Procesor notebook

Mám notebook lenovo G550 s procesorem T6600 a chtěl bych sehnat lepši pokud to jde. Našel jsem pouze T7700 a nevím zda by fungoval nebo jestly neexistuje ještě nějáký lepší.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a proč chceš lepší procesor? řekl bych, že problmem tohoto NTB je zejména grafika..

každopádně moc bych do toho neryl, výměna komponent NTB je obecně problém, protože pokud už tam padnou hardwarově, což je ptořeba ošetřit aktuálním BIOSem, který ale musí tento procesor/komponentu podporovat..
problémem je zejména ale chlazení, které je dimenzované na danou komponentu a u NTB stačí většinou jen tak tak, kor u takto levního NTB..

máš verzi G550A, nebo jinou?

není to nejkvalitnější NTB a bál bych se, že se výměna podepíše na teplotách, trochu, a lehce i na výdrži baterie.. a samozřejmě na ceně investice a prací..

podle mě se to nevyplatí.. o moc lepší tam dát nemůžeš, protože to nezvládnou napájecí obvody desky ani chlazení a o trochu lepší nemá smysl investovat..

Obrázek uživatele maxton0600

Takže bud nechat nebo celkově jiny komp. dik

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, v tomto případě celý NTB, pokud chceš ale výkon, PC je mnohem výkonnější za stjenou cenu..

Obrázek uživatele maxton0600

Nevíte aspon o nějáke externí grafice?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to je právě to nejhorší, co bys mohl udělat.. výkon takové grafiky za 8000, kdysi jí byla ASUS XGP nebo jak se jmenovala, se té v klasickém desktopu rovná za 2000 korun ;) chceš li výkon, fakt si postav počítač.. nehledě na to, že externí grafika stjeně potřebuje externí zdroj, tedy zásuvku, čímž se NTB mělí v nevýkonný předražený stolní počítač..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.