Vyber graficke karty

Ahoj, vzdycky se mi libily karty od nVidie,ale chci si koupit tuhle ATI RADEONku
ATI Radeon HD5750 (RV840)... je to PCiE x16 ale problem je vtom ze nwm co vlastne v kompu mam. pocitac je stary 2,5-3 roky tusim mam Aspire M3100. A tak se chci zeptat jak to mam zjistit co vlastne muj komp ptrebuje jestli PCiE,AGP nebo PCiE x16.. diky za odpoved.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zrovna v počítači kde není nic vidět je fajn, že se ti to líbí :)

jsem ale rád, že tě rozum dovedl k HD5750, jedná se o skvělou volbu co se týče grafiky, avšak..

podle toho co jsem zjistil je v tom dvoujádro AMD, což není mnoho.. je to tedy s PCIe16x, ale může se jednat o jinou (novější) verzi stejného počítače, takže nejlepší bude přes Everest 5 ověřit co v tom vlastně máš..

každopádně ta grafika je na ten procesor zase dost rychlá a asi by ve většině případů nebyla využita..

podstatný je také zdroj (jinak než z papírů nebo štítku na zdroji jej nezjistíš), aby měl dost síly a hlavně aby to nebyl šunt.. o nějakém chlazení se v této skříni nedá ani moc mluvit..

každopádně zde by se spíš vyplatilo, pokud cheš herní účely a to co tam je teď ti nestačí, jít nanejvýš do příjemně levné HD4850, nebo rovnou koupit nový počítač..

Obrázek uživatele Chrastný

ja mam tedka Grafiku od nVidie GeForce 8600GS ale uz me nebavi v cod4 snizovat detaili a rozliseni abych mel vetsi fpsko. V tom pripade si zadnou grafarnu teda tedka nekoupim.kupovat celej komp fakt nehodlam x-). A jak to jako myslite ze by se ta karta nevyuzila? Ja myslel ze kdyz bych si ji koupil tak pste budu mit mnohem lepsi vykon...takze ne? V tom EVEREStu tak se moc nevyznam ale je tam spusta infocmaci ale nwm co presne chcete vypsat.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

k Everestu - potřebuji název základní desky a velikost operační paměti

co se výkonu týče - novější hry potřebují nejen silnější grafiku a více ramky, ale i lepší procesor (ne jen tolik) a tahle grafika je docela dost silná a ve většině případů, kdy by hra potřebovala její výkon (novější hry), řekne si o výkon procesoru, který jej nemá a bude limitovat..

co se týče HD4850 - je to dost výkonná grafika na to, aby jsi si i Crysis dával na solidní detaily..

Obrázek uživatele Chrastný
[41985] ...

Zakladni deska se jmneuje Acer F690GVM
RAM 2gb
dvoujadro...

Jedna otazka skoro vsichni rikaj ze Crysis je jedna z nejnarocnejsich her co se tice grafiky, ale ja sotu moji grafikou sem hral na plny detaily a vubec si nestezuji... ale jinak na ostatni hry tak je low... a kdyz uz bych si chtel koupit soucastky a nekomu to dat at mi ho sestavy, tak co potrebuji? myslim jako vsechny soucastky co jsou potreba...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Crysis na plné na 8600?? ani na nejnižší bych si nebyl jistý plynulám obrazem! záleží na rozlišení, ale tohle ti neuvěřím :)) Crysis je opravdu stále jednou z nejnáročnějších (bohužel) her a to už je poměrně starý..

každopádně HD4850 je dost výkonná i na Crysis (s GF8600 nesrovnatelné)

deska je shodná s tím, co jsem našel, takže to má PCIe slot a jde do toho jakákoliv grafika -> na její výměnu potřebuješ grafiku, šroubovák, potřebný konektor na zdroji nebo redukci a dostatečně výkonný zdroj (stačit by měl ten co tam je, ale jen tak tak..) jsi schopen si to udělat i sám, jelikož platit za to 500 je hloupost při ceně grafiky 2200kč..

Obrázek uživatele Chrastný
[41987] ...

Kazdopadne Crysis jsem odinstaloval ptz celkem mi to zabiralo cca 30gb ptz mi to kamos pucil a stema RAR souborama to bylo neco... Tak ja budu uvazovat o tyhle karte co jste mi napsal. Je pravda ze za 10tisic se da sestrojit kvalitni herni komp? To bych asi potreboval Zakl desku,grafarnu,RAM,zdroj,procesor a to je asi tak vse ne?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.