíš pomůře zvukovka - prostorová zvukovka ti pomůže lépe se orientovat odkud kdo jde atd, ale musíš mít samozřejmě i repráky/sluchátka, které ten prostor umí hrát... Další věc je poslechová kvalita muziky..

Obrázek uživatele ErionX

Aha děkuji za vysvětlení :)

Obrázek uživatele LeeL

Jinak jeste k tmu co psal Tomas. Kvalita zvukovem na zakladni desce casto o dost prevysuje ty zakladni, ktere se daji koupit, protoze vyroba nestoji nic a napajeni uz na hotovou desku taky. A navic to davaji skoro na kazdou. Dlouho jsem zkousel vybirat co nejlepsi a soupravu jsem mel tak ze jsem poznal DTS-HD od klasickeho DTSka. A az od 1500 se zacali projevovat zmeny. Jo a jen abyste si nemysleli, ze melu kraviny tak DTS-HD mi dokazala vyprodukovat jen jedna zvukovka a pak par grafik od AMD


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.