Procesor+základní deska+paměti (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den,
mám grafiku http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51892 a hardisc tipu SATA a jeden ATA , potreboval bych poradit s nakupem základní desky,procesoru a paměti.Vše by se mělo vejit tak cca 5000-6000 kč.dekuji za odpověď.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hele, Peco, koukal jsi na tu grafiku? :D jue to "jen" HD3870, k ní X3 procesor?? :D
Deska AsRock? ježiši, ty byses jí nebál?

takto by to vypadat mohlo :)

MB: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60247
CPU: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60365
OP: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60025
možná by se na desce dalo ještě přišetřit protože na tomhle soketu už se upgradovat stejně dát nebude..

Obrázek uživatele Peca

Nevím jestli z tebe mluví zkušenost nebo ti jenom nesedí to , že ta deska je levná, ale Asrock jsou kvalitní desky (sice u nás moc nerozšířené) a kupě lidí na tom běhá i Phenom II X4 940 a v pořádku. Samozřejmě, že by byla lepší Gigabite 790X UD4P, ale pokud někdo chce dobrou desku za málo peněz, tak věř tomu, že tato je správná volba.
Jinak nikdo tu neřekl, že později může koupit novou grafiku, která tomu CPU bude stačit. Jinak v tomto případě ji vytíží maximálně.

Obrázek uživatele pepik

No tak teď mám dobrej guláš......... 8-) Hele a je pravda že procesory intel jsou vykonější nez AMD??

Obrázek uživatele Honza

Zkuste si oba ujednotit názory než tu budete psát... Pak oba píšete naprosto protichůdně a tazateli v tom děláte, jak sám řekl guláš... shodněte se alespoň v těch sestavách....

Obrázek uživatele Peca

to Pepik: Jo je to pravda Intel jsou výkonější, ale je tam jeden problém, ne v dané cenové kategotii (až na pár vyjímek). Prostě za ten výkon si u Intelu připlatíš.
AMD má současně tak stažený ceny, že to snad ani není možný. Otevřený násobiče za takovou cenu (Black edition)? To musí dělat Intelu vrásky. Navíc u tý X3ky jde odemknout i čtvrtý jádro (osobně jsem nezkoušel, ale vím že to jde).

Aby jsem to shrnul. Máme tu Dva procíky oba na 2,8GHz. Pokud bude PC použito pouze na hry, tak bude na tom líp Intel kromě GTA4, které využije víc než 2 jádra. Pokud budeš pracovat s Videem a 3D grafikou tak AMD, tam se využije víc jader. Je fakt že tam kde budou využity jen 2 jádra, tam bude mít ten Intel navrch.

to Honza: sorry za hádání...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Je to věc názoru.. Pecovy sestavy jsou stavědy dosti podivně, a většina odborníků by se jim vysmála, jsou nevyvážené a nelogické, mnohdy přehnané..
je na tobě co si vybereš..
To Honza: szy, čekám na Jomeho vyjádření..
To Peca: napiš mi prosím na mail, chtěl bych s tebou něco soukromě probrat..

Obrázek uživatele pepik

No jakože s 3d grafikou moc nic nedělám více méně počitač mám na hraní tak zpíš budu uvažovat o intelu.A jinak dík za radu chlapi. :cool:

Obrázek uživatele Honza

LOCK