Výběr flash disku

Ahoj, chtěl bych poradit s výběrem flasch disku, kapacitu bych chtěl 32GB, už jsem se koukal na nabídku a líbí se mi celkem tadle:

http://www.alza.cz/corsair-voyager-mini-32gb-d174459.htm

Obrázek uživatele Peca

Voyager je dobrej, já bych vzal spíš jednoho z těchto, ale Voyagerem taky neuděláš chybu.
http://www.alza.cz/patriot-xporter-xt-boost-32gb-d134771.htm
http://www.alza.cz/patriot-xporter-xt-rage-32gb-d180051.htm

Obrázek uživatele Mikynka

Z těch co jsi uvedl se mi nejvíce líbí tadle:

http://www.alza.cz/patriot-xporter-xt-rage-32gb-d180051.htm

Ještě uvidím, co mi poradí ostatní :)

Obrázek uživatele Mikynka

Děkuju, už pročítám :)

EDIT: Tak jsem článek dočetl a hodnotí tam tu flashku hodně dobře, asi jsem změnil názor a vezmu si tudle :).. snad bude mít i dlouhou životnost.. Uvidím, co kdo ještě doporučí..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

už jen, když vezmu v úvahu fakt, že za stejné peníze pořídíš 10x větší exterák velikosti peněženky, přijde mi koupi fplashdisku jako špatný vtip.. už od velikosti nad 8GB je to hloupost, cena za 1GB přesahuje 20 korun, v tomhle případě 45 korun! u exteráku platíš 2-4 koruny za 1GB.. chápu, je to mikroskopická, ale proto nechápu, proč 32GB.. pokud chceš nosit větší objemy dat, je fleška blbost.. pokud menší, je 32GB blbost.. nehledě na rychlosti zápisu, Voyager je sice extrémně rychlý, ale ne tyhle Mini, ale GTčka.. takže se to může exteráku rovnat.. ano, je to méně náročné na nárazy a pády, je to lépe přenositelné, ale 30GB ssebou nehodláš tahat každý den, nebo ano?? já vím, já na to koukám z pozice, kdy nemám peníze a nemohu si dovolit takhle vyhodit, mě jde o to, kolik dat se vejde, mobilita jde stranou.. 4GB flashdisk je ideální pro přenos i instalaci Win, zbytek jedině s exterákem.. možná ti to alespoň dá další náhled na problematiku..

Obrázek uživatele Peca

Na druhou stranu proč ne, 1500,- není zase tolik a tahat sebou pořád exterák to taky omrzí. Na data určitě 4GB stačí jak již zmínil Tobi, nicméně když je potřeba hned něco si od někoho stáhnout (FullHD film) a 4GB by nestačily, tak by to mohlo i zamrzet. To rozhodnutí je na M. jestli chce flešku nebo ext.HDD. Já exterňák mám a vím, že pořád sebou se mi ho tahat nechce i když je malý dost a kolikrát by se mi fleška takovéto velikosti hodila.

Obrázek uživatele Mikynka

jj exterák by taky nebyl špatný, ale v tomto případě koukám na velikost a flashdisk pro mě bude určitě lepší, než nosit exterák v kapse.. Možná by mi stačil 16GB, ale když už si tu flaschku budu kupovat, chtěl jsem 32GB.. Když se podíváš na ty flashky, kterou bys zvolil? Patriot, Corsair nebo jinou značku?

Edit: Souhlasím s tím, co napsal Peca..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

když už, jedině Flash Voyager.. ale asi ne mini, spíš normální velikost (má 7x2cm) ve verzi GT, aby to za něco stálo, jinak je to fakt hloupý kup.. ono samozřejmě koupit 32GB je výhodnější než koupit 16GB, ale stále.. já mám exterák za 3000, 1500GB je ale mnohem větší koeficient, než dvojnásobek ceny.. ale ano, mobilita trpí, potřebuju trafíčko a i samotný box, byť je menží mezi 3,5", stále je podstatně větší než flashdisk i mnou zmiňovaný typ 1,8" nebo 2,5" exteráčků.. zato podstatně rychlejší.. uznávám, že instant data se na něm blbě nosí, ale když chci od kámoše film, nikdy to není jen jeden :D přijdu, nasaju, odejdu.. pro mě a mou logiku si raději vezmu trochu větší exterák, než flashdisk.. ono taky nemáš v plánu nosit to ssebou každý de a každý den něco velkého kpírovat.. pro instant data je 4GB fleška za 300 ideální (byť je tragicky pomalá), na velké objemy pak eHDD.. každopádně je to jen můj názor :))

Obrázek uživatele Mikynka

A v čem je špatný ten patriot a lepší voyager? Když jsem četl ten článek o Patriotu, co je o pár příspěvků nahoře, v hodnocení dopadl celkem dobře. Jinak ti rozumím, určitě by se vyplatil exterák, ale jak říkám, teď si potřebuju koupit flashku, protože mi tam moje odešla a když už, tak si chci koupit nějakou lepší :).. Exterák si koupím až časem ;)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no já bych koupil klasiku za 300 4GB, ne takovouhle prestižní věc..

Corsair je v tomhle prostě dobrej, nepotřebuju zkoumat detailně konkurenci, Corsair má i delší tradici a jeho Voyagery nikdy nebyly hodnoceny jediným špatným slovem.. kamarád ji má, vím o čem mluvím.. vydrží všecko, náhradní víčka posílají ve 3 kusech zdarma poštou, servis, životnost.. pořád ten gumový obal a hliníkové torzo, vydrží to i přejetí Catterpillarem (8 tun na 10cm2).. GTčko je navíc rychlá (a drahá) bestie.. když už tak už.. ale jak říkám, 1500 za flešku, jejíž primární účel je rychlý a snadný přenos důležitých malých dat, je zbytečné..

Obrázek uživatele Mikynka

Teď nevím, jak bývají veliký filmy v HD kvalitě? Ještě se rozhoduju mezi 16 a 32 GB..

EDIT by TOBiAS: smazána duplicita

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no bohužel, 8gigovka většinou těsně nestačí.. ale najdou se i 12GB kousky, jen výjimečně máš nad 15GB, to už ale nejsou MKV, ale spíš BDMV.. ty pak mohou mít i do 50GB na film.. nejsem si ale vědom jakékoliv výhody, 8GB MKV (spíš 8-9) je vpohodě dostačující kvlaita, liší se to jen délkou filmu.. a jak řikám, když bych si šel pro FullHD, neobtěžoval bych se kvuli jednomu filmu, když už, tak všecko :))

Obrázek uživatele Mikynka

Takže 16GB by mělo na jeden film bohatě stačit :).. jestli jo, tak jsem se rozhodl pro 16GB, alespoň to bude o polovinu levnější.. Většina nových televizorů LCD umožňuje přehrávat MKV filmy, no tak když někde získám nějaký film, tak si ho stáhnu na flashku, strčím do televize a budu se moc koukat :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jenže tim právě ten flashdisk brzo zabiješ.. flashdisk totiž není stavěn na permanentní zátěž - je určen pouze a výhradně k přenášení.. ne že by Corsairka nevydržela dost, ale zejména přehrávání filmů je dost náročné, celé 2 hodiny si neodpočine, pěkně se ohřeje.. není to to, k čemu byla fleška stvořena.. to víceméně ani externí disk, ale pokud máš jako já klasický počítačový disk pouze v externím pouzdře, je na permanentní zátěž připraven.. i běžnému externímu disku ale delší zátěž prospívá mnohem lépe, než flashdisku.. životnost množství čtení a zápisů je teď i dost diskutovaný fakt u SSD disků - jsou sice pekelně rychlé, ale jejich životnost se zatím odhaduje dost nízko, 4x méně než u HDD.. flešky používají ještě na toto náchylnější technologii..

Obrázek uživatele Mikynka

Aha, vidíš, to jsem nevěděl.. No tak ta 16GB mi bude alespoň na to přenášení jednoho mkv filmu stačit, viď?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

bude :))

Obrázek uživatele Mikynka

Tak děkuju za rady :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

není zač, ještě kdyby měli kolegové protiargumenty, tak na ně počkej :))

Obrázek uživatele Mikynka

Dobře, počkám ;)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.