Aver Media TV a USB port

Zdravím všechny rádce, dostal jsem tohle udělátko na sledování tv v PC http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=75398&utm_source=zbozi_cz&...

Občas se někdo z rodiny jde na něco podívat když je televize obsazená a stalo se párkrát, že nechali přijímač zapojený v USB portu a PC vypnuli. Když jsem pak zapnul PC tak se u hodin nezobrazila ikona šipky pomocí které pak můžu bezpečně zařízení vyjmout. Nebo taky přijímač vytáhli až po vypnutí PC. No a objevil se mi na PC menší nicméně otravný problém. Aniž by přijímač byl v USB portu tak se občas stane když např brouzdám po netu a chci kliknout na nějaký odkaz, že se kurzor myši na malý okamžik jakoby zasekne a ozve typický zvuk jako když zastrkáváte nebo vyndaváte flash disk z usb portu. Je to dost otravný. Zkoušel jsem ovladače toho přijímače odinstalovat. Znova je nainstaloval a nepomohlo to. Nevím co s tím. Budu rád za každou radu a postřeh. Předem dík.

Obrázek uživatele Milhaus

Ej teď koukám, že jsem to měl hodit do části periferie nejspíš. Omlouvám se.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já to tam přesunu hned po tvé příští reakci..

no upřímně, bezpečně odebrat hardware má smysl pouze tehdy, pokud by systém mohl se zařízením průběžně komunikovat a pokud by došlo k ukládání dat. víceméně to nemá žádný smysl, pokud víš, že programy pracující s tunerem (stejně jako s flashdiskem) jsou vyplé, nemá smysl to takhle vyjímat, stačí to prostě vytáhnout, systém si toho všimne.. stejně tak by nemělo vadit vypnutí s připojeným tunerem, pokud je odpojen po vypnutí, při zapnutí by jej PC nemělo najít.. jenže XPčka jsou méně chytrá, a pokud máš je, tak se tá dá i pochopit, že se s tím nechtějí sžít.. já osobně už to tak ale dělám dlouho a nějak to neřeším..

ale to se moc nevztahuje k tomu zvuku když je tuner odpojen - je to zvuk pro připojení, nebo odpojení zařízení? ve W7 se liší a měly by i v XPčkách, ale já už si je vážně nepamatuju..

Obrázek uživatele Milhaus

No tak pokud není problém s tím, že se to občas nevypojí nebo vypojí až když je PC vypnuté tak je o menší starost míň. Tou větší ale zůstává fakt, že ten charakteristický zvuk mě doprovazí téměř při každém pohybu myší k ikoně na ploše nebo odkazu na webovkách. Nicméně se ozvou oba zvuky v návaznosti za sebou. Jinak mám XP ale už mám doma W 7. S těma bych taky potřeboval poradit se přiznám. Ale to počká. Nicméně jsem se obohatil o nový poznatek. Když mi teď asi třikrát zazněl ten zvuk tak se mi u hodin zobrazila taková ta ikona usb řadiče...je to černej puntík s tím rozvětvením. Nevim jak jinak to popsat :-D Ještě mě tak napadá jestli to není myší protože jsem koukal do správce úloh jestli usb řadiče pracujou správně a nikde tam nebylo napsáno že by správně nepracovaly.

Obrázek uživatele Milhaus

sorry...samozřejmě ne správce úloh ale správce zařízení...:-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

můžeš přeinstalovat ovladač čipsetu základní desky, případně dej myš do jiného USB portu.. případně do jiného počítače, ať máš jistotu..

Obrázek uživatele Milhaus

No pravděpodobně to bude myší. Koukal jsem jak reaguje a v momentě těch zvuků myš zhasla a opět se rozsvítila. Jdu ji zkusit ještě sestře do notesu popřípadě zkusím její myš u sebe.

Obrázek uživatele Milhaus

Tak je to odzkoušeno. Jiná myš u mě fungovala v pohodě. Zkusil jsem pak ještě jednou tu mojí a problém je pryč. Zřejmě se někde překroutil kabel nebo co. Omlouvám se že jsem otravoval s takovou prkotinou. Každopádně dík za pomoc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže myš je "ok" a tuner taky žádný problém nedělá, takževyřešeno? nechme to tak 2-3 dny pozorovat a pokud nic tak to zamkneme..

Obrázek uživatele Milhaus

o.k. souhlasím...zatím to vypadá dobře...

Obrázek uživatele Jiří Blahutka

Mám Aver Media TD310, USB tuner. Vše šlape, jen programy ČT mají sekaný a proti zvuku opožděný obraz. A to jak na mobilní, tak na domácí pevné anténě. Kolega má stejný problém, tak si mylslím, že bude chyba asi v nastavení. je to možné?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.