Teufel Concept C 200 USB

Dobrý deň.
Plánujem kúpiť trocha kvalitnejšie 2.1 repro k môjmu notebooku na počúvanie hudby, sledovanie filmov resp. na hry.
Vyhliadol som si značku Teufel a ich model Concept C 200 USB , a to najmä preto, že môj nb disponuje len zvukovkou na doske a tieto repro sú vybavené vlastnou "zvukovou kartou", dostatočným výkonom do mojej malej izby atď.
Chcel by som sa najmä poradiť, či má niekto skúsenosti s touto nemeckou značkou resp. s týmto modelom, či sa oplatí investovať 200 € do tejto zostavy apod.

Vopred ďakujem za prípadné rady.

odkaz:
http://www.teufelaudio.com/pc-speakers/concept-c200usb.html

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nikdy jsem tyhle repra neviděl, takže těžko říct, ale v pár recenzích řekli, že by mohli hrát lepší... pokud jsem je neslyšel, nemohu posoudit..
nezvažoval jsi spíš koupi sluchátek, pokud chceš poslouchat sám a ne koukat na filmy ve více lidech?
já osobně jsem si ke kompu i k NTB přikoupil schopnější zuvkovku.. k tomu NTB mám Creative X-Fi Go! USB... ano, je to 1000 korun, (50E??) ale stojí to za to... pak k tomu sluchátka za 700 Creative a skvělý poslech je na světě :)) ke kompu mam pak AKG K518JD a nemohu si je vynachválit (a to už jsem pár sluchátek vyzkoušel).. ale ano, stojí to nějaké peníze... s prepráky už je trochu problém, koupil bych si Creative zvukovku a pak nějaký 2.1 Creative repráky a myslím, že bys nelitoval... :))

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Rozmýšľal som aj nad slúchadlami, ale predsa len, momentálne potrebujem refencie ohľadom značky Teufel :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

neznám ji, do čech se obvykle nedováží, takže já ti o ní nic neřeknu.. možná kolegové... každopádně Creative nebo Logitech patří k celosvětově uznávaným výrobcům PC ozvučení.. ty Teufely nejsou zrovna nejlevnější a D500 nebo jak se jmenovaly měly dokonce THX certifikaci, kterou si vyslouží jen lepší modely, takže by to zas tak špatná značka být nemusela... otázka je jak dobré jsou konkrétně tyhle USB přístroje.. v ceně samozřejmě musí být i ta zvukovka v nich, resp digital->analog převaděř (to nejdůležitější na zvukovce), a pokud ten má být lepší, logicky není nejlevnější.. podle mě by ale kvalitněji a lépe vyšla kombinace zvukovky a repra zvlášť, přecijen to už mám ozkoušené...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Áno, otázka spočíva v tom, aký kvalitný zvukový dekóder (alebo ako to nazvať) obsahuje tento systém. Keďže som nikdy nemal inú zvukovku ako na matičnej doske, neviem, nakoľko sú citeľné rozdiely, ale na kvalitu zvuku si potrpím, zatiaľ síce len z výborného hifi systému a preto plánujem prejsť ku kvalitnej hudbe aj na PC.
O THX certifkáte som počul, dávnejšie som uvažoval o kúpe Logitech z-2300, lenže k tomuto systému by som potreboval inú zvukovku ako tú čo mám na doske. A s týmto mám nulové skúsenosti, preto som sa rozhodol pre značku Teufel a ich riešením môjho problému. Momentálne by ma zaujímalo, ak viete poradiť, v akých cenových kategóriach sa pohybujú naozaj kvalitné zvukové karty pripojiteľne k notebooku. Potom by som uvažoval buď nad kvalitnými slúchadlami alebo nad 2.1 systémom, určite Creative alebo Logitech.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak ta Creative X-Fi Go! USB, kterou mám já (starší verzi) je vpohodě.. leze z toho solidně čistý zvuk, ale časem může zamrzet, že je to jen stereo karta.. každopádně k NTB bohatě stačí, je malá, takže i vpohodě na cesty..
jinak ono vcelku nemá moc smysl přemýšlet nad značkou, Creative a jeho X-Fi zde patří ke špičce, pak je tu ještě ASUS Xonar, na který jsou také výborné ohlasy, ale nemám s nimi přímou zkušenost co se řídícího SW týče... Creative mají poměrně vymakané ovládání a funkce..
každopádně bych s cenou nešel někam pod ten 1000 korun, u PC zvukovky interní bych pak volil něco spíše ke 2000 a výš.. sám mám tedy X-Fi mX Xtreme, hraje skvěle, ale je to "levnější" karta, takže ten SW je vcelku dost okousaný proti plné Platinum/Titanium verzi... tohle je dobré zohlednit..
každopádně pokud nebudeš mít repra nad 2000 korun, tak je asi adekvátní ta USBčková co mám já...
případně proč si k NTB taky nepřipojit HiFinu? to zas nevím, kde všude to plánuješ a jak to máš poskládané... repráky si taky nevemeš do vlaku.. :))

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Hifi systém nemám momentálne pripojený k nb, mám problémy s výstupom z mojej zvukovky na nb, ak napojím hifi priamo na nb, zvuk je otrasný, skúšal som aj kombinácie cez ďalšie repro, ale nie je to žiadna sláva. Preto musím v každom prípade prestať používať integrovanú zvukovku a riešiť to cez USB. Pravdupovediac, trocha ma lákajú aj mohutné basy z kvalitného 2.1 systému, na ktoré sa moje HiFi http://www.amazon.com/Panasonic-SC-PM29-5-CD-Shelf-System/dp/B0001WV74K s mini basákmi nechytá :) no ale to som ešte neskúsil napojiť na kvalitnú zvukovku. Dám na tvoje rady a skúsim prevetrať internetové obchody, čo ponúkajú, a prečítať pár recenzíí.

Díky za pomoc.

EDIT moderátory: oprava odkazu & smazání duplikace

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, to je pěkná věž, ale není to žádný bassovač :)) přecijen nemá přímo pro bassy dělané repra, ani nějak extra velký výkon..
každopádně u nějakých levnějších repro neočekávej srovnatelnou kvalitu zvuku, čistotu..

připojovat to přes jiné repro musí být ještě horší, než ze samotné zvukovky, pokud to repro nepatří ke kvalitnějším, každopádně repro už moc špatnou kvalitu zvuku nenapraví, o to se musí starat zvukovka... proto bych ti doporučil fakt jít do nějaké té Creativky, ať už vemeš tu co mám já, nebo nějakou "větší", případně už takové ty, ne na cesty, ale takové ty bobíky s kabelem....

Obrázek uživatele Jopo
[57562] Jopo

Sorry za duplikatný príspevok :X
Ja to nepotrebujem na cesty, aj keď každý týždeň cestujem na internát, ale tam si hudbu nevychutnám. Takže na veľkosti externej zvukovky nezáleží, už keď by som nejakú kúpil tak takú, aby mi dlho vydržala, aj moja spokojnosť s ňou, uvažujem investovať cca 80 eur/2000 kč + repro min cca 4000 kč a to ma vychádza na tých 220 € sa systém Teufel :D len škoda, že tá značka je tak neznáma. Ak by som už mal zvukovku, tak potom ozaj kvalitné repro, ale čo ten certifikát THX? Napríklad Logitech Z-2300 majú tento certifikát, ale reakcie sú také, že tento systém disponuje slabými stredovými tónmi (+satelity len jednopásmové), čo sa ale dá doladiť ekvalizérom. Takže neviem, či sa dá THX certifikátu veriť, či to nie je len o tom, ktorá značka si ho požiada a zaplatí, tá ho má (dúfam, že sa mýlim), takže repro s THX alebo bez?
Už možno priveľa vymýšľam, ako nejaká ženská :D, ale snažím sa zistiť dosť informácii, keďže chcem minúť viac peňazí, tak nech to už zato stojí :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak THX je obecně certifikace hlavně pro filmy a prostorový zvuk.. existují určité standardy dekódování a prezentace zvuku... pokud chceš ale spíš filmy a prostorový zvuk, tak rovnou domácí kino, které má přímo digitální vstupy a umí samo dekódovat přímo audiostopu k filmům... pokud ti jde o hudbu, není nad stereo.. co se sluchátek týče, souhlasím s tím, že ta hudba nepůsobí tolik, jako když ti to mlátí do celýho těla, ale bohužel já si to nemůžu dovolit, abych neotravoval okolí.. jinak se těším, až budu bydlet sám a vezmu si tam dědovy staré Tesla ARS 1038... ty hrajou, to je boží... trapných 30W, ale překřičim s tim kdejakou dnešní 500W aparaturu :)) hlavně ta čistota zvuku, poctivých československých 30W.. jen pro ně sehnat opravdu skvělý zesík :)) ale teď když ještě bydlím v paneláku a s rodiči, resp budu bydlet na koleji, nemá smysl repro, takže mám poměrně slušný sluchátka pro privátní poslech.. ty si můžu vzít kamkoliv, izolují mě od okolí a okolí odemě... pokud jsi ve stejné nebo podobné situaci, zvážil bych udělat to takto, přišetřit nějakou korunu a posléze investovat víc.. pokud už jsi rovnou v té privátní fázi a chceš výhradně hudbu, doporučil bych ti nějaké fakt špičkové stereo... a ještě lépe, opatřit si právě tyhle Tesly ARS(dost lidí je má a neví, co je to za poklad, prodají je levně), k nim pěkný adektávní zesík plus teda i tu zvukovku a máš to..

Obrázek uživatele Jopo

Bývam síce v rodinnom dome, kde prípadný hluk z hudby až tak nevadí,no na druhú stranu, investovať 15 000 kč do sterea sa mi neoplatí, kým nebývam vo vlastnom dome, resp. nesledujem filmy na 15" notebooku :) Skúsim navštíviť nejakú špecializovanú predajňu, kde si nejaké tie repro sústavy budem môcť vypočuť na vlastné uši a potom sa prípadne podeliť so skúsenosťami.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, to je určitě skvělý nápad... každopádně počítej s tím, že oni tam budou mít kvalitní i ty zvukovky :)) případně, kdyby ti tam i ukázali rozdíl mezi integrovanou zvukovkou a Creativkou, to by bylo fajn...

právě neříkám, aybs dával 15K, taky na to nemám... s těma Teslama by tě to cenově mohlo vyjít podobně, záleží jestli bys nějaké sehnal.. možná je jednodušší sehnat si hotový 2.1 systém... každopádně já ty bedny mam, zvukovku taky, jen sehant zesík a soukromý byt :))

Obrázek uživatele Jopo

ďakujem za rady a až budem mať nové info/otázky znova sem zavítam :)

btw Tesla ARS 1038 som si pozrel na nete, vyzerajú cool, no zháňať kvalitný a vhodný zosilovač je samostatná kapitola a to je už veľa na mňa :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.