GA-G41MT-D3V dotaz

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli je u desky GA-G41MT-D3V normální celkem vysoká teplota pasivního chladiče chipsetu, prst na tom neudržíte takže to může mít tak cca 70+ a já přemejšlím jestli je to normální, nebo jestli by to chtělo nějaký chlazení přidat.
Na této desce mi odešly už dvě i když bazarové grafiky, tak by mne zajímalo, jestli to nelze nějak prověřit, jestli to dělá deska, nebo jestli je to jenom blbá náhoda.

Celková sestava je:
GA-G41MT-D3V
2x2G 1333Mhz DDR3
Core 2 duo E8400
SSD Patriot Pyro 120G
300G HDD
Zdroj CM 600W

Grafika co odešla první:
Gainward GTX460 1G

Grafika co odešla druhá:
GB GTX460 1G

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Bohužel vysoké teploty chipsetů na deskách nejsou nic neobvyklého. Ruku ovšem neudržíš ani na 50°C takže si vem k ruce program HWinfo32, tan nám to řekne přesně.

Každopádně přehřátí chipsetu obvykle způsobí nestabilitu systému, že by kvůli tomu odešla grafika jsem ještě neviděl. Grafika ale může jít kvůli vadnému zdroji...to se uvidí pokud odejde třetí. :))
A co se toho pasivu týče, jak moc "děravou" máš skříň? Chtělo by to na něj namířit nějaký větrák.

Obrázek uživatele Baal

Bednu mám úplně obyčejnou starou mrchu http://aukro.cz/thermaltake-v3-black-edition-i5606943206.html
Co se teplot týká:
Tak v tom HW info jsem našel vše od teploty RAM přes disk až po CPU, ale nikde tam nebyla teplota čipsetu. Ostatní teploty jsou mezi 27-40st.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No, chipset nemusí mít nutně sensor, ale obvykle má.

30-40 je v pohodě, ale to ti věřím tak leda v klidu. Je třeba pustit tam nějaký benchmark (3DMark) nebo hru, a tak po hodince se podivat do teplot... Ten HWinfo umí I dělat průběhové grafy (RMB na jakoukoliv hodnotu -> show graph), takže si tam dej cpu, gpu, aux a řekni po hodince kam to vyleze.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.