Volba PC

Zdravím, mám takový dotaz, kupuji si nový pc, mám už dva vyhlídnuté, ale potřeboval bych radu. Jeden má Amd 64 X2 7850+, GeForce 9600GT 512MB, 4GB Ram DDR2, ten druhý má Amd64 X2 7750+, 2GB DDR2, GeForce 9800GT 512. Všechno ostatní mají stejné, cenově jsou taky zhruba stejný. Takže bych se rád zeptal jestli je výhodnější ten s tím lepším procákem, více ramkama anebo ten s lepší grafikou?? A ještě kdyby měla ta 9600GT 1GB,jaký by to byl rozdíl, jak velkou roli vůbec hraje u grafiky ta paměť?

Děkuji za odpověď (ikdyž ji tak nějak předvídám :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[32685] Volba PC

osobně nevěřím (a většinal lidí také ne) na hotové sestavy.. raději si řekni cenu a plánované využití, plus nějaká preference (repro, zvukovka, větší disk, dvě DVD,..) a my ti pradíme z čeho to sestavit ;) tydle hotovky mají strašně much v podobě nevyváženosti.. o GF9600 bych si ani párátko neopřel :D

Obrázek uživatele Peca
[32686] Volba PC

Souhlasím s Tobiasem, nekupovat hotové sestavy. Napiš cenu, využití sestavy a jestli jen bednu nebo s monitorem atd. a my ti to pomůžem sestavit.
Správným sestavením můžeš udělat docela i o dost výkonější stroj než co koupíš jako hotový.

Obrázek uživatele Queeg500
[32687] Volba PC

To je dobrý, já ten comp kupuju za 6 tisíc, takže nepředpokládám, že kterýkoliv jiný či sestavený by se pohyboval v takové cenové kategorii :)) s takovými komponenty.

Ps: Ok, to jsem si myslel, že GF 9600 už není dostačjící, jinak přijde mi, že Tobias sází na Atinu :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[32688] Volba PC

no, to si piš že sázim na atiny.. GF9600 je nevýkonný šunt.. ano, je dobrá, zahraješ na ní i Crysis vpohodě, ale oproti dnešním dost levným atinám je to katastrofa a nebýt PhysX tak se to nevyplatí vubec.. navíc je hezké že ta karta umí PhysX když není dost výkonná na to aby mohla část výkonu ještě rezervovat na PhysX.. za ty peníze má děsný poměr výkon cena a fakt se nevyplatí, ale za 6K bych asi nepřemejšle o tom, jestli je to dobrá investice :D

Obrázek uživatele Queeg500
[32689] Volba PC

Já mám celkově radši Červený :)) , ale co už, za 6 tisíc se spokojím i s nvidií. Jinak mám to od známýho, takže asi něco slevil no(anebo to bude tím, že on se v tom vůbec nevyzná) :D

Obrázek uživatele Jiří Moos
[32690] Volba PC

Já bych odpověděl na vaší prvotní otázku - Celkově pro hry je lepší mít výkonější grafickou kartu než procesor, pokud však chcete stříhat video nebo dělat grafické video efekty - bude pro vás lepší výkonější procesor - vaše práce bude rychlejší a plynulejší.

Obrázek uživatele Peca
[32691] Volba PC

V tom případě bych bral tu s 9800GT která je výkonější než 9600GT. Procesor je slabší jen o nějakých 100MHz což není skoro nic. Ty 2GB RAM můžeš kdykoliv dokoupit. DDR2 jsou dnes už dost levné.
Pokud ti to staví nový, tak bych se poohlídl po AMD X2 7750 Black Edition, který mají teď na Alze za stejnou cenu jako obyč 7750. Má otevřenej násobič a půjde líp taktnout.
Co se týče velikosti paměti u GK, tak záleží u jaké. Tyto grafiky by 1GB snad ani nevyužili, takže v tvým případě bezvýznamné.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[32692] Volba PC

To Peca: myslím, že s těmito sestavami se nedá "hýbat" je to něco jako co se prodává na aukru.. pěkné shitty, ono si řeknež, za 6K dobrý, ale i tak to neni moc dobrý.. co se týče výkonu GF9600 a GF9800, kdo by to řekl? :D

záleží taky jaký maj ty sestavy zdroje,..

Obrázek uživatele Queeg500
[32693] Volba PC

Peca: Je to BlackEdition, má otevřený násobič, jinak díky za odpověď.

Tobias: Zdroj to má nic moc Eurocase 550W, ale zase měl bych si na tom zahrát i Crysis, což na sestavách za 6k se většinou nedá, navíc mi na to dá i záruku(bez té plomby). Jinak máš pravdu, je to něco podobného jako se prodává na aukru(akorát s trochu jinou mb a hdd), ale zase je to od známého, takže vím, že se mu to ne*ere(je to nové). Stejně si časem koupím pořádný, ale to ještě chvilku potrvá.

Mimochodem moc děkuji.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[32694] Volba PC

no já nevím, ale EuroCase, to je tak nanejvýš do levných sestav do kanceláře který berou max °50W, ale ne pro herní počítač.. ten zdroj ti to do roka začne odsmažovat a nedivil bych se ani přehřívání a převoltování a následnům kolapsům a nestabilitě v zátěži.. tenhle 550W EC dá max 350W reálných.. a to ještě s výkyvy napětí jako HR :D

Ale za 6K fakt nic takovýho neseženeš ale pokud máš tak dorbýho známýho že ti dá takovou slevu, tka proč si nepřiplatíš s tim že normální stroj za 25K ti dá za 12K?:D

Obrázek uživatele Peca
[32695] Volba PC

To jo EC shit je opravdu sra... a dost nebezpečnej. Má ve zvyku odcházet kdy se mu zachce a vezme sebou třeba i klidně základku, na to pozor. A ty parametry jsou u něj opravdu jen papírové.

Obrázek uživatele Queeg500
[32696] Volba PC

Tobias: On to zas tak dobrý známý není, ale spš se v tom moc nevyzná, ale moc lepších pc tam nemá, prodává samé sr...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[32697] Volba PC

no, takže tak.. buď si oupíš celkem shitt, ale za ty oprachy dobrej, a po čase se podělá a budou to vyhozený prachy, nebo si přišetříš a koupíš si pořádnej a kvalitní komp :)

Obrázek uživatele Queeg500
[32698] Volba PC

Jo, ale když zatím nemám žádný, tak je to celkem dobré :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.