WIFI Switch

Ahoj potřebuji poradit. Sháním nějaký wifi switch, který umožňuje nastavení rychlosti pro každý link zvlášť. Nejlépe nastavení v češtině :shock: Soused si chce občas projet stránky na netu takže mu nastavím jen minimum, aby mě neblokoval při stahování :???: Samozřejmě cena co nejnižší ale ne zase na úkor kvality :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[45771] WIFI Switch

switch? router máš? nebo jak to máš teď řešené? věděl bych o routeru (který mám i já), který QoS má, ale bohužel má jen jeden WiFi "port", resp omezení rychlosti lze nastavit jen pro celou WiFi, chápanou jako další port.. a nejspíš to tak bude u všech, i když počet připojených přes WiFi může být větší..
k tomu by jsi potřeboval nějaký software třetí strany, ale o ničem takovém nevím, určitě t mají profesionální poskytovatelé internetu, kteří takto omezují klienty, ale s ničím freewarovým bych nepoítal... zkus googlit..

Obrázek uživatele LukášNáplava
[45772] WIFI Switch

Mám doma 2 PC Routr který mám je vlastně zapnutý jako switch ale všechno jen kablík. No plánuji tedy nový asi tedy routr. Vše doma chci zachovat. Nechat neomezené dva domácí stolní PC ale potřebuji připojit notas přes WIFI který chci omezit na rychlosti připojení :-) Bude jen jeden.

Ještě tedy dotaz zdali dosáhne signál z přízemný do 1 patra? Čili ze pár metrů ale přes stěnu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[45773] WIFI Switch

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65461 jen mám 543G

bydlím v paneláku, takže, těžko říct, ale dosáhne přes 2 železobetonové nosné zdi a dvě příčky..
strop je ale silný, pokud to není baráček.. pokud budou PC pod sebou v místnostech, tak určitě ano, pokud ne, tak by mohl být větší problém.. ale není problém sehnat něco s lepší anténou..

pokud jiná WiFi nebude není problém, ale pamatuj každý další připojený NTB bude sdílet stejné omezení.. podrobněji bych ti pak vysvětlil, jak QoS (quality of service - kvalita služeb) nastavit..

Obrázek uživatele TheALuminium
[45774] WIFI Switch

Pokud myslíte souseda, tedy člověka v jiné domácnosti, tak byste si měl na to dát pozor. Připojení další domácnosti je totiž většinou nelegální...

Obrázek uživatele LukášNáplava
[45775] WIFI Switch

Super díky až pořídím, zeptám se na nastavení :))

Pro:
TheALuminium
Mám rodinný dum a přípojka je na celý dům počítačů můžu mýt kolik chci. Radily mě právě proto switch že to neomezují a něco se v domě pronajímá :-)

Obrázek uživatele TheALuminium
[45776] WIFI Switch

Tak to je v pořádku. Dům je jako jedna domácnost :???: ... ale abyste pokryl celý dům doporučil bych radši tento silnější s 3 anténami, kde získáváte mnohem více pokrytí... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67014

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[45777] WIFI Switch

TheALuminium wrote:
tento silnější s 3 anténami, kde získáváte mnohem více pokrytí...

samozřejmě, pokud je potřeba pokrýt celý dům, pochopil jsem to jako pouze tuto jednu místnost, pokud je to jen pro souseda a jen občas.. já mám s tímhle signál i na záchodě a to je 7 železobetonových zdí.. sice jen tak tak, ale přeci :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.