Větrání pro grafickou kartu 8800 GT od GigaByte

Zdravím,
potřeboval bych se poradit o nákupu správného chladiče pro grafickou kartu 8800GT GigaByte. Teďka jak jsou tyhle příšerný vedra tak se stává že obraz občas zamrzne obraz nebo se rozkostičkuje divnýma barvama obraz nebo ukazuje po celé obrazovce nějaký nesmysly jako třeba obrázky textur (jsem nepochopil) ve hře atd. Usoudil jsem že to bude tím že grafika se asi přehřívá protože tohle v zimě nebo když je chladnějc nedělala. Je to ale problém protože jsem se dočetl že moje grafika od GB má jinak uspořádané jakési PCB než ostatní GT a GTX takže se na to musí dávat jiný chladič nebo se upravovat, n asi takhle, nic upravovat nechci, chtěl bych si vybrat chlazení max. do 1000 kč ale vubec nevím který takže bych se chtěl zeptat vás :-)

Konkrétně pak je to asi takhle :

Model : GV-NX88T512HP REV.1.0
NVIDIA 8800GT/PCI-E
512MB GDDR3/256 bit

A vzhledově je modré barvy s měděným chlazením :-)

Děkuji moc za odpovědi a rady :-)

Obrázek uživatele Peca

Je to ona?
http://img7.imageshack.us/img7/5819/g8800gt.jpg

A jsi si jistej že to je teplotama? Měřil jsi je? Jak je karta stará
Ten chladič na ní, od Zalmanu je dobrej a měl by to uchladit vpohodě i když je léto, pokud není nějak extra přetektovaná.
Takže bych to zkusil následovně:
1. Kouknout na bednu jestli má alespoň 2 větráky (ve předu sací a vzadu výfuk - to kvůli proudění vzduchu bednou). Chlazení na grafice vyfouknout od prachu a mrknout jestli chladič doléhá a větrák se točí.
2. Když pořád bude hřát, tak oddělat chladič, nanést novou teplovodivou pastu a znovu ho tam dát.
3. A když nic tak tento chladič by tam měl jít
http://www.alza.cz/chladic-arctic-accelero-s1-d76804.htm

Obrázek uživatele Storm

děkuju moc za tipy, ale už sem to dal do cajku. Teplotu jsem měřil nejdříve v programu Everst, ale zdálo se mi že prohání spíše CPU než i kartu, tak jsem si stáhnul program Video Card Stability Test a ehjle, po nějakých 10 minutách testu se teplota vyšplhala až na nehorázných 105 stupňů a šplhala dál, tak jsem to radči vypl a projel si pár fór a tam se často mluvilo o přeFlashování biosu ale že je to dost riskantní, tak jsem si nejdřív řek že zkusim kartu vyčistit a že se naní podívam pod chladič atd ikdyž ani od prachu nebyla, ale když jsem vyndaval napájení tak jsem si všiml že jeden kablík z 6pinu na kartě je vypadlý a že další se kinklá, naštěstí jsem měl náhradní a teď je vše v pořádku, karta v po hodinovém testu nepřesáhne 70 stupňů, což je podle mě v pořádku ...

Mockrát děkuju za ochotu a tento můj menší článek číst nemusíte jen to rozepisuji pro lidi co maj taky nějaký podobný problém a neví co ještě zkusit zkontrolovat :-)

Nicméně tento topic se může uzamknout a ještě jednou děkuji

P.S. jestli náhodou někdo nevíte ještě, chtěl bych si koupit nějaký lepší sluchátka k PC, konkrétně nějaké, jak se jim říká, asi Plugy, no nejsou to jakoby pecky ale dávaj se jak bych to řek do vnitř ucha :-) tak jestli někdo nevíte jaké by byly nejlepší do 700 kč :-) , mam zvukovku X-Fi xtreme gamer

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, pokud vím, tak jsou to špunty.. ale od nich nemůžeš čekat takovou kvalitu jako od těch přez uši, velkejch.. ale jinak co se kvality podání zvuku týče, volil bych senntehiser, ale za tuto cenu také moc nedostaneš.. ale http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38449 jsou taky pěkný..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.