Zamrzavani

Zdravim.

Mam problem se zamrzavanim compu. Ale ne definitivnim, jen se kazdou chvili zblazni procesor, zacne pracovat na 100% a v tu chvili se mi vypne a zapne monitor. A jeste kdyz si pustim nejaky video, tak zhruba po 5 minutach se celej restartuje. divne... ze?Nevim, jestli jsem to popsal spravne a jasne ale budu rad za kazdou dobrou radu. Diky

Obrázek uživatele TheALuminium
[9712] Zamrzavani

Tak mi prosím napiš co máš za sestavu a jaký máš operační systém a jak dlouho tuto chybu máš a pokud jsi něco měnil těsně před tím chybováním.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[9713] Zamrzavani

Deska MSI KT6V MS - 7021, AMD Athlon XP 2600+ (pretaktovan na 1917 Mhz), 1Gb pamet A-Data, OS Win XP Prof SP2, BIOS Ver. 07.00T, co mam za Grafiku nevim. Deje se to pote, co jsem zformatoval system, a kvuli nepresnymu taktovani i desku. ale BIOS jsem zaktualizoval a vsechno se mi hlasi jako bezproblemove. Nic novyho jsem nepridaval. No a chyba se objevuje asi 14 dni, tedy od novyho nainstalovani systemu. To ze se vypina monitor me zas tak nezere, zere me ale to, ze pri rychlejsim pohybu mysi mi taky zamrzne. Ne vzdycky, ale dost cast. Bud definitivne, ze ji musim vyndat a zandat z compu, nebo jen na zlomek vteriny. Pak zase jede napohodu. Nevim jestliksem to popsal uz ted podrobnejs, kdyby ne, rad to upresnim. diky za pomoc.

Obrázek uživatele TheALuminium
[9714] Zamrzavani

OK, tak za 1. bych vyzkoušel jestli máš vpořádku operační pameť. Zkouší se to pomocí MEMtestu. Stáhni si tuto utilitu
http://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/ostatni/ultimate-boot-cd/
poté jí vypal na CD a restartuj PC. Po náběhu dej bootování z CD, až se dostaneš do menu na CD tak dáš mainboard tools to je na klávese F1 a pak dáš MEMtest. Poté se to spustí aplikace která ti bude cyklovitě testovat ramky a dole na liště máš PASS a ERRORS, což tedy znamené PASS jako úspěšné kontrola a ERROR jako chyba/y. Nech to proběhnout aspoň tak 3krát. Nahoře máš PASS a jede od 0% do 100% to je jedno proběhnutí. Pokud bude Ram bezchybná, zkusíme další věci.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[9715] Zamrzavani

Tak jsem se dostal jen k tomu bootovani. Protoze kdyz se dostanu do menu CD, nahle nevim jak dal... Moh bys mi prosim napsat "lami" navod? Diky moc.

Obrázek uživatele TheALuminium
[9716] Zamrzavani

OK, takže jakmile se dostaneš do toho Menu tak uprostřed obrazovky budou vypsané možnosti. Tak vyber tu první možnost
[F1] Mainboard Tools
poté se dostaneš do dalšího menu kde budou zase různé možnost a někde uprostřed byl měl být napsán MEMtest 86, zase klávesou kterou u toho budeš napsanou zmáčkneš (něco jako F1 v prvním menu) a pak se ti spustí nové okno s testem ramek, které už pracuje samo o sobě, stačí si jen uprostřed na liště hlídat ERRORS a PASS, toť vše. Pokud to nepochopíš tak to napíšu ještě stručněji. Já jsem v tom menu dlouho nebyl, ale takhle nějak by to mělo být :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[9717] Zamrzavani

No jakmile me to nabootuje, tak mi tam skoci a:\ takze se dostanu do f:\, kde mam cdRom no a pak muzu jen pouzivat stady DOSovsky prikazy, jinak nemam nic na vyber. Tak nevim. A s DOSem jsem nepracoval dobrejch 10 let... Takze se zase nehnu.

Obrázek uživatele TheALuminium
[9718] Zamrzavani

Aha, takže ty nemáš nastavený bootování v biosu na CD-Rom ? Potřebujem se prostě dostat na CD při bootování, a to se nastavuje v Biosu. Měl bys to tam najít jako Boot a budeš tam mít určitě First Boot, Secondary Boot a Third Boot, tak když si nastavíš CD-Rom na First Boot a harddisk necháš na Secondary Boot, tak by to mělo běžet :-) doufám že to chápeš :))

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[9719] Zamrzavani

no prave ze to nastaveny mam...

Obrázek uživatele TheALuminium
[9720] Zamrzavani

A to cd ti nenabootuje do toho menu? to menu vypadá takhle:
http://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/ostatni/ultimate-boot-cd/nahledy/

Obrázek uživatele TheALuminium
[9721] Zamrzavani

.............................................................................................................
Tento problém jsme začali řešit osobně, ale dochází mi nápady, čím by to tak mohlo být. Přiblížím kam jsme se pohli. Ramky jsme nezkoušeli kvůli jakési chybě při bootování, ale zjistil jsem, že RAM kterou má nyní je A-DATA 1 GB, která je 2 měsíce stará a zkoušel tam i svou starší RAM, ale ani s tou počítač nechodil správně. Počítač chybuje od novoročního formátu, a další formáty HDD s novým nainstalováním Windows XP Profi SP2 byli také neúspěšné. Počítač je kontrolován NODem32 a je bez virů. Zdroj je půl roku starý, vyměněný za starý rozbitý. Sestava obsahuje desku MSI KT6V-LSR (MS-7021) -
http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=511
procesor AMD Athlon 2600+ a grafiku NVIDIA GeForce2 MX/MX 400.
Nenašel sem nic k sobě nekompatibilního, možná jsem jen něco přehlídl, ale nevím si dále rady. Kdybyste někdo věděl co dál tak budu rád za další příspěvky.

Obrázek uživatele Honza
[9722] Zamrzavani

Začal bych pokud počítač zamrzává, a blbne monitor - nepřehřívá se Vám grafická karta? nebo procesor? dalším častým problémem je pokud dáváte nové komponenty do pc - blbne to - mám s tím své zkušenosti - naposledy jsem to vyřešil tak, že jsem koupil novej silnej zdroj cooler-master a jede vše v poho - co máte za zdroj?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.