Myš Logitech MX 1100

Zdravím vespolek,
potřebuji poradit.Nemohu nainstalovat Myš Cordless Laser Mouse MX 1100.Moje XP ji nepoznají.Ve správci zařízení je se žlutým otazníkem s označením USB Receiver.Správně by ale mělo být Logitech HID-compliant Cordless Mouse.Snažím se o to již delší dobu když na to dostanu náladu,ale vždy ze stejným výsledkem.Mám nainstalovaný virtuální disk s Win7 a tam to jde bez problémů-Win7 si to stáhne z Netu.Předtím jsem měl nainstalovanou myš Microsoft USB Wireless IntelliMouse Explorer (IntelliPoint). Microsoft uvádí na svých stránkách v případě těchto problémů úpravu v registru(vymazání některých USB/VID).To jsem provedl,ale bez výsledků.
Dělá mi to i nová klávesnice USB Wave a též je otazník u EIZO USB HID Monitor. Zkusil jsem to i přes "vyhledat změny hardwaru",pořád stejná situace. Vždy se na závěr instalace ovladačů objeví "Hardware nebyl nainstalován,protože průvodce nemůže najít nezbytný software". Ptal jsem se i v jednom servisu a ty řekli "Přeinstalujte OS",ale to se mi nechce. Poradíte někdo? JaB.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

správnou/nejnovější verzi ovladačů máš?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Mám při instalaci v mechanice originál CD SetPoint dodané s myší,jak je doporučeno.

Obrázek uživatele JaB

Při minulé odpovědi jsem se nepřihlásil,pardon.Chci jenom doplnit,že když to CD otevřu,tak tam žádné ovladače nevidím.Jsou tam jen 2 knihovny,exe soubory ,config.ini , další složky a soub.cab. Víte někdo jak to funguje? Nešahá si potom OS na základě konfigurace těchto souborů pro nějaké ovladače do systémové složky Sytem32/drivers v XP pro nějaké ovladače? Mám dojem jestli v té složce drivers mi nějaké ovladače nechybí.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

najdi si myš na webu výrobce - logitech.com myslím.. stahni si nejnovější ovladač pro tvoji myš.. (exe soubor), spust, nainstaluj, restartuj a happily work :) (snad)

Obrázek uživatele JaB

No to takhle funguje u jiných zařízeních.Ale tohle není samotný ovladač,to je kompletní soft SentPoint o velikosti 66 MB.Když to uděláš tak po instalaci je myš nefunkční a soft ti nemá co nabídnout.To vše jsem již zkoušel.Dokonce jsem si zkopíroval ovladače z toho Win7,ve kterém byla myš funkční a stejně to nechodí protože XP si ho nevemou. Někde na Netu jsem četl,ale už nevím kde,že ovladače myši a klávesnice jsou v nějakém chráněném režimu a musí se ze systému odstranit,což jsem udělal ve správci zařízení(musíš dát zobrazit skrytá zařízení),ale jsou zřejmě ještě někde v registru,ale nevím kde a hlavně který to jsou.Jde o to,že v mém systému již jsem používal jak klávesnici Logitech tak i myš s jinými ovladači,který nejsou zřejmě kompatibilní s těmi novými.Někteří výrobci to řeší odinstalačmími utilitami.Logitech pokud vím nic takového nemá. Pročetl jsem si jejich stránky a nic takového jsem tam nenašel.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no.. to není nekompatibilita se starými ovladači ale spíš se systmem.. je na obalu myši napsána kompatibilita s vin XP (tvou verzí)? máš ovladače pro Win XP? (asi jo) máš Win XP SP3? aktualizace? to všechno zkus..
případně najdi ovladače v "Přidat nebo odebrat programy" nebo připoj původní zařízení (pokud je máš) a dej je ve správci odinstalovat.. tím by se odstranily starší ovladače, ale nejspíš se tím nic nezmění..

já chápu že je to kompletní soft, sle Set Point (také mám myš Logitech - MX518) je pouze ovládací a nastavovací utilita, avšak sám o sobě by tam měl být i driver (driver only), respektive při instalaci z toho balíku stačí nainstalovat jen ten driver (z výběru) a myš musí začít šlapat.. pokud nešlape, je to problém driveru, ne toho, že tam není SetPoint.. vyzkoušej ještě toto..

Obrázek uživatele JaB

Ano.Je to přesně tak jak píšeš.Je to v systému.Včera jsem ještě prošel stránky Logitech ve FAO.Tam je jasně uvedeno,že myš se musí nainstalovat sama o sobě v základní verzi v systému.SetPoint je jenom doplněk pro rozsáhlejší funkce jak klávesnice tak myši,což vím už dávno.Aktualizace v četně SP3 jsou všechny.Já na tohle dbám.Ale spíš si myslím,že v systému chybí nějaký ten ovladač,který se možná nějakým způsobem poškodil nebo nedopatřením odstranil.Myslím něco jako USB-HID.
Potřeboval bych znát formulaci příkazového řádku (nevím jestli to ale jde) na zkopírování složky ovládačů z instal.CD WinXP (ze složky I386) do stávajícího systému.Já ten DOS nesnáším.Nikdy jsem tomu nepřišel na chuť :-) .Protože když to samé dělá mimo myši i klávesnice a ovládání monitoru,tak to asi jinde nebude než v ovladačích systému.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

možná by pomohlo přeinstalovat drivery na desku (čipset).. ale nevím.. ty drivery se právě mají naisntlaovat, když instaluješ driver.exe :D to nemáš dělat manuálně, to bys ten exe nepotřeboval.. tam bude někde nějaký problém.. na jinýhc počítačích ti ta ymš nainstalovat jde? jaké jsou tam systémy?

Obrázek uživatele JaB

V driverech desky to nebude.Popsal jsem to v prvním příspěvku.Ve Win7 žádný problém a mám ještě notebook také s XP,ale tam to zkoušet nechci.Mám všechny ovladače zálohované přes DriverGenius. Je to ale soft na nic,protože je free a obnovu ovládačů mi nechce z neznámých důvodů provést. Mám ještě DriverMax,ten je schopnější,teď to přes něj prohlížím,ale všechny ovladače jsou zatím bez chyby.Ještě jsem to celý neprohlédnul. Dám vědět výsledek až skončím.Zatím dík.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

neexistuje lepší záloha ovladačů než (nejprve přeinstalovat systém po formátu disku) stahnout nejnovější ovladače z netu a nainstalovat.. žádným zálohovacím programům nevěř, jsou univerzální, ale každý ovladač si kopíruje svoje data do různých míst a ne vždy to ten program najde.. vždy jelepší přeinstalovat ovladač to není takový problém.. nejlepší je nainstalovat, restartovat, odinstalovat, vymazat registry, restartovat a znova nainstalovat.. to že to na W7 jde nic neznamená, jen to, že to může být prostě nekompatibilita s XP.. ale jedná se o dva odlišné počítače.. přeinstalovat ovladače desky snad není takové zlo :)

Obrázek uživatele JaB

No zlo by to nebylo,ale já mám Raid1 a všechno nastavení bych musel dělat znovu.To si ale na konci roku nemohu dovolit,protože Pc nemám na hraní a mám v něm firemní data,i když zálohovaný.Pokud bych to vzal z CD,tak to je už 2 roky starý a všechny ovladače bych musel přeinstalovat na nový.Ale díval jsem se na ovladače řadičů USB a 5 jich je možno aktualizovat.Třeba to pomůže.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

může to pomoct, ale nemusí..
chce to přeinstalovat komplet ovladač desky (a taky to nemusí pomoci) a vyzkoušet to.. jedině pak ten raid nastavit znovu, ale to chápu, že už je větší problém.. jedině snad jinou myš

je záhadné že k firemnímu počítači máš tak pěknou myš :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.