Výběr notebooku (*VYŘEŠENO*)

Ahoj nebo Dobrý den

mám takový problém s výběrem notebooku. Jsem student a chtěl bych si pořídit nějaký notebook, kde bych si mohl něco zahrát, udělat nějaké herní video s efektama, udělat nějaký banner v Photoshopu a podívat se na nějaký film. Peníze, které bych do něj chtěl vrazit jsou 20-25 000kč.

Jeden jsem si vybral předběžně, byl bych rád kdybyste se k němu vyjádřili a řekli mi jestli to odpovídá tomu co jsem chtěl. http://www.alza.cz/hp-probook-6545b-d153252.htm A takov co by vydržel bez napájení déle než 2-3hodinky? :)
Dál bych byl rád kdybyste mi poradili podle čeho vybírat notebook, já se vždycky podívám na Processor a jeho výkon, je to správně? :)

Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nauč mě, jak zjistit výkon procesoru pohledem, prosím :))

já se příliš na trhu NTB neorientuju, to ti poradí spíš TheAluminium, který NTB je ten rpavý, já bych se spíš zaměřil na parametry..

pokud si chceš něco zahrát, podstatná je hlavně grafika.. v této ceně bych si vyhlídl něco s HD5670 nebo 5650 nebo 5570.. na procesoru až tak moc nezáleží, všdue bude minimálně dvoujádro, které na zahrání stačí.. avšak na video a grafiku, jelikož vše toto dělá procesor, se určitě vyplatí, trochu na procesor myslet a vybrat spíše nějaký Intel, kombinace výkonné a úsporné HD5670 a výkonného a úsporného Core i5 by byla ideální..

druhým parametrem je pak ptořeba jet na baterii, k čemuž jsou ptořeba právě komponenty, které jsou schopny být i úsporné..

další podstatnou částí je výbava, kterou potřebuješ.. ujisti se zda má NTB všechna potřebná rozhraní v počtu, který potřebuješ.. myšleno hlavně USB..

diskovou kapacitu hodnotím jako vedlejší od 320GB nahoru, to záleží víceméně na tobě.. osobně bych se už Windows 7 nevzdal..

je také třeba koukat na kvalitní výrobce, zvláště u NTB, jež se bude nosit do školy, je pevné šasi poměrně velkou výhodou.. TheAl ti možná najde ten pravý, ale než se do toho pustí, koukej po výrobcích, jako je ASUS, Lenovo, Toshiba, HP.. i když HP paradoxně patří k těm nejreklamovanějším, nikoliv Acer, jak si každý myslí.. ale přesto se jedná o značku kvalitnější a propracovanější.. Acery spíš odumírají ještě před zárukou, HP až po ní :D

k výše uvedenému NTB se asi vztahuje to co jsem řekl - zrovna v NTB není AMD procesor nic dobrého, má velkou spotřebu a dost hřeje.. HD4200 zas opravdu na hry stačit nebude.. já bych ho nevzal..

Obrázek uživatele Fiksnko

Dobře, díky za tvojí radu :) Tak tento NTB vyřadím :)

Obrázek uživatele Fiksnko

Nevíš, kdy by se mohl The Aluminium dostavit? :)

Obrázek uživatele TheALuminium

Jsem tu :-) a s Tobiasem celkem souhlasím, kromě napadání HP :)) . Pokud chcete notebook na hry tak nepočítejte s tím, že vám vydrží déle než 3 hodiny. tak to prostě z 90% nebývá a pokud se podaří takový vybrat, tak je to vzácnost, ale stejně poté záleží na tom co máte spuštěné a jak je základní deska schopná cpu podtaktovat.
Vybíral jsem podle nejvyššího výkonu, protože jste blíže nespecifikoval jiné parametry, takže takto:
http://www.alza.cz/asus-n71ja-ty038x-d161196.htm tento je velmi luxusní, má dokonce i TV tuner (digitální) a grafika má v průměru 13866 bodů v 3D marku 05, dále
http://www.alza.cz/asus-g73jh-ty084v-d158930.htm tento má dost brutální výkon, má rychlejší disk (ale o trochu menší kapacitně) ale jeho grafika má 18163 bodů. A nakonec takový zlatý střed
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge-cerny-0578-3rg-d163606.htm tento bude velmi dobře zpracovaný co se týče materiálu. Lenovo vždycky měli slušné notebooky. Má rychlejší HDD, přijatelnou a velice slušnou výdrž na baterie. Co se týče bodů tak má 7233, ale přijde mi jako nelepší výběr, protože ty 17" notebooky budou poměrně těžké na přenášení.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, mobilita je aspekt, který jsem zapomněl zmínit.. mám malý netbook který má necelé kilo a váží jako větší učebnice.. pár spolužáků má velké 15ky a 17ky.. smějí se mi že mám kalkulačku, na druhous tranu nebaví je nosit každý den NTB protože váží přes 3 kila.. takže mimo jiné mají solidnínepořádek v poznámkách..

a druhým extrémem je kámoš na stavebce, se kterým jsem kdysi vybral 19" pádlo Fujitsu.. je to fakt NTB "jako kráva" a váží 6,5 kila a on ho tahá každý den do školy a to ještě dojíždí, ale je s ním naprosto spokojen, navíc mu obří rpacovní plocha vyhovuje právě pro CAD.. je to o tom co potřebuješ ty..

Obrázek uživatele Fiksnko

-> The Aluminium, tak v první řádě chci poděkovat za ochotnost a za výběr "3 nej". A dál, tou výdrží sem nemyslel při hraní, ale jako obecně. Jak je dole napsáno "Výdrž až 9999 hodin." To jsem myslel :)
A chtěl jsem se zeptat -> Co znamená to "Intel Turbo Boost s frekvencí 2,53GHz" ? :grin:

Obrázek uživatele TheALuminium

Doufám, že umíte anglicky :)) http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=656

Obrázek uživatele Fiksnko

Umím, díky :cool:

Obrázek uživatele Fiksnko

Ale buď to tam není, nebo jsem tak unavený že nevidím Jak ten Turbo Boost zprovoznit :D

/

Edit : Už jsem se dočetl. Je to krutá věcička :)) :D

Obrázek uživatele TheALuminium

:)) Tak to je dobře :???:

Obrázek uživatele Fiksnko

Tak u mně vyhrál Asus G73JH - Opravdový dělo tohle ..
http://www.alza.cz/asus-g73jh-ty084v-d158930.htm

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

přiznám se, že jsem s prominutím "čuměl", když mi jej Al ukázal a za tu cenu v něm je takový hardware.. :))

myslím, že necháme otevřeno a počkáme, až nám k němu po koupi taky něco povíš :???:

Obrázek uživatele Fiksnko

Určitě, ale brzo to nebude :( Teď otec musí zařizovat pohřeb své matky, takže to bude těžší, ale určitě povím jak a co když se k němu dostanu :cool:

Obrázek uživatele Fiksnko

Zdravím, tak sem si našel ještě jeden. Chtěl jsem požádat o POROVNÁNÍ mezi

Asus G73JH-TY084V
http://www.alza.cz/asus-g73jh-ty084v-d158930.htm

a

TOSHIBA Satellite L505-13G
http://www.alza.cz/toshiba-satellite-l505-13g-d151307.htm

V čem je rozdíl? :???: :eek: Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

rozdíl je v použité grafické kartě - každé je z jiného konce výkonnostního grafu :)) HD5870 rulezz

Obrázek uživatele Fiksnko

Jestli tomu zprávně rozumím :D Tak HD 5165 je o hodně pozadu ? :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no po pravdě není, je na tom poměrně solidně oproti zbytku, ale proti HD5870 je to flákač.. možná se to ale dá poznat i už z toho označení - vyšší čísla znamenají vyšší model, tedy logicky vyšší výkon, divil bychs e kdyby to u této karty bylo jinak :D

oproti HD5870 má třetinu bodů v 3D marku 06, 6000

Obrázek uživatele Fiksnko

flákač prej :D:D jasný, díky teda. Moje volba je Asusík ! 8:-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

moje by při těch financích byla též.. :???: