Seasonic vs Fortron?

Zdravim, chci se zeptat, potrebuji novy zdroj, pokousel jsem se taktovat muj proc. AMD FX 4100, dostal jsem se v pohode na 4200mhz, taktez jsem taktoval graf. GTX 460, vse bylo stabilni, ale zacal se mi prehrivat zdroj, az shorel....proto uvazuji mezi temito :

Seasonic http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140000000000YB8&utm_source...

Fortron : http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140000000000143O&utm_sourc...

Ktery z techto dvou by jste volili? (je mi jasny ze Tobias Fortrona :D), ale dost jsem cetl, koukal na testy, a vsude se doporucuje Seasonic. Jde mi hlavne o ucinnost, ale take o hlucnost, pc mam v obyvaku..takze hlucnost mi vadi, cetl jsem ze Fortrony jsou ujeceny a obcas piskaji. Dekuji za nazory, cenova hranice je okolo 2K

Obrázek uživatele Michal Čížek

ahoj z praxe rozhodně Fortrona, v této cenové kategorii můžeš vzít i ten druhý, který je srovnatelný s Corsair Gaming Series, ale na corsaira bude mít také někdo námitky, ikdyž já ho řadim jako druhý za Fortrona a rozhodně před seasonica, tady v té kategorii už to nejsou výplody ze zmetků, ale jsou vnich cíleně vybírané součástky a promyšlené konstrukční řešení, unich záleží už jen jak se knim člověk chová.

Obrázek uživatele Peca

Mezi těmi co jsi tu dal je jasný Aurum, možná bych si připlatil ještě o něco víc na modulární verzi.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051450890BR1NL19NA
Ve své ceně jsou Aurumy skvělou volbou, pak už jedině dražší zdroje.

velmi pěkná recenze zde
http://extrahardware.cnews.cz/fortron-aurum-cm-gold-550-w-recenze-test-z...

Obrázek uživatele sasha.cz

cetl jsem, ze modularni reseni kabelu neni nic moc dobreho, vznikaji tam zbytecne odpory, cimz vznika teplota....co treba tohle? :)

http://extrahardware.cnews.cz/nejlepsi-vyrobce-napajecich-zdroju-pro-pc-...

Obrázek uživatele Peca

To je anketa a nemůžeš proti sobě takto stavět celý sortiment výrobce, navíc tam je spousta lidí, kteří mají doma jeden zdroj a tak jasně uvedou svoji značku a přitom ani netuší proč (neznají vnitřnosti a neví jak si stojí ve srovnání s ostatními).
Tady je porovnání konkrétně dvou modelů a tam Aurum vede. Jiná by byla kdyby jsi postavil proti Aurumu např. Seasonic X660.
Jinak modulární kabeláže se neboj, kdyby to bylo tak problémové, tak to výrobci nědělají. Všimni si, že dražší zdroje mají modulární kabeláže.
U modulárního Aurumu, jsou dle recenze navíc použity (kromě modulární kabeláže) lepší kondenzátory v sekundární části zdroje.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jak jsi přišel na to, že vznikají odpory? Já tevy d modulární kabeláži nevidím jediný problém a pokud ty peníze máš, šel bych do modulárního Aurumu. Cenový rozdíl od nemodulárního není nijak závratný a je to opravdu dobrý zdroj, alespoň z našich zkušeností..

Obrázek uživatele sasha.cz

No tak pracuji s elektronikou, kazdy spoj dela prechodovy odpor, ale myslim ze na tu moji sunku to bude bohate stacit, dekuju moc za rady....

Obrázek uživatele Peca

...není zač, ještě k té anketě. Ve skutečnosti Cooler Master, Corsair, OCZ, Thermaltake, Zalman (Tagan nevím) nejsou skuteční výrobci zdrojů. Nechávají si dělat zdroje na zakázku. Některé jen s jiným obalem a některé i s vlastním návrhem.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jo takhle.. Přehodové odpory tam jsou, ale vážně ne nic významného. Tohle má smysl možná tak v audiotechnice a analogovém přenosu dat, ale v napájení zařízení s vlastním kapacitorem to nepozná a na spotřebě jsou to možná tak desetiny procent.

Obrázek uživatele diskus0

A o co jde? ?

Obrázek uživatele gbroecker

Zkontroloval jsem Fortron cenava


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.