problem s monitorem

mam nový monitor Fujitsu L20T-1 ECO, ale obraz neustále jakoby bliká, mihají po něm pruhy. k monitoru sem nedostal žádné instalační cd a počítač si žádné drivery nedokáže stáhnout. co mám udělat abych ovladače sehnal a monitor správně fungoval?

EDIT by TheALuminium: PDSS

Obrázek uživatele TheALuminium

Drivery na monitory už se nedělají, protože vše je tzv. Plug'n'Play, tedy ovladač není třeba. Viděl bych to buď na chybu ve špatném nastavení rozlišení, nebo bych zkusil jiný propojovací kabel mezi grafikou a monitorem.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

tak v rozlišení problem neni, zkoušel jsem všechny. ale je pravda že grafika má poněkud jinej výstup a je to vyřešený rekudcí. může ta způsobovat problém?

Obrázek uživatele TheALuminium

Mohla by, problém by třeba mohl také dělat ohnutý pin atd. zkusil bych vyměnit jak kabel tak redukci.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

počítám, že předchozí monitor nezlobil.. zkus jiný kabel (třeba od kamaráda) a pokud to přetrvá, zkus rovnou u kamaráda celý monitor a pokud to přetrvá, reklamuj ho jako vadný..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

monitor jsem zkusil u kamarada a bez žádného nastavování naběhl okamžitě tak má být. takže předpokládám, že problém je v mém počítači.

Obrázek uživatele MirekPluskal

Pokud máte na monitoru tlačítko-Auto,nastavte monitor podle položek automaticky.Nedávno jsem tento problém řešil u kamaráda a pomohlo to.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

ono je to snad prokletý, tlacitko auto-nastaveni tu mam, zmacknu ho ale tomu vlnění obrazu nezabrání...

Obrázek uživatele TheALuminium

Co jste měl předtím za monitor?

Obrázek uživatele MirekPluskal

Ale samotné zmáčknutí tlačítka-Auto nestačí.Určitě jste dostal k monitoru alespoň manuál,protože píšete,že CD nemáte.Podle toho manuálu nastavte jednotlivé položky,aby se spouštěly automaticky.Takto jsem to myslel.A ještě jedno doplnění-hledal jsem na internetu,zkontrolujte podle manuálu připojení monitor-počítač.Je tam dvojí možnost připojení- buď VGA,nebo DVI.To poznáte podle samotné koncovky kabelu připojení monitor-počítač.Tímto by se měl problém vyřešit.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

starej samsung

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jen taková poznámečka - proč jsi vlastně nahradil monitor "tím samým"?? stejná velikost (asi) rozlišení, nic moc parametry..

ten monitor byl teda připojen přes jaké rozhraní u tebe a u kamaráda? ty máš teda na grafice DVI (dlouhý, bílý) a monitor jen VGA -> kamarád má taky DVI? použil jsi stejnou redukci a kabel?

nemáš v okolí monitoru nějaké rušící elementy? když přemístíš monitor jinam po pokoji, mění se pruhy? když zapneš monitor bez zapnutí počítače, vyskočí ti na něm asi logo výrobce.. tedy obrazovka je v provozu -> jsou tam taky pruhy? nebo jsou jen po připojení k počítači?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

ty údaje na obrazku jsou s nastavením nového monitoru, pouze sem na chvíli připojil starej abych mohl vyfotit jeho název.

novej monitor má VGA kabel, ale grafika (ati radeon HD 3650) má DVI takže sem spojen rekukcí.
kamarád má takřka to samý, grafiku s DVI a muj monitor jsem u něj připojil i se svým kabelem VGA s rekukcí.

pruhy naskočí pouze s propojením s počítačem. bez něj je obrazovka černá a bez klitání. okolo nic jsou jen malý repra-satelity, ale i když je dám pryč, problém se nevyřešil.

Obrázek uživatele TheALuminium

Takže na starém jde vše v pořádku?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no.. je to jen u tebe, ale starý monitor to nedělá!

jediná možnost jistoty - dones tvuj PC ke kamarádovi a tam to zkus :D páč nevěřim, že něco takovýho je možný a když předchozí monitor nezlobil, tak v PC problém není, ale když na jiném PC nezlobí, tak neni problém ani v monitoru :D


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.