Procesor od Intelu.

Ahoj lidi,
chtěl bych si postavit nový pc, ale až tak za rok.. Vím že je to dlouhá doba, ale pořád si kladu jednu otázku.. Jaký procesor od intelu zda i5 a nebo i7.

Chtěl bych mít převážně herní počítač :). Určitě jsem se rozhodl že bych chtěl aby ten procesor podporoval DDR 4. Našel jsem jeden procesor za cca 11 k, byla to i7. odkaz zde: http://www.czc.cz/intel-core-i7-5820k/158564/produkt .

A proto mě zajímá, jaký procesor se víc hodí na hry. :).

děkuji za odpověď

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,

na normální hraní, řekněme ke grafice do 10 tisíc v pohodě stačí Core i5. Samozřejmě pokud teď koupíš Core i7, nebudeš ho muset měnit, troufnu si tvrdit, možná I dalších 8 let. On totiž ten výkon už moc neroste a nejvýkonnější Core i7 má výkon na takt jen o 50% vyšší než první Core 2 Quad (takže kdo má C2Q řady 8000 ho může mít klidně dodnes)

Obrázek uživatele namegard

Díky za info :) Fakt si mi pomohl.. A ještě bych měl jednu otázečku :)...

A měl bych se zaměřit na nějakou konkretní patici na procesor? :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Osobně nedoporučuji Skylake - mimoto že "poslouchá I vypnutý" (v kontrastu k Win10 které "poslouchají jen zapnuté"), je spíš předražený a přínos proti Haswellu nula nula, spíš míň. Proto jsou procesory Haswell stale tak drahé, ale mylsím i5 4460 vychází cenově velice výhodně. DDR4 jsou taky proti DDR3 drahé.
Paťici pak podle toho jakou processor má a k tomu odpovídající chipset Z97 nebo Z1070. Ale o finálních komponentách se spíš nech poaradit tady, až na to přijde řada a nevem si naslepo první desku se socketem co najdeš.

Obrázek uživatele namegard

Dobře... Děkuji :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.