Výběr grafické karty

Dobrý den :)

chtěl bych poradit ohledně výběru graf. karty .. karta přece jenom už není tak ideální jak by mohla / ATI Radeon X1650/ a rád bych koupil novou .. ale nevím přesně jakou, tak aby ji utáhnul procesor a zároveň ukázala kvalitní obraz / hry typu Assassin's Creed, Resident Evil 5, .. / .. na této kartě novější hry běží .. ale ne úplně plynule :D

    PC: Pentium(R) D CPU 2,80 GHz RAM 3,00 GB
    ATI Radeon X1650

děkuji za jakoukoliv radu

[/]
Obrázek uživatele Jiří Moos

Řekl bych, že je to dosti nevyvážená sestava - 3GB RAM je hodně i na nový počítač, ale 2,8 Ghz procesor je už dost pomalý, osobně bych rozdělil finance a koupil jak nový procesor, tak i novou grafickou kartu. Důležitý je ale i zbytek sestavy - jakou máte základní desku, zdroj?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hlavně ta deska.. počítám, že tam nebude soket 775.. do staré desky ale nemá smysl cpát peníze.. jinak pokud by to bylo dobrá deska, tak HD4670 by nebyla zlou volbou..

Obrázek uživatele JohnnyRoll

aha :D

a já myslel že Core Duo 2,8 /pokud chápu dobře teda dohromady 5,6 GHz/ ještě ujde :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ono to není ale Core2 duo ale Pentium Duo :D a to je setsakramentký rozdíl:D navíc frekvence se takto sčítat nedá! jednojádro vs dvojjádro na stejné frekvenci je většinou tak 3:5 co se výkonu týče.. záleží, jak to která hra umí využít.. na Assassina ti sice stačí to pentium a brzdí grafika, ale u většiny her to poznáš, že na to dědeček procesor nemá..

Obrázek uživatele JohnnyRoll

tak teď už to vůbec nechápu :D

dxdiag i Ovládací panely/Systém mi to ukazuje 2 CPU :D .. tak sem myslel ..že je to dvoujádro xD

Obrázek uživatele dareback

TOBiAS wrote:
hlavně ta deska.. počítám, že tam nebude soket 775.. do staré desky ale nemá smysl cpát peníze.. jinak pokud by to bylo dobrá deska, tak HD4670 by nebyla zlou volbou..

HD4670 ma dost hlucny vetrak...a me osobne se nepodarilo zatim sehnat jiny, ktery by byl tichy. ale to je jedina jeji vada na krase. ja tu kartu mam a jsem spokojeny. az na ten vetrak :D

Obrázek uživatele Jiří Moos

JohnnyRoll wrote:
tak teď už to vůbec nechápu :D

dxdiag i Ovládací panely/Systém mi to ukazuje 2 CPU :D .. tak sem myslel ..že je to dvoujádro xD

Jéje pardon, já četl Pentium 2,8 GHz - to mám teď doma a je pěkně pomalé a smaží se :)). Tak dvě jádra to je jiná i když je to jenom Pentium... takhle kdyby to bylo C2D, tak je to něco jiného. Takže hlavně tu desku - výrobce, typ.

Obrázek uživatele psychocowboy

JohnnyRoll wrote:
...

    PC: Pentium(R) D CPU 2,80 GHz RAM 3,00 GB
    ATI Radeon X1650

děkuji za jakoukoliv radu

z tohoto ctu ze mas D, zadne C2D... hod sem printscreen z toho diagu..

[/]
Obrázek uživatele JohnnyRoll

asi už jsem vám tady pro srandu ..ale nemůžu najít krabici .. :???: :D
je jiný způsob jak zjistit zákld. desku? :D

Obrázek uživatele psychocowboy

nejsi pro srandu, jen bys po sobe mel cist nez neco posles do eteru... :) stahni program everest :) tam zjistis vse, i ty pochybnosti o prociku :)

Obrázek uživatele JohnnyRoll

:) já po sobě čtu ..ale to Intel D mě taky zmátlo .. :Deverest už najel

    Počítač: Operační systém Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack OS Service Pack 3 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Jméno počítače MB01 Jméno uživatele Owner Základní deska: CPU typ DualCore Intel Pentium D 820, 2800 MHz (14 x 200) Název základní desky Neznámý Čipová sada základní desky Neznámý Pracovní paměť 3053 MB BIOS Typ Intel (06/29/08) Komunikační porty (COM a LPT) Komunikační port (COM1) Komunikační porty (COM a LPT) Port tiskárny (LPT1) Zobrazení: Grafická karta Radeon X1650 Series Secondary (256 MB) Grafická karta Radeon X1650 Series (256 MB) Monitor Monitor Plug and Play [NoDB] (YENW019261) Multimédia: Zvuková karta SigmaTel Audio Nosiče dat: Ovladač IDE Intel(R) ICH8 2 port Serial ATA Storage Controller - 2825 Ovladač IDE Intel(R) ICH8 4 port Serial ATA Storage Controller - 2820 Ovladač IDE PCI Standardní dvoukanálový řadič IDE Ovladač SCSI/RAID AUYJVIQP IDE Controller Pružný disk Disketová jednotka Pevný disk WDC WD2500KS-00MJB0 (232 GB, IDE) Optická mechanika LYFCRUZ PMRGLYJ8T67 SCSI CdRom Device Optická mechanika LYFCRUZ PMRGLYJ8T67 SCSI CdRom Device Optická mechanika LYFCRUZ PMRGLYJ8T67 SCSI CdRom Device Optická mechanika SONY DVD RW DW-G121A SMART-status pevného disku OK Základní deska Vlastnosti základní desky: Výrobce Intel Corporation Produkt DP965LT Verze AAD41694-206 Sériové číslo AZLT6450011N [ Procesory / Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80GHz ] Vlastnosti procesoru: Výrobce Intel(R) Corporation Verze Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80GHz Externí takt 200 MHz Maximální takt 4000 MHz Aktuelní takt 2800 MHz Typ Central Processor Napětí 3.0 V Status Aktivováno Označení patice LGA 775a screen jak dxdiag tak Ovládací panely/Systém :)http://i32.tinypic.com/332ry3t.jpg
snad je to ono :) /doufám .. už takhle si připadám trapně :D/

[/]
Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

je tam volba Počítač a podvolba základní deska a čipset, najeď do toho, jesi to tam desku nějak líp nedetekuje.. ty tam máš dě ty radeonky v CF? koukám soket 775, takže záleží defacto jne na čipsetu, jaké je nejvyšší FSB a muže se tam narvat procesor.. ale x1650 není zas tak slabá a kor dyž sou dvě, kamarád má taky dvě x1650 a Crysis není problémem.. ale i tak bude HD4670 dost výkonnější.. existovala kdysi i HD3870 ale ta nevím, jestli ještě je, tak je o něco lepší než HD4670 ale mnohem! víc žere..
deska a zdroj budou podstatné.. každopádně 90% desek má potisk, tak sundej víko bedny a koukni co tam je napsáno na jednom řádku bude výrobce a pak někde kolem bude název čipsetu případně celé desky, třeba něco najdeme i bez Everesta..

Obrázek uživatele psychocowboy

tak sestava zrejme ma neco nabehane, nicmene to vypada jako zaklad, co este cca rok muze bezet... deska je celkem dobra, a lze hlavne osadit i lepsim procesorem nez timto primotopem...

ohledne grafiky taky zalezi kolik si ochotny investovat... ja bych se nebal ATI HD4870, cenove jsou ted na minimu a dostanes dostatek vykonu na vsechny hry... nebo Nvidia 260GTX... od grafik je tu "atinacky" Tobias :) tak ten ti urcite dobre poradi...

Obrázek uživatele JohnnyRoll

jj sestava je skoro 2 roky stará

díky všem moc za pomoc :) s
asi si koupím vážně tu ATI HD4870 .. doporučoval mi jí i kámoš .. a jsem rád, že do desky půjde

omlovám se za ten zmatek .. a fakt díky moc všem :)

Obrázek uživatele psychocowboy

kazdopadne zkontroluj zdroj, jak opadne nadseni z vyberu grafiky, jestli tam mas aspon 550W, pod to bych osobne nesel, a s ucinnosti min 85%... ;)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

minmálně 85% psychoši? :D dnešní dražší zdroje se chlubí 80% účinností :D
jinak taky sem to malinko nedomyslel.. počátal jsem že máš ty grafiny AGP..
pokud ale PCIe, tak ta HD4670 bude podle mě na ten procesor maximum, ale lepší procík záleží jestli deska dovolí alespoň 1066MHz FSB (koukni do BIOSe kolik ti na FSB pude ve volbách nastavit, ale možná to bude locklé..)
Do HD4870 bych bez Dualcore minimálně E7400 nešel!! budou to vyhozené peníze..

Obrázek uživatele psychocowboy

80% ma kde kery zdroj... 85% je to zdrave minimum, samozrejme je potreba pocitat s vyssi investici... ja bych mu tu 4870 klidne doporucil, na vanoce si kupi lepsi procik a je zase ve hre...4670 je lowend, proti x1650 neni moc velky narust vykonu... :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

myslím že je dost značný.. i ty nejlepší tituly si na tom "zahraješ".. a za 2000 je zaručených 20FPS fakt dobrý :) neřikám že na full, ale zatim na každé hře na ní bylo dosaženo 20FPS.. ta HD4870 je dost žravá a převýkonovaná, jak na tudle sestavu.. podle mě deska dá jen FSB 800 a na to víc jak todle pentium nedáš, to by měla být priorita a ta rozhodne, jakou grafiku.. bez šance lepšího procesoru nemá smysl HD4870..
moje HD4670, kde mi stačí procík, kámošovo CF s x1650 poráží, ale on má dvojjádro, takže v nových hrách uteče :D

co se těch zdrojů týče, moc nevím jak to tam je, ale vím, že transformátor (základ zdroje) je nejefektivnější vyrobené zařízení, prý má efektivitu až 99%.. ale u zdrojů vedy vidím všude garance že to nemá účinnost pod 80%.. takže to je vlastně minimum.. :))
jinak myslíte že existuje i zařízení s účinností 100%??

Obrázek uživatele Peca

Zdar chlapi,
Takže deska by měla vzít Core 2 Duo do FSB 1066MHz.

Má napsanej typ dole v tom výpisu z Everestu.
http://www.intel.com/cd/products/services/emea/ces/motherboards/292137.h...

Klidně může vzít tu 4870ku a pak dokoupit nějakej procik.

Zdroj mu na ni bude stačit 500W (kvalitní) a ještě bude mít rezervu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To Peca: mě se to nezdá, dle detekce Everestu má dvě grafiky (uživatel JohnnyRoll se ještě nevyjádřil) ale ta deska jen jeden PCIe slot!!
nejsem si tedy jistí, jaká je pravda..

asi by se vyplatilo jít do E7400 nebo E7500 a trochu ho natahnout na lepšim chladiči (i na BOXovym by se dostal nad 3GHz) a k tomu tu HD4870 nejlepší by byla Sapphire 1GB s Vaporkou..

Obrázek uživatele Peca

Mě se taky u starýho pc ve správci zařízení ukazovala ATI X300 jako dvě. Ukazovalo to nejspíš jako 2 grafický výstupy


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.