Externí disk (*VYŘEŠENO*)

Protože tom moc nerozumím,může mi někdo poradit jaká je dobrá značk externích disků a co znamená značení 2,5" nebo 3" ?Díky.

Obrázek uživatele Honza

2,5 jsou notebooky, 3,5 jsou stolní pc. Ohledně dobrých značek je to těžké, poradil bych spíš se kouknout na nějaké testy a srovnání. Je tam mnoho faktorů, co může ovlivnit výkon a životnost....

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ano jak říká Honza - 2,5 palce - notebooky a 3,5 palce stolní PC. Sám mám WD (Western Digital) 500GB a nemohu si jej vynachválit... již se mi jej podařilo několikrát upustit na zem a přesto, že vypadá velmi křehce, je celkem odolný.

Obrázek uživatele petapl

ano jak rikaji vsichni 2,5´´ k notebooku 3,5´´ k PC ja mam CN memory z kauflandu (500GB) a je vyborny a rychly (navic 3 roky zaruka)

Obrázek uživatele psychocowboy

Doporucuji hotove reseni Western Digital (WD). Jejich produkty My Book patri k nejlepsim, staci si jen vybrat velikost. Neduh 3,5" disku je potreba externiho napajeni ze zasuvky.

Napriklad 2,5" WD produkt My Passport (vlastnim verzi 120GB) neni zavisly na externim napajeni a staci ji pouze USB napajeni. Navic uz vysel i v 500GB verzi, coz se ale vzhledem k vysokemu pomeru cena/byte nevyplati...